Авіарейс із Вінниці у Єгипет затримався через погодні умови. Вінничани звинувачують авіакомпанію

Авіарейс із Вінниці у Єгипет затримався через погодні умови. Вінничани звинувачують авіакомпанію
Фото із архіву редакції RIA/20minut
  • Директор аеропорту відмовився коментувати випадок затримки, зіславшись на свята
  • Судячи із дописів містян на Фейсбуці, відстрочка вийшла незначна - усього 3 години
  • Це не єдиний випадок затримки авіарейсів у Гавришівці

Допис про відтермінування рейсу “Вінниця - Шарм-ель-Шейх” з’явився 5 січня о 21.15 на фейсбук-сторінці під назвою “Черный список Винница”. Вінничанка Катерина Селецька, яка, судячи зі змісту посту, повинна була бути однією із пасажирок літака, що затримався, зробила у фейсбук-групі такий допис:

“Авиакомпания Bravo которая производит вылеты из Винницы аэропорта Гавришовка в который раз облажалась !!!!!Сегодня 5.01.2018 планировался вылет в Шарм Эль Шейх в 12:10 дня , до сих пор 200 человек сидит в закрытом помещении . Самолёт не смог совершить посадку из-за погодных условий и полетел на Жуляны , теперь мы ждём его возвращения ! В зале где мы находимся не работает кофе машина , в Duty Free только алкоголь и чипсы . Много маленьких детей, все голодные ! Ужас одним словом ! И это уже не первый раз ! Позор этой авиакомпании и нашему аэропорту за "прекрасные " условия !”

Відео дня

Ярослав Мазурець, директор вінницького аеропорту “Гавришівка”, відмовився прокоментувати журналістці RIA/20minut зміст цього поста на Фейсбуці.

— Давайте поговоримо про цей випадок після свят, - сказав він і кинув слухавку.

Тому поки що про ситуацію можна судити тільки із коментарів, які залишили вінничани під дописом пані Катерини.

Були ще затримки?

Із дописів людей ясно, що цей випадок відстрочки рейсу у вінницькому аеропорті - не поодинокий. Щоправда, незрозуміло, чи описані проблеми виникали саме із рейсами від авіакомпанії Bravo, і які саме причини слугували підставою для відтермінування рейсів.

Читайте також: Перший чартерний рейс з Вінниці в Єгипет затримався на 5 годин. Чому?

Перший рейс з Вінниці до Шарм-ель-Шейху відправився з запізненням на 12 годин

Але більшість людей одностайно за те, що вини аеропорту у такому зволіканні немає. Як, власне, і вини авіакомпанії.

Так, Олександр Олегович наступним чином прокоментував ситуацію Катерини Селецької:

Якщо вірити допису Олексія Мер-Ка-Ба, затримка рейсу склала 3 години, і у 19.20 пасажири літака вже приземлилися у Шарм-ель-Шейху.  

Вже у вівторок ми отримаємо офіційний коментар від керівництва аеропорту та авіакомпанії Bravo із приводу затримок рейсів у Гавришівці. А поки розберемося, що каже повітряний кодекс України про такі відтермінування. 

Що робити, якщо ваш рейс затримують?

Отже, згідно з повітряним кодексом України, якщо стається затримка рейсу дальністю до 1500 км на 2 години, дальністю від 1500 до 3500км на 3 години, дальністю понад 3500км на 4 години, то авіакомпанія повинна надати пасажирам:

  • харчування;
  • можливість здійснити 2 телефонних дзвінка або відправити 2 електронних повідомлення або 2 факс-повідомлення, якщо в аеропорту є для цього необхідні умови.

Якщо ж рейс затримують більше п'яти годин, то пасажир має право вимагати повернення грошей за квиток в повному обсязі, а також зміну маршруту, яка передбачає відправлення пасажира з даного рейсу в інший зручний для нього час. Під поняттям "слушний час" мається на увазі термін протягом тижня-двох з часу затримки рейсу.

Якщо відправлення рейсу відкладається на наступний день, то авіакомпанія зобов'язана надати:

  • трансфер до готелю;
  • проживання в готелі;
  • харчування в готелі

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юрий Бондарук

    Є у Вінниці така анімаційна компанія BRAVO (клоунада)...то авіакомпанія це ВИДНО її дочерня фірма)))
  • Pavlishin Sergey

    літайте влітку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up