Благодійні внески чи побори? Як вінничани називають суми, які сплачують у школах

Благодійні внески чи побори? Як вінничани називають суми, які сплачують у школах

Чи сплачують вінничани благодійні внески у школах, в якому розмірі і чи вважають це поборами? З такими питаннями журналісти RIA звернулися до городян. Але мало хто з них погодився відповісти на камеру.

 

В одних школах діють фонди, в інших збирають кошти на постійні ремонти. Вінничанка Олена за двох дітей в рік сплачує більше 600 гривень. Її подруга Тетяна також здає кожного року певну суму, дивлячись який клас треба відремонтувати. Чи то комп'ютерний, чи то кабінет хімії. Обидві жінки вважають це поборами і пояснюють чому.

— Одні платежі я вважаю більш-менш прийнятними, якщо вони йдуть у фонд класу: на крейду, ганчірки, канцелярію тощо, — каже Тетяна. — Інші — ні. Кожного року треба здавати на усілякі ремонти по 300 гривень: на телевізори, вікна, парти, принтери. Коли моя дитина вчилася в молодшій школі, то батьки здавали кошти на телевізор в клас інформатики: «Дітям потрібне мультимедійне обслуговування уроків». А потім педагог каже дітям, що вони навчаються безкоштовно і держава їх забезпечує.

У вінничанки Валентини, дочка якої ходить в п'ятий клас, зовсім інша ситуація. В їхній школі більше трьох років діє фонд, який поповняють батьки кожного місяця на 30, а зараз 50 гривень.

Відео дня

— У фонд кладуться гроші і з цього ж фонду гроші потім використовуються на потреби школи, — розповідає Валентина. — В цьому є свій плюс. Але будь-хто з батьків дитини, якщо він не в змозі платити, може відмовитися і все. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    В багатьох містах міською радою були заборонені побори в школах. Зсилаючись на це, батьки відмовляються від оплати. Фінансування шкіл є, нехай не крадуть, гляди, і гроші будуть.

    Любий обіг готівки з рук в руки по факту вже є незаконним, хотять, нехай роблять благодійний рахунок і звітують до копійки.

    Сергей Лебедь reply Анонім

    "Не крадіть" ..... мда. Видно ніхто у вас зі знайомих в школах непрацює. Знали б , яку частину своєї зарплати, вчитель залишає в школі (матеріали, методички ...) і частину свого здоров"я

    Анонім reply Сергей Лебедь

    Хто на шо вчився.
  • Анонім

    Гройсман пообіцяв у 2017 році боротьбу з бандитизмом і рекетом.
  • Анонім

    На батьківських зборах-поборах  довели до відома, що батькам потрібно платити за все: страховку, харчуваня,  охорону, бібліотеку, медпункт + фонд школи 300 грн/рік + фонд класу 50 грн/місяць.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up