Переважною більшістю голосів. Кого обрали ректором Вінницького педуніверситету

Переважною більшістю голосів. Кого обрали ректором Вінницького педуніверситету
  • Сьогодні, 5 листопада, у Вінницькому державному педагогічному університеті відбулися вибори ректора.
  • Виш вдруге віддав свої голоси за Наталію Лазаренко.

 

Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, який має столітню історію, сьогодні, 5 листопада, перегорнув свою чергову сторінку.

Під час виборів ректора більшість голосів виш знову віддав за Наталію Лазаренко, яка з 2015 року була його керівником. Саме за її каденції в університеті знову почали навчатися іноземці, а вінницький педагогічний став шостим в десятці педагогічних ВНЗ в країні.

Відео дня

Претендували, нагадаємо, на крісло ректора Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського три кандидати: чинний ректор, доктор педагогічних наук, професор Наталія Лазаренко, доктор історичних наук, професор Юрій Степанчук та доктор педагогічних наук, професор Борис Максимчук.

Результати підрахунку голосів виборів ректора ВДПУ такі:

  • Наталія Лазаренко — 395 голосів;
  • Юрій Степанчук — 72 голоси;
  • Борис Максимчук — 27 голосів;
  • Не дійсних бюлетенів — 5;
  • Не підтримали нікого — 11;
  • Не з’явилися голосувати — 58.

Передвиборчі пристрасті

Місцеві вибори не проходили так пристрасно, як переобрання ректора Вінницького державного педагогічного університету. Звичайне життя вищого навчального закладу, де навчається близько шести тисяч студентів, порушив карантин і вибори нового очільника. Лише за останній місяць, завдяки опонентам, скандали, інтриги, розслідування навколо вишу і його ректора Наталії Лазаренко розрослися так, що набули кримінального характеру.

Спочатку Лазаренко закидали, що вона з занедбаного гуртожитка №2 планує зробити житловий комплекс, навіть документ з міськради цитували. На що ректор відповіла, що в найближчому майбутньому будівлю дійсно чекає реновація, але там буде гуртожиток європейського зразка, а не багатоповерхівка.

Далі в соцмережах почалася активна інформаційна війна проти чинного ректора. Опоненти анонімно створювали дописи про незаконну діяльність, а в деяких виданнях навіть перейшли на особистості та розповідали про інтимне. 

Потім славнозвісний адвокат Валерій Палій скликав прес-конференцію, де розповідав про злочини, які нібито були скоєні керівництвом Вінницького державного педагогічного університету. Правозахисник звертався до керівника Вінницької обласної прокуратури та начальника слідчого управління ГУНП у Вінницькій області із заявою «про можливе вчинення службовими особами ВДПУ імені Коцюбинського злочинних дій по привласненню, розтраті або заволодінню чужим майном».

Обвинувачення полягало в тому, що ніби Наталія Лазаренко привласнила майже мільйон гривень державних коштів виділених на проектно-ремонтні роботи спортзали ВДПУ.

А ще екс-ректор педуніверситету Олександр Шестопалюк під час розмови з журналістом 20 minut.ua заявив: «Лазаренко може перемогти, бо колектив і студенти залякані».

Претендент на посаду ректора Борис Максимчук перед самими виборами згадав про власну нерухомість Наталії Лазаренко.

В університеті тривалий час ігнорували такі звинувачення, але врешті увірвався терпець. І тому вирішили розповісти свої аргументи на усі закиди.

Відповідь ректорки

Ректор Наталія Лазаренко під час прес-конференції повідомила, що до перевірок університет готовий і що вся звинувачувальна інформація, яка з'являється в газетах та онлайн-виданнях, не має під собою підґрунтя. Навіть гучна заява про кримінальну справу щодо незаконного привласнення державних коштів.

— Те звинувачення, яке висунув адвокат Палій, за нього він відповідатиме на суді, — стверджує Наталія Лазаренко. — Тому що це звинувачення неправомірне. Вказані кошти — це проплата за проект, за його виконаний остаточний результат. Якщо людина не володіє ситуацією, почула, що хтось щось розказав, то вона була повинна прийти сюди, ми б їй показали всю документацію.

Адміністрація вишу вже приготувала позов про наклеп. З цим Вінницький державний педагогічний університет розбиратиметься вже за нової каденції ректора Наталії Лазаренко. 

 

Читайте також:

Не житловий комплекс, а гуртожиток єврозразка. Педуніверситет готується до реконструкції будівлі на Замостянській

«Ми готові до перевірок», — ректорка Наталія Лазаренко про скандал навколо ВДПУ

«Ціна злочину близько мільйона гривень»: прокуратура порушила справу проти працівників ВДПУ

Екс-ректор педуніверситету Олександр Шестопалюк: «Лазаренко може перемогти, бо колектив і студенти залякані»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Максим Иванов

    Борис хорошую себе сделал рекламу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up