34 мільйони гривень витратять на нові ремонти доріг та тротуарів. Адреси цих вулиць у Вінниці

34 мільйони гривень витратять на нові ремонти доріг та тротуарів. Адреси цих вулиць у Вінниці
Днями почали ремонт парковки біля палацу мистецтв «Зоря». Стоянку повністю перероблять, і разом з цим відновлять зелену зону та тротуари / Фото: vmr.gov.ua
  • Весна прийшла, час наводити порядки. Вінницька влада взялася за дорожні роботи.
  • Зараз ремонтують парковку біля «Зорі», за 2,2 мільйона гривень. Оголосили кілька нових закупівель, як на ремонт доріг, так і на оновлення тротуарів.
  • На яких вулицях триватимуть роботи? Скільки вони коштують?

Триває капремонт парковки на Стрілецькій, що у районі палацу мистецтв «Зоря». Тут заново перероблять як дорожнє покриття, так і тротуари. Про це повідомили на офіційному порталі Вінницької міської ради.

На стоянку — 2,2 мільйона

Цей ремонт, на думку посадовців, вирішить проблеми з хаотичним паркуванням: адже коли у «Зорі», приміром, проходять міські заходи, то тут ставлять чимало машин. На всіх місця не вистачає, тому транспорт залишають на зелених зонах і тротуарах, створюючи небезпеку для всіх учасників дорожнього руху.

— Ми плануємо організувати додаткових сім паркомісць з розміткою та відповідними дорожніми знаками. А ще заасфальтувати тротуарну доріжку від раніше реконструйованої вулиці Замостянської до провулка Литовського та відновити зелені зони, — сказав директор департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Юрій Семенюк.

Відео дня

Вартість ремонту паркувальної зони складає 2 мільйони 200 тисяч гривень. За таку суму погодилося виконати роботи товариство «Вінниця Благоустрій». У договорі підряду прописали, що роботи на цій ділянці триватимуть до жовтня 2024 року. Але основні асфальтобетонні роботи мають завершити у травні наступного року.

Кошторисна вартість цього проєкту, нагадаємо, складала 3,1 мільйона гривень. Раніше ми питали, чому така чимала сума закладається на капремонт парковки?

— Проєкт розрахований таким чином. Наявна стоянка буде розширена, збільшено кількість паркомісць. Буде окремий заїзд. Тобто, вона не буде знаходитися вздовж дороги на Стрілецькій, це не «кишені» для тимчасового паркування, — відповідав журналісту директор департаменту комунального господарства Юрій Семенюк.

Також він говорив, що тут, після капремонту, буде 16 паркомісць.

Новий дорожній ремонт

У мерії зазначили, що у 2023 році вже облаштували 19 паркомісць на вулиці Барвистій, де проводили капітальний ремонт. У планах на цей рік облаштування стоянки для ще 54 автомобілів в різних районах міста. А як щодо повноцінних дорожніх ремонтів?

Свіжий дорожній тендер у «Прозорро» — капремонт дороги на Бориса Лук’яновського за 4,8 мільйона гривень.

У документації не вказано, від якого до якого будинку будуть робити дорогу, тому припускаємо, що відремонтують усі 520 метрів вулиці, включно з заїздами.

З договору також читаємо, що капремонт цієї вулиці біля тролейбусного депо роблять у співфінансуванні з мешканцями приватного сектору. За договором, вони дають 150 тисяч гривень, а мерія виплачує решту — 4,65 мільйона гривень.

Підрядником є фірма «Хмільницька будівельна компанія», яка зареєстрована у Хмільницькому районі Вінницької області. Нове дорожнє покриття на цій вулиці мають доробити до кінця жовтня 2024 року.

Понад 27 мільйонів на тротуари

Найбільше зараз проводять тендерів на капремонт тротуарів. Таких закупівель департамент комунального господарства і благоустрою, оголосив чотири за останній час.

Капремонт тротуару на вулиці Славетній, що на Старому місті. Тут підрядник «Агрошляхбуд» ремонтує тротуар від пожежного депо №3 до площі Царина (колишня площа 8-го березня). Довжина ділянки складає більше 500 метрів.

Крім того, документацією передбачено асфальтування заїздів до вулиць приватного сектору, які межують з тротуаром. Загалом, вартість робіт складає 3,4 мільйона гривень.

Капремонт тротуару по вулиці Стеценка, у районі Центрального ринку. Тут потрібно буде заасфальтувати заново парну та непарну частину тротуару від вулиці Замостянської до вулиці Героїв Нацгвардії (колишня Некрасова - авт.).

Довжина ділянки — біля 500 метрів, але оскільки тротуар будуть робити по парній та непарній частині вулиці, то відрізок під ремонт складатиме близько 1 кілометра. Плюс, тут відновлять озеленення: висадять десять платанів та посіють газонну траву. 

Кошторисна ціна проєкту — 4,8 мільйона гривень. Триває пошук підрядника у «Прозорро».

Капремонт тротуару на вулиці Покровська, Вінницькі Хутори. Тут збираються заново викласти тротуар на відрізку колишньої вулиці Ватутіна від будинку №39 до перехрестя із Немирівським шосе. Довжина ділянки — понад 900 метрів. 

Тут, також заново заасфальтують заїзди до приватного сектору, які межують з тротуаром. Кошторисна вартість робіт — 9,1 мільйона гривень. Триває пошук підрядника у «Прозорро».

Капремонт тротуару на вулиці Незалежності, Вінницькі Хутори. Оновлений тротуар тут має бути від перехрестя з вулицею Дачною до перехрестя з Немирівським шосе.

Це понад три кілометри пішохідного шляху. Кошторисна вартість робіт — 10,4 мільйона гривень. У «Прозорро» на цей проєкт шукають підрядника.

Опитування

Як вам плани влади щодо капремонтів доріг?

Ще 5,5 мільйонів на раніше оголошені ремонти

У попередніх матеріалах, ми повідомляли про дорожні ремонти, які були оголошені раніше. По всім закупівлям визначили підрядників.

Капремонт дороги на вулиці Ігоря Савченка. Заново заасфальтують відрізок дороги на Тяжилові, який складатиме майже 250 метрів — від будинку №46 до перехрестя з вулицею Левка Лук’яненка (колишня Ватутіна - авт.). 

Ціна — 2,22 мільйона гривень. Підрядником є товариство «Агрошляхбуд». Роботи виконують за співфінансуванням з мешканцями вулиці, де їхня частка складає 175 тисяч гривень. А з бюджету громади доплатять ще 2 мільйони 45 тисяч гривень.

Термін на виконання — до кінця жовтня 2023 року.

Капремонт дороги на вулиці Петра Ніщинського. Йдеться про ділянку вулиці на Старому місті — від вулиці Бернарда Претвича до буд № 35 по вулиці Петра Ніщинського. Цей відрізок має довжину близько 180 метрів.

Підрядником обрали товариство «Агрошляхбуд». Ціна — 1,75 мільйона гривень. Роботи виконують по співфінансуванню з мешканцями вулиці: їхня частка у дорожніх ремонтах складає 170 тисяч гривень. Решту підряднику виплатять з бюджету громади.

Термін на виконання — до кінця жовтня 2023 року.

2-й провулок Леонтовича, що у Вінницьких Хуторах. Тут відремонтують ділянку дороги від вулиці Грушевського до вулиці Леонтовича. Орієнтовна довжина цього відрізку — майже 140 метрів.

Знову ж таки, підрядником на цей ремонт обрали товариство «Агрошляхбуд». Ціна робіт — 1,53 мільйона гривень. Оскільки вони виконуються по співфінансуванню з мешканцями, то їхня частка складає 290 тисяч гривень. Решту покриє бюджет громади.

Термін на виконання робіт — до кінця жовтня 2023 року.

На вашу думку, яка вулиця у Вінниці терміново потребує капремонту дороги чи тротуару? Пишіть нам коментарях

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що «Агрошляхбуд» є фаворитом департаменту комунального господарства міськради. Це товариство виборює ледь не всі капремонти доріг у приватному секторі. 

За 2022 і початок 2023 років фірма виборола підрядів на суму 173 мільйони гривень. З яких 120 мільйонів — саме від департаменту комунального господарства Вінницької міськради 

Тоді як ремонти великих магістральних шляхів (приміром, дорога до мікрорайону «Академічний») доручають іншій вінницькій фірмі «Шляхбуд». 

Про те, як вони пов’язані — в цьому матеріалі: Сім мільйонів гривень дають на ремонти доріг. Гроші знов отримають «фаворити» вінницьких чиновників?

 

Читайте також:

За 19,4 мільйона гривень хочуть відремонтувати перехрестя Зодчих – Пирогова

За 34 мільйони гривень роблять ремонт дороги на Академічному

На довгоочікувану реконструкцію Батозької визначили підрядника: що це за компанія?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила Широкова

    По проспекту Коцюбинського йде ремонт асфальтлвого покриття вздовж трамвайніх рельсів, це дуже добре. Але на ділянці Коцюбинського - Нансена є великі ями на тротуарі, то чому би їх не відремнтувати, там збирається вода, стоять калюжі, невже не бачить ніхто?
  • Артем Наминач

    ТЕРМІНОВО потрібно звернути увагу на стан тротуарів у Замостянському районі, а саме на вулицях : Некрасова (від вулиця Янгеля до проспекту Коцюбинського в обох напрямках) - асфальту майже не залишилось, Острозького (особливо від вулиці Антоновича до вулиці Тімірязєва), вулиця Тімірязєва (від вулиці Янгеля до проспекту Коцюбинського в обох напрямках), вулиця Героїв Крут (від Антоновича до вулиці Довженка), ну і в додаток на стан доріг на всіх вищезазначених вулицях. Таке враження, що на певних ділянках ремонти востаннє проводитись до проголошення незалежності України.
  • Станіслав Гаман

    Я може інеправий але на мою думку  кошти  краще було виділяти на оборону України Слава  ЗСУ Слава Україні в  цей тяжкий час для нас
  • Next

    Вулиця Кармелюка, саме там де розташований фонтан Рошен, асфальт потріскався,  бо в минулому році обіцяний частковий ремонт не провели, хоча прозвітували.

keyboard_arrow_up