У Вінниці закривають школи і університети. Чому і чи надовго?

У Вінниці закривають школи і університети. Чому і чи надовго?
  • По всій Україні закривають школи і інші навчальні заклади.
  • Все через те, що “Газпром” знизив тиск газу у трубах.
  • Чи надовго школярі і студенти підуть на “додаткові канікули”?

На сторінці “Нафтогаз України” у Фейсбуці з’явилось звернення, в якому йдеться про проблеми з поставками газу в Україну:

“Вчора за 15 хвилин до початку поставки газу Газпром повідомив нам, що «я передумала» (тю, і чо це вона образилася раптом?)), а також знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам. Мета - здійснити мрію або про «Україна замерзла», або про «Україна - ненадійний транзитер і відбирає газ». Це було б дуже доречно за два тижні до виборів самі знаєте кого. Навіть розмахування ядерною зброєю не допомагає зацікавити росіян прийти таки на вибори незмінного, так шо потрібна якась швидка «перемога». Давайте вчинимо недобре і зіпсуємо людині свято. Нам треба протриматися лише 3-4 дні, поки не минуть холоди”,- пишуть в “Нафтогазі”.

Через підкладену “свиню” від “Газпрома”, навчальні заклади у Вінниці теж закриють. Оксана Яценко, директор департаменту освіти, підтвердила, що школи закривають у зв'язку із економією газу. Але прокоментувати ситуацію не змогла, бо протокол на момент дзвінка ще знаходився у комісії надзвичайних ситуацій.

Відео дня

Тим часом заступник губернатор Андрій Гижко каже, що школи закриють щонайменше до 7 березня включно.

Мер Вінниці Сергій Моргунов у своєму дописі на Фейсбуці уточнив, які заклади отримають "додаткові канікули".

"Для освітніх установ, – шкіл, ПТУ, – робимо додаткові канікули по 7 березня включно. Те саме робимо і з позашкільними закладами, ДЮСШ і школами мистецтв. Тобто усі, окрім дитячих садків та лікарень"

Для дитячих садочків зроблено виключення – малята зможуть відвідувати ДНЗ вже з понеділка, тож для них додатковим вихідним буде лише завтра – 3 березня.

Судячи із змісту повідомлення Вінницької ОДА, до цього списку додались також і вищі учбові заклади.

На сторінці Вінницької облдержадміністрації вже опубліковане прохання до жителів області обмежити споживання природного газу у ці кілька днів.

“У зв’язку із введенням кризового стану у нафтогазовій сфері України, звертаємось до Вас із проханням зменшити температурний режим в оселях та обмежити споживання природного газу у домогосподарствах. Вчора  російський  Газпром знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам. Тож  закликаємо свідомих громадян економити газ 3-4  найближчі  холодних дні.

Власників газових котлів просимо зменшити температуру в приміщеннях на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі.Це дозволить знизити потребу в газі на 8-9%,  і цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався.”

Читайте також: "Нафтогаз" просив і мер просить: економити газ і потерпіти"



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Жора

  • Александр Балаганов

    ЗДОБУЛИ..............
  • Вася

    А якщо перейменувати якусь зупинку трамваю - допоможе с газом? Мо стане тепліше...
  • Самсон Езенштейн

    То де ж той пресловутий Гроцмановский газ, який видобуває Україна, чи він отримав за нього свій гешефт, а всі проблеми повішав на народ, тепер мол ї.іця собі самі...

    Олексій reply Самсон Езенштейн

    Україна видовуває 16 млн / добу і він всюди фігурує в розрахунках, а споживає у такі морози в 10 разів більше. Труби з газосховищ теж не гумові.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up