Три мільйона гривень на дезінфектори та медогляди: у День захисту дітей запрацювали вінницькі дитсадки

Три мільйона гривень на дезінфектори та медогляди: у День захисту дітей запрацювали вінницькі дитсадки
  • 1 червня розпочали роботу три комунальні та два приватні дошкільні навчальн заклади, — повідомили у мерії. 
  • З метою забезпечення усіх дитсадків Вінниці засобами дезінфекції, міський голова для їх закупівлі виділив 1,8 мільйона гривень.
  • Ще більше мільйона гривень мер перерахував на муніципальний діагностичний центр. Саме у ньому проходитимуть медогляд і здаватимуть тест на коронавірус біля трьох тисяч працівників ДНЗ міста.

Комунальні № 28 «Незабудка» , №36 «Ластівка», № 47 «Струмочок», та два приватних дитсадки відкрили свої двері для вінницької малечі у перший день літа.

Ці дошкільні навчальні заклади запрацювали першими, бо їх приміщення повністю відповідають заходам безпеки в період адаптивного карантину: з вікон знято тканинні занавіски і кімнатні рослини, з підлог коврові покриття, прибрані м'які іграшки, між ліжечками і столиками — необхідна санітарна  відстань. І готовність закладів засвідчила спеціальна комісія, до якої  входять представники департаменту освіти міської ради та міського управління Держпродспоживслужби. 

 Відкриті дитсадки забезпечено засобами дезінфекції та ізоляторами, всі їхні працівники пройшли медичні огляди, здали аналіз на COVID.

Відео дня

Для того, аби вихователі, няньки і техперсонал вищевказаних ДНЗ, і тих закладів, які скоро запрацюють в умовах карантину (загалом це 2800 людей), пройшли медогляд і тест на коронавірусну інфекцію, вінницька мерія виділила з міського бюджету близько одного мільйона гривень. Дослідження виконуються з 30 травня у муніципальному діагностичному центрі.  

Ще 1,8 мільйонів бюджетних коштів направлено на придбання для садочків необхідних деззасобів, антисептиків, бактерицидних ламп, безконтактних термометрів.

У зв'язку з цим, міський голова категорично заборонив працівникам дитячих садочків збирати кошти у батьків.

— Наголошую, якщо у батьків намагатимуться збирати кошти на ці цілі, повідомляйте на Цілодобову варту або особисто мені, можна через інтернет-сторінку Вінницької міської ради, — заявив Сергій Моргунов.

Для відкриття садочків в період карантину потрібні не лише гроші. 

За словами директора департаменту освіти міськради Оксани Яценко, нестача кадрів — ще одне питання, яке гальмує перезапуск ДНЗ. Це стосується неможливості виходу на роботу людей із хронічними захворюваннями і людей віком понад 60 років. Тому зараз триває пошук персоналу.  

Також у дитсадках триває процес відновлення водопостачання та забезпечення їх продуктами харчування.

— У дошкільних навчальних закладах має відповідати стандартам якість води, адже на період карантину для заощадження ресурсів системи очистки були законсервовані,— зазначила Оксана Яценко. — Також садочки мають бути забезпечені продуктами харчування, адже вони не працювали два з половиною місяці, і рішенням виконкому наявні на час карантину продукти були передані у медичні установи.

Нагадаємо, що першочергове право на відвідування садочка мають:

  • діти працівників медичних установ,
  • діти працівників правоохоронних органів,
  • діти працівників, які забезпечують роботу критичної інфраструктури міста під час карантину,
  • діти, батьки яких працюють і не мають жодного варіанту, де залишити дитину під час робочого дня.

Завтра, 2 червня розпочнуть роботу ще щонайменше чотири садочки, повідомили в мерії.

Загалом у Вінниці є 56 закладів дошкільної освіти. З них: 53 — комунальної власності, один державний дитсадок (Національної поліції України) і два приватних.

Читайте також:

З ізоляторами, скрінінгом і без пухнатих іграшок. Чи зможуть 1 червня відкрити дитсадки?

На Тяжилові будують дитячий садок на 110 місць. Що там буде і коли закінчать роботи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up