Школа та садочок з Вінниці отримають понад 90 тисяч гривень для реалізації проєктів

Школа та садочок з Вінниці отримають понад 90 тисяч гривень для реалізації проєктів
  • Вінницька школа 26 та дитячий садочок 20 отримають гранти на реалізацію проектів. Кошти виділять у рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості».
  • Про що їх проекти та яка від них користь? Дізнавайтеся деталі у матеріалі.
Обласні пітчинги проходили в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), який співфінансується British Council Ukraine та Європейським Союзом, та здійснюється Британською Радою спільно з ГО «Міцна Громада», ГО «Молодіжна Платформа», та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання».

Шляхом онлайн-голосування обрали переможців. З Вінниччини їх вісім. Двоє з них із вінницької територіальної громади.

— Днями відбувся обласний пітчинг де були визначені переможці проекту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості». Приємно, що перемогу отримали два навчальні заклади нашої територіальної громади, — каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. — Фінансова підтримка від Британської Ради до 35 000 грн. Також будуть залучатися і інші кошти для реалізації цих проектів.

«Автомістечко для дошкільнят»

Бюджет: 51 910 грн

Відео дня

Про що цей проєкт?

В місті збільшується кількість транспортних засобів, внаслідок чого зростає небезпека для найбільш незахищених членів громади — дітей. Щоденні спостереження демонструють, що мудрі, розумні, обізнані у правилах, дорослі дозволяють собі порушувати правила та на власному прикладі формують у дітей звичку до порушення правил безпеки.

На території садочку є незадіяна територія площею ~200м2, яка може перетворитися на повноцінний освітній майданчик. Там облаштують сучасне розвивально-ігрове середовище «Вулицю міста в мініатюрі» для того, аби формувати у дітей дошкільного віку соціально-безпечну поведінку.

Детальніше про проект за посиланням.

«Єдність в різноманітті»

Бюджет: 42 265 грн

Про що цей проєкт?

За даними останнього перепису 2001 р. на території міста Вінниця проживають представники понад 40 національних спільнот. Та відсутність налагодженої комунікації між представниками різних культур призводить до проявів насильства та правопорушень на тлі расової та етнічної нетерпимості.

Мета проєкту — покращити інтеркультурну комунікацію учнів закладу та громади міста шляхом проведення освітніх тренінгів з теми «Міжкультурний діалог» та культурного заходу «День інтеркультурності» на базі школи №26 із залученням представників національних спільнот та волонтерів Євросоюзу.

Детальніше про проект за посиланням.

Загалом були обрані наступні проєкти-переможці в рамках пітчингу Вінницької області:

  • Автомістечко для дошкільнят
  •  Youth HUB «Bratslove»
  •  Інклюзивна майстерня творчості
  • ДІЛИ еко фест
  • Єдність в різноманітті
  •  Прокачай орієнтування
  • Say NO plastic bags
  • «Молодь – громада – влада»

 

Читайте також:

У Погребищі чоловіка побили сковорідкою. Потерпілий у важкому стані

З Вінниці до Гнівані. П'яний водій влаштував перегони з «копами»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Татьяна Еременко

    Йде шикарне дистанційне навчання нема чого їх випускати. Життя і здоров'я важливіше. Хто хоче вчитись, той це буде робити!! Держава захищає дітей, а батьки самі випирають. Вже раз докричались - загребло ще гірше. Один місяць до кінця лишився, хай дома вчаться. Треба правильно розставляти приорітети. А то поки біда до хати не завітає той не замислюються люди, що треба берегти один одного.
  • Вікторія Лігутко

    Ще би бажано, щоб ці школи у нас працювали, як у інших містах України, які давно вже вернули дітей за парти...
    Взагалі Вінниця якась у нас особлива,  тільки одне місто обласного значення в Україні: в якому діти майже рік на ходять в школу. Київ, Львів всі ходили включно по березень. А Львів аде і повернув знову.. Тільки чомусь у нас одне знущання з дітей

    Вікторія Лігутко reply Вікторія Лігутко

    Alex Ocher Питання інше: чому в інших містах діти ходять на навчання??

    Alex Ocher reply Вікторія Лігутко

    Вікторія Лігутко,не с кем оставить ребенка?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up