"Підкова Пегаса" відкриває поетичні таланти

"Підкова Пегаса" відкриває поетичні таланти
З 6 по 8 липня на Вінничині відбудеться Всеукраїнський фестиваль поезії на Поділлі «Підкова пегаса». В програмі фестивалю – захоплюючі екскурсії, майстер-класи, поетичний батл та концерт під відкритим небом.

  Щорічний фестиваль, який цього року проводиться вже вп`яте, стараннями вінницької літературної групи «Лірики Transcendent`a» і за підтримки багатьох творчих організацій, стартує 6 липня у Вінниці і триватиме три дні. 
  Цього року організатори обіцяють цікаву та насичену програму. Очікується, що фестиваль відвідають чимало літераторів, музикантів та інших цікавих особистостей творчих жанрів з різних куточків України: з Києва, Харкова, Криму та інших міст.
  Фестиваль розпочнеться у п’ятницю о 12:00 поетичним знайомством в Центральній міській бібліотеці ім. І.Бевза на Хмельницькому шосе. 
  На відкритті фестивалю привітають почесних гостей та членів журі. За словами співорганізатора «Підкови Пегаса», куратора громадської ініціативи «Вінницький будинок поета», Андрія Стебелєва, талановитих поетів оцінюватимуть п’ять суддів, серед яких кандидати філологічних наук і мистецтвознавства, а також голова вінницького відділення Асоціації українських письменників Юлія Броварна.
  В бібліотеці ім. І.Бевза читатимуть вірші і відбудеться офіційне закриття ХІІ Виставки російської книги на Поділлі. А також можна буде побачити експозицію Винницького будинку поетів.
  У Центральному міському парку біля фонтану «Водограй» для учасників і гостей фестивалю виступатимуть винницкі молодіжні альтернативні колективи.
 

  Наступного дня, 7 липня, учасники фестивалю вирушать на літературно-мистецький пленер до Немирова. 
Тут, на територїї Свято-Троїцького жіночого монастиря проходитиме конкурс духовної лірики, а біля музею «Літературна Немирівщина» - конкурс любовної лірики, присвячений 120-річчю від дня народження поетеси Марини Цвітаєвої.
  Також гостям і учасникам фестивалю всього за 25 гривень з особи проведуть екскурсії по Немирову. Покажуть городище «Немирівські вали» та палац княгині Щербатової. Крім того, в цю суму входить і шикарний пікнік зі свіжиною, який відбудеться у мальовничому селі Печера, на порогах Південного Бугу. Тут між учасниками фестивалю пройде поетичний батл. 
 

  Третій, заключний день фестивалю пройде у Вінниці. Зранку в бібліотеці № 8, відбудуться заключні читання та майстер-класи, на яких обговорюватимуться нові напрямки і тенденції сучасної поезії. Також пройде конкурс в підтримку захисту тварин. 
  Тоді жюрі підведе загальні підсумки. Лауреатам фестивалю вручать дипломи та цінні книги-фотоальбоми з історії Вінничини.
  А потім у Вінницькій дитячій музичній школі № 2, що на вулиці Червоноармійській, відбудеться заключний концерт учасників та лауреатів фестивалю.
 

Відео дня
>Щоб взяти участь у фестивалі потрібно надіслати за електронною адресою [email protected] на розгляд один-два вірша і отримати запрошення. А тим, хто вже був гостем Пегаса у попередні роки, слід лише підтвердити свою участь організаторам. Телефон для довідок: 0633498969.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 16:06 Що ви знаєте про вишиванки? Тест до свята від «20хвилин» 15:31 У Вінниці розробили «Дорожню карту Захисника» для допомоги ветеранам 14:19 Сьогодні — День вишиванки. Народний репортаж із соцмереж вінничан до свята play_circle_filled photo_camera 14:00 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 13:21 «Взірець безмежної любові»: презентували книгу про Героя України Дмитра Майбороду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up