Злочини, скоєні у погонах. Пішли до суду кримінальні справи п’яти поліцейських

Злочини, скоєні у погонах. Пішли до суду кримінальні справи п’яти поліцейських
  • 12 працівників поліції та державний службовець.
  • Ось такі звинувачувані у кримінальних провадженнях, переданих до суду слідчими прокуратури з початку року.
  • Протягом березня направили до суду чотири обвинувальні акти.
  • Вони стосуються п’яти співробітників поліції Вінницької області.

Про результати розслідування злочинів зі звинуваченням поліцейських надали інформацію в прокуратурі Вінницької області. Розповіли, що з початку року уже довели до суду дев’ять таких проваджень. У них фігурують, як підозрювані, 12 працівників поліції і один державний службовець.

А протягом березня слідчі прокуратури області направили до суду чотири обвинувальних акти стосовно п’яти правоохоронців, у тому числі два акти - про корупційні злочини.

Яких людей у погонах починають судити?

Відео дня

За інформацією прокуратури області, до суду у березні скерували обвинувальні акти відносно:

заступника начальника слідчого відділу районної поліції Вінницької області, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 22000 гривень за прийняття рішення про повернення у розслідуваному ним кримінальному провадженні тимчасово вилученого майна (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України)

  • це одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище,
  • карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції у районі, який незаконного придбав і зберігав у своєму домоволодінні бойові припаси – три гранати РГД-5 з підривачами «Уніфіковані запали дистанційної дії типу УЗРГМ-2» та бойові патрони (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 стаття 263 Кримінального кодексу України)

  • носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу,
  • караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

 

молодшого інспектора районного відділу поліції Вінницької області, який шляхом зловживання своїм службовим становищем незаконно заволодів чужим майном, а саме телефоном, що зберігався в кімнаті речових доказів (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 стаття 191 Кримінального кодексу України)

  • привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем,
  • карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

службових осіб ІТТ Житомирської області, які вчинили грабіж, тобто відкрите викрадення чужого майна, поєднане із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинене за попередньою змовою групою осіб (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 стаття 186 Кримінального кодексу України)

  • грабіж, поєднаний з насильством або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб,
  • карається позбавленням волі на строк від 4 до 6 років.


За словами прокурора області В’ячеслава Соколового, у провадженні слідчих прокуратури перебуває ще ряд кримінальних проваджень, в яких повідомили про підозру або готують повідомлення про підозру співробітникам поліції.

 

Читайте також:

У Вінниці буде прозорий офіс, де скаргу на поліцейського приймуть вдень і вночі

Поліцейського за хабар вигнали з роботи. Експерти кивають на недоатестацію

Їзда без правил. Зняли на відео, як возять начальника поліції міста Присяжнюка

Адвокатці не байдуже, що в поліції залишили людей із «чорного списку»

Поліцейські ще довго будуть у формі міліції. На нову немає грошей. А на що є?

Корупціонери 2016 року: 5 суддів, 4 тюремника і 1 слідчий поліції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up