Поліцейського за хабар вигнали з роботи. Експерти кивають на недоатестацію

Поліцейського за хабар вигнали з роботи. Експерти кивають на недоатестацію
  • Молодий каптан поліції захотів заробити 15 тисяч гривень на людині, якій насправді не міг допомогти.
  • Спіймали на хабарі і вигнали з роботи.
  • Питаємо у члена атестаційної комісії і тренера поліцейських, що вони думають про факт. 

- По-іншому прохфесіонали родом з міліції працювати не уміють, - так відреагував правозахисник Станіслав Нижник-Оскольський на новину про затримання на хабарі правоохоронця, який пройшов переатестацію і мав би працювати чесно, втім, своїми діями показав – атестували його даремно. - Не встигли відкрити Лівобережний відділ, а уже вирішив «покінчити з бідністю» начальник чергової частини. І зарплата більше 10 тисяч гривень не зупинила!

Минулого тижня внутрішня безпека поліції разом з СБУ затримали з міченими грішми 28-річного капітана під Лівобережним відділенням поліції. На фотографіяк, які розповсюдили в мережі, старанно затушували обличчя хабарника.   

- Звісно, він пройшов переатестацію, - сказала редакції прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник про неназваного громадськості капітана. – Це більше, ніж неприємно. Це перекреслює все те позитивне, що ми робимо.

Керівник обласної поліції, нагадаємо, прийняв рішення про звільнення цього капітана одразу, не чекаючи результатів слідства. І за дискредитацію звання поліцейського вигнав його з лав на другий день після затримання. Ще Юрій Педос - попередив решту підлеглих, що так вчинить із кожним, хто порушить закон і присягу.

Відео дня

За інформацією прес-центру управління Служби безпеки України у Вінницькій області, екс-поліцейському йому інкримінують одержання хабара службовою особою. Стаття відповідальності обіцяє від 8 до 12 років тюрми з конфіскацією майна та із забороною займати посади на строк до 3 років.

А що думають про хабар переатестованого правоохоронця люди, які мали відношення до реформування міліції у поліцію?


Анатолій Банах (44), голова Люстраційного комітету Вінниччини, тренер-викладач у поліції:

- На жаль, це свідчить про незначні позитивні зрушення у Нацполіції. Прикро, що оновленню системи не допомогла переатестація, адже певна кількість фахівців звільнилася ще до неї, натомість ті, кого «забракували» атестаційні комісії – відновилися на посадах, бо виграли позови у «самих справедливих у світі» судах… Кажете, порядність, патріотизм, самопожертва? Ні, не чули… Кажете, висока зарплатня та соціальний захист поліцейського і його родини? Не чули теж…


Віталій Павловський (33), голова «Ревізії влади», був членом комісії на атестації поліцейських:

- Начальник чергової частини Лівобережного відділення поліції, який взявся «вирішувати питання», що не в його компетенції, так як він навіть не слідчий, був спійманий на хабарі в 15 тисяч гривень. Це залишки ще старої системи, звички, які тільки з певним часом зникнуть. Якщо люди порушуючи закон, шукають можливість домовитися з правоохоронцем - це також кримінальна відповідальність. Потрібно більше резонансних справ такого характеру викривати і, як приклад, інформувати громаду. Щодо поліцейського, по ньому проведено службове розслідування, і він був звільнений вже на наступний день. Правоохоронна система ще досить довго буде недосконала, переатестація фактично провалена, працівники, що були звільнені моєю комісією, повернулись рішенням суду ще на більш вищі посади ніж були. Ми стали маріонетками в «грязних» руках чиновників та олігархічних кланів. Вся боротьба тільки попереду.


Читайте також:

На хабарі у 15 тисяч гривень взяли 28-річного капітана вінницької поліції

Капітана, якого спіймали на хабарі, звільнять з поліції без суду і слідства
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vladimir Molotov

    мусора такие мусора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up