Відпустили лікаря, який переплутав інфаркт з алкогольною токсикацією. Хворий помер

Відпустили лікаря, який переплутав інфаркт з алкогольною токсикацією. Хворий помер

Вінничанин помер від повторного інфаркту міокарда. За день до трагедії до хворого викликали швидку. Але лікар встановив неправильний діагноз – «нейроциркуляторна дистонія по змішаному типу (внаслідок алкогольної інтоксикації)»  та не госпіталізував пацієнта.

У понеділок, 4 лютого 2019 року, Апеляційний суд змінив вирок першої інстанції щодо лікаря Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги у частині призначення покарання – 2 роки позбавлення волі за неналежне виконання професійних обов’язків, підтвердивши його винуватість.  Про це повідомляє прес-служба Вінницького апеляційного суду

— Але обвинуваченого звільнено від покарання, яке призначив суд  першої інстанції, тому що з часу скоєння кримінального правопорушення минуло більше 3 років, тобто строки давності закінчилися, – розповів суддя Анатолій Кривошея.

Згідно рішення щодо компенсації за моральну шкоду, то обвинувачений мусить сплатити потерпілій 100 тисяч гривень. До речі, у позові фігурувало півмільйона.

Відео дня

Варто нагадати, у грудні 2015 року вінничанин помер від повторного інфаркту міокарда. Його рідні у всьому звинувачують лікаря швидкої, який оглядав хворого напередодні. Стверджують, що медик встановив неправильний діагноз – «нейроциркуляторна дистонія по змішаному типу (внаслідок алкогольної інтоксикації)»  та не госпіталізував пацієнта.

Однак обвинувачений розповів, що після надання медичної допомоги вдома хворому стало краще, їхати в лікарню він не захотів, а підписати лист відмови не погодився. Вважає, що у смерті пацієнта не винен. Тому й подав апеляційну скаргу.

Варто зазначити, оскаржити рішення апеляційної інстанції можна до Верховного Суду упродовж трьох місяців з моменту його проголошення.

Читайте також:

Поліція ловить, а суди відпускають: чому злочинців оголосили у розшук?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Serhii Mazur

    3,5 тысячи долларов - цена жизни человека по мнению нашего суда.
  • Oksana Yagodska

    Щоб писати статті і називатись «журналістом» треба хоч трохи бути в курсі, а «твір-на-тему:...» може і школяр написати!!! Профанація.
  • Дмитро Демченко

    А чи не здається Вам шановні кореспоненти і редактори , що Ви не володіючи достеменною інформацією розповсюджуєтє БРЕХНЮ ?????
  • Вячеслав Недоступ

    Суди обох інстанцій припустилися юридичної помилки через недостатню юридичну обізнаність у діяльності лікаря виїзної бригади ЕМД, який є посадовою особою органу місцевого самоврядування за призначенням на посаду, а тому повинен діяти лише на підставі ч.2 ст. 19 Конституції України, а не керуватися думками медичних науковців чи їх рекомендаціями. Таким чином він був би винним у правопорушенні, якби порушив порядок встановлення діагнозу "Гострий коронарний синдром" , якщо цей порядок був би встановлений виключно нормативним документом! Але такий документ не існує (діючий протокол критерії цього діагнозу не встановлює). Отже, юридична вина цього лікаря у не встановленні такого діагнозу за таких обставин (дуже скорочено я тут їх зазначив) - ВІДСУТНЯ!!! А відтак, не має підстав у задоволенні позову про стягнення моральної шкоди!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up