Валерій Нонік: «На жодній нараді про реформування міліції в поліцію я не чув»

Валерій Нонік: «На жодній нараді про реформування міліції в поліцію я не чув»
Генерал міліції чекає затвердження поділу Вінниці на два береги і жалкує за звільненими торік з міліції кадрами. Він розповів, що мета реформи органів внутрішніх справ змінилася: замість того, щоб скорочувати чисельність міліції, мінятимуть систему оцінки міліціонера і його ідеологію

Професійні кадри звільнилися
- Постійні інформаційні атаки про зменшення пенсійного забезпечення призвели до того, що у нас торік був найбільший ріст звільнення працівників з органів внутрішніх справ. І сьогодні в міліції області лишилося менше трьох відсотків людей віком понад 45 років з особового складу. А це якраз той вік, коли людина набуває професійної зрілості. Це жахлива ситуація. За рік звільнилося більше 400 людей. Більшість із них мали право на пенсію, і написали рапорти, щоб якось захистити свої економічні інтереси. Решта – ще не досягли пенсійного віку.
Кількість звернень покаже рівень довіри
- За січень зареєстрували майже сім тисяч заяв і повідомлень громадян. Моя думка така: збільшення кількості звернень – це рівень довіри до міліції. І якщо у 2010 році було 90 тисяч заяв, то в 2011 році – більше 100 тисяч. А з цьогорічних звернень тільки 34 відсотки – це заяви про злочини.
Шість убивств за місяць. Два не розкриті
- У січні на території області було скоєно шість убивств. Чотири вже розкриті, злочинці заарештовані. По двох злочинах ми ще працюємо. Це вбивство в Ладижині, де знайдений труп. Проблема в тому, що в Ладижині працює більше шести тисяч людей з інших міст. Але напрацювання є. Скоро цей злочин буде розкритий. І друге вбивство – у селі Мала Тернівка Крижипільського району. Знайшли мертвою громадянку 1928 року народження, зробили розтин, а там - переломи. Працюють співробітники карного розшуку. Найближчим часом розкриємо.
Про те, що в архіві поховати не можна

- З початку року розкрили 62 злочини минулих років. А вбивств та інших тяжких злочинів із застосуванням вогнепальної зброї і вибухівки (як справа вибухів у вінницьких маршрутках, - авт.) нерозкритими лишаються 17. Усі ці справи будуть заслухані у моїй присутності до березня. Будуть відпрацьовані плани їх розкриття і розслідування. Всі вони на постійному контролі. Робота не припиняється. Ці справи не будуть поховані в архівах до розкриття. Це категорія таких, які не закриваються.
Мільйони збитків від криміналу
- Виявили з початку року 28 злочинів економічної спрямованості, серед яких три факти хабарництва, дев’ять злочинів у бюджетній сфері, два факти кримінальної корупції. П’ять злочинів - зі збитками понад 100 тисяч гривень та стільки ж – зі збитками понад мільйон.
За 26 днів – 27 аварій
- З початку року в області зафіксували 864 факти водіння автотранспорту у нетверезому стані. А скільки ще таких фактів є латентними! Ми постійно проводимо роботу, вручаємо водіям буклети з інформацією, скільки скоєно злочинів у нетверезому стані, і з підбіркою побитих у аваріях машин, але робота ведеться не зовсім ефективно. За 26 днів - 27 дорожньо-транспортних пригод, в яких чотири людини загинуло і 28 травмовані.
Нахабний злочин у Літині
- У відділенні банку у Літині було вісім камер спостереження, дві з них не працювали. Зайшов злочинець, погрожуючи предметом, схожим на пістолет (ніхто не каже, що то була зброя!) і скоїв пограбування з двох кас. Загальна сума - 36 тисяч гривень. Все це відбулося протягом півтори хвилини. Злочин жорстокий. Це виклик такий. У нас багато версій зараз, вони відпрацьовуються. Або там був наводчик, який показав схему, де можна перескочити бар’єр, де нема скла. Або людина туди сама приїжджала і вивчала ситуацію. Але якби злочинець зайшов у банк і бачив, що там є фізична міліцейська охорона, то цей злочин не був би скоєний. Я не можу більше розголошувати, але скажу, що мінімізація охорони банків призводить до таких випадків.
Менше міліціонерів не буде. Будуть інші
- Торік скорочення відбулося в системі управління на 30 відсотків, що складає 183 особи. Скорочення в підрозділах зупинили, поки розробляється нова структура і йде прогнозування й вивчення можливих наслідків. Зараз іде реформування в інших аспектах – в ідеології працівника міліції, в системі його оцінки. Вивчаються закордонні принципи.
Про поліцію в Україні не чув
- Я на жодній нараді питання щодо реформування міліції в поліцію не чув. Про це мова не йде. Але яка різниця? Для всіх держав у світі різниці нема. Єдине – що для українського народу слово «поліція» не сприймається на слух. Це - з часів Великої Вітчизняної війни.
Новий принцип роботи: людина – понад усе
- Для нас різниці нема, чи заявник - директор, чи він пенсіонер. Він - людина. На колегії міністерства і управління визначили основний принцип діяльності органів внутрішніх справ: «Людина - понад усе». На кожне повідомлення, заяву маємо в найкоротший час відреагувати і прийняти законне рішення.
Поділять Вінницю на береги
- Райвідділів у Вінниці буде два. Ми плануємо зробити Лівобережний районний відділ і Правобережний. Лівобережний буде на базі Староміського. В ньому буде два підрозділи: Тяжилів і Замостя. А Правобережний планується на базі Ленінського і буди мати два підрозділи: Вишенька і Поділля.
Іноземну до «Євро-2012» той, кому треба, вивчив
- Наші співробітники теж візьмуть участь в охороні громадського порядку в містах прийому матчів. На всіх магістралях працюватимуть. У якій кількості задіють наших працівників, ще планується. Для надання допомоги у спілкування з іноземними гостями будемо залучати студенів інститутів органів внутрішніх справ. Інші правоохоронці володіють мінімумом знань, щоб зрозуміти і пояснити елементарне.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    посмотрите на нашу доблесную милицию во главе с Ноником - свиньи в прямо и переносном смысле - пьют, жрут и взятки бурет, а потом в 40 лет на пенсию по 3-5 тысяч гривен... скоты...
  • Anonymous

    Как обстоит дело с резонансным ДТП?

    Anonymous reply Anonymous

    Покупают...
  • Anonymous

    За 26 днів – 27 аварій, це свідчить принизький рівень організації роботи Даі області, і зовсім погана робота служби профілактики. Ця робота ведеться зовсім НЕ ефективно.

    Anonymous reply Anonymous

    Мотичко рулить !!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up