Щоб їх спіймати, не вистачає одного дзвінка. ТОП-10 людей з кримінального розшуку

Щоб їх спіймати, не вистачає одного дзвінка. ТОП-10 людей з кримінального розшуку
  • Переховуються від суду і слідства не один рік. Можуть жити під чужими іменами. Можуть ховатися за кордоном. А можуть просто причаїтися десь і чекати, чекати…
  • Оперативники говорять, що розшук злочинців — як гра у шахи. Вони розраховують на нашу допомогу, щоб зробити останній хід і спіймати когось із цього списку.

Редакція попросила співробітників карного розшуку обласного главку скласти десятку людей, із бази розшукуваних поліцією. І нам дали інформацію про пріоритетних підозрюваних, які розшукуються за особливо тяжкі злочини. Більшість у цьому ТОП-10 кримінальників — фігуранти справ про вбивства різних років.

— Цілком можливо, що для того, аби цих людей знайти, нам не вистачає одного дзвінка, — каже заступник начальника розшукового відділу обласної поліції Дмитро Горбатюк. — Звісно, що у розшуку набагато більше злочинців. Ці десять — пріоритетні. Це саме ті люди, яких ми сподіваємося розшукати за допомогою інформації в ЗМІ.

Протягом 2018 року поліція області розшукала більше 300 злочинців. Зараз у роботі розшукового відділу обласної поліції — 60 людей, що скоїли особливо тяжкі злочини. Цей ТОП склали саме з таких. Вдивіться в ці обличчя на фото. Бачили когось із них і можете допомогти розшуківцям? Тоді негайно дзвоніть на «102».  

Відео дня

Кримінальний ТОП-10 з поліцейського розшуку

Ці люди розшукуються підрозділами управління Нацполіції у Вінницькій області, як підозрювані в особливо тяжких злочинах. Вбивствах з вогнепальною зброєю й без. Розбоях та в шахрайствах. І збутах наркотиків в особливо великих розмірах
 

1. Березовський Михайло Вікторович, 11.05.1978 року народження, мешканець Вінниці

Розшукується Вінницьким відділом поліції. Підозрюється в скоєнні вбивства з використанням вогнепальної зброї, яке мало місце 7 липня 2005 року в місті Вінниці.

На перехресті вулиць Келецька і 600-річчя на червоне світло світлофора зупинилася машина «Шкода СуперБ». Її обігнав автомобіль «Мерседес», з якого вийшов хлопчина із сайгою у руках та розстріляв пасажира «Шкоди». Вбивство, як розказали в обласному главку поліції, було скоєне через особистий конфлікт стрілка і пасажира «Шкоди». Стрілком був, за даними слідства, розшукуваний досі оперативниками Березовський.    



2. Максімов Валерій Сергійович, 29.09.1984 року народження, мешканець Вінниці

Розшукується Вінницьким районним відділенням поліції. Підозрюється в скоєнні вбивства, яке мало місце 24 грудня 2004 року в селі Широка Гребля Вінницького району.

Компанія хлопців з Вінниці посварилися на сільській дискотеці з місцевим мешканцем. Перестріли його після дискотеки і забили до смерті. Убитому хлопці спороли живіт, накидали туди каміння і втопили тіло в кар’єрі. Жертву шукали спочатку, як безвісти зниклого, доки не з’ясували, що було вбивство. Тіло через якийсь час знайшли в кар’єрі. І до сьогодні усі учасники злочину вже відбули покарання, крім цього розшукуваного — Максімова.   



3. Кізлик Ярослав Володимирович, 15.04.1975 року народження, мешканець села Курники Тернопільської області

Розшукується Гайсинським відділом поліції. Підозрюється в скоєнні вбивства, яке мало місце 1 вересня 2013 року в селі Куна Гайсинського району Вінницької області.

Обставини злочину до кінця не встановлені. Але відомо, що розшукуваний вчитель історії подорожував останні роки по країні і зупинявся у бабці в Куні. Жив у неї три дні, а після хазяйку знайшли мертвою. Оперативники думають, що чоловік може причаїтися біля якоїсь жінки в селі, набрехати про себе, назватися чужим іменем. Живе тихо, нічого не порушує, тому й не потрапляє в поле золу поліції.



4. Москальчук Ростислав Ігоревич, 18.03.1998 року народження, мешканець смт. Вендичани Могилів-Подільського району

Розшукується Барським відділом поліції. Підозрюється в скоєнні замаху на вбивство, яке мало місце 10 листопада 2015 року в селі Кузьминці Барського району Вінницької області.

Ростислав був неповнолітнім, коли став підозрюваним у спробі вбити людину. Вчився в Барському технікумі на тракториста і під час конфлікту з сусідом по гуртожитку вдарив його ножем. Швидка приїхала дуже швидко і врятувала пораненого в груди від смерті, тому стаття відповідальності каже про незавершений злочин. Швидше за все, за даними поліції, винуватець ховається від правосуддя за кордоном.



5. Челован Сергій Анатолійович, 09.07.1986 року народження, мешканець Києва

Розшукується Вінницьким відділом поліції. Підозрюється в скоєнні вбивства з використанням вогнепальної зброї, яке мало місце 26 січня 2018 року у місті Вінниці.

Цього розшукуваного підозрюють у вбивстві Станіслава Чуба. Принаймні, такі результати розслідування відомі по цій справі. Йдеться про злочин річної давнини — по вулиці Пирогова вбили мешканця Києва. Двох співучасників цього злочину минулого року затримали, вони вже перебувають в слідчому ізоляторі вінницької тюрми. Третього, Челована, ще мають розшукати, щоб оголосити підозру і надалі притягнути до відповідальності.



6. Шкорба Юрій Михайлович, 18.06.1979 року народження, мешканець Вінниці

Розшукується Мурованокуриловецьким відділом поліції. Підозрюється в скоєнні розбійного нападу із використанням вогнепальної зброї, яке мало місце 24 січня 2014 року в селі Обухів Мурованокуриловецького району.

Вночі грабіжник заліз до хати подружньої пари похилого віку і, погрожуючи пістолетом, вимагав віддати йому гроші. Чи була зброя справжньою, невідомо, бо зловмисник її не застосував. Взяв 4 тисяч гривень і втік. Доти, як кажуть в поліції, розшукуваний скоював лише дрібні крадіжки. Правоохоронці чекають інформації про повернення Шкорби з Росії додому, щоб нарешті його затримати.  



7. Кітаєв Олександр Сергійович, 06.09.1978 року народження, мешканець Немирова

Розшукується Немирівським відділом поліції. Підозрюється в скоєнні збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах, яке мало місце 16 вересня 2009 року в місті Немирів.

Ще 10 років тому шукати цього чоловіка почали працівники тепер вже ліквідованого управління боротьби з організованою злочинністю. Тепер наркоділком «опікується» карний розшук, й каже, що складність цієї розшукової справи теж у тому, що втікач подався за межі країни. А подільників Кітаєва свого часу УБОЗівці взяли на збуті великої партії коноплі. Тоді задокументували немало-небагато, а аж 40 кілограмів сухої речовини.   



8. Завгородній Валерій Валерійович, 19.10.1991 року народження, мешканець Макіївки Донецької області

Розшукується Барським відділом поліції. Підозрюється в скоєнні шахрайських дій відносно фермерських господарств на території Вінницької області протягом 2017 року.

Організована злочинна група шахраїв дурила сільгоспвиробників. За підробленими документами вони забирали у фермерів рапс, пшеницю, інше зерно і не розраховувалися за отриманий товар. Торік в рамках їхнього провадження вінницькі детективи провели затримання кількох учасників сільгоспафери. Завгороднього тоді не зловили. Швидше за все, чоловік подався на непідконтрольну Києву територію.



9. Ободянський Дмитро Володимирович, 10.08.1974 року народження, мешканець Вінниці

Розшукується Вінницьким відділом поліції. Підозрюється в привласнені коштів мешканців Вінниці шляхом зловживання службовим становищем, а саме — будучи керівником кредитної спілки.

Кілька років триває кримінальне провадження про гроші вкладників кредитної спілки, які втратили великі суми коштів. Цей чоловік — головний фігурант цього провадження, бо він очолював кредитну спілку. В поліції сказали, що підозрюваний виїхав за кордон, як і більшість людей з цього списку. Через це його слідству непросто дістати. Якщо маєте іншу інформацію про людину на фото, тоді телефонуйте на «102», щоб допомогти розшуківцям.



10. Слободянюк Людмила Олександрівна, 11.06.1983 року народження, мешканка Вінниці

Розшукується Вінницьким відділом поліції. Підозрюється в привласнені коштів мешканців Вінниці шляхом зловживання службовим становищем, а саме будучи — начальником відділення банку.

Йдеться про філію комерційного банку, з яким судяться потерпілі в афері директорки вінничани. Поки вимагають повернення своїх коштів, поліція продовжує пошуки директорки. Вона, за даними слідства, вговорювала людей робити вклади, обіцяючи заробити дня них великі відсотки. Прогоріла і тому втекла, чи просто присвоїла мільйони гривень? Втікачка за межами країни, тож поки не повернеться, слідство не закінчать. 



Читайте також:

Поминальні вінки з фотографією «жертви» над калюжею крові. Хто і кому погрожує в такий спосіб?

Діамантове рейдерство. Чому поліція закриває очі на очевидні злочини проти ювеліра

Анатолію Малєцу продовжили арешт. Він досі у вінницькому СІЗО чекає виклику одеських психіатрів

Професійного «кидалу» одразу не впізнаєш. ТОП-3 шахрайств і особливо цинічний випадок

Справа «Кабан проти Шефа» обернулась навпаки. Зять мера тепер ходить на суди як потерпілий

«Батько захлинувся у власній крові». Невідомі деталі грабежу зі спаленням тіл в хаті на Старому Місті
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Залина Исмаилова

    Сами и не ищут некого!
  • Radbul

    Уся президентська рать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up