Продалися іноземцям. Як вінничанки поплатяться за фіктивний шлюб з іракцями

Продалися іноземцям. Як вінничанки поплатяться за фіктивний шлюб з іракцями
  • Суд вирішує, як покарати двох вінничанок, які уклали фіктивні шлюби з іноземцями.
  • Громадяни Іраку запалили їм, щоб здобути право проживання в Україні та можливість викликати сюди земляків.
  • Що загрожує запроданкам, крім клейма судимості у біографії?

Про два кримінальні провадження, які передали на розгляд суду, розповів прокурор Вінницької місцевої прокуратури Андрій Чернов. Підсудними будуть вінничанки, які використали підроблені висновки спеціалістів про їх вагітність, щоб швидше укласти фіктивні шлюби із громадянами Іраку.

Використання підробленого документа – це злочини проти авторитету органів державної влади. Покарання за це, як каже Кримінальний кодекс, – не тюрма. На запроданок чекає 850 гривень штрафу, арешт або обмеження волі. І звісно, клемо судимості на біографії.

За словами Андрія Чернова, мешканки Вінниці, що подали до відділу реєстрації актів цивільного стану підроблені довідки про вагітність, отримали за це матеріальні блага від «наречених» з Іраку. Останні хотіли таким чином скоротити термін оформлення шлюбу з українками заради нових прав та можливостей.

Відео дня

– На підставі наданих документів, уклали фіктивні шлюби та отримали свідоцтва про шлюб, але фактично вони разом не проживали та не вели спільне господарство, – розповідає прокурор. – Так громадяни Іраку отримали право на одержання громадянства України та легалізації себе, як громадян на території держави з подальшим викликом інших людей з території Іраку, які можуть безперешкодно отримати посвідки на тимчасове або постійне проживання на території України або отримати громадянство України.

Які суми грошей заплатили іракці нашим дівчатам ща згоду одружитися без зобов'язань, почуємо у суді. А з неофіційних даних знаємо, оплата такої кримінальної "послуги" солідна - від 5 тисяч доларів до 30 тисяч євро.

– Оцінку діям, вчиненим місцевими жительками, буде надано Вінницьким міським судом за наслідком судового розгляду, – говорить Андрій Чернов.

А Кримінальний кодекс України пише про не надто суворе покарання. За використання завідомо підробленого документа, замість порівняно невеликого штрафу,  можуть призначити також до 6 місяців арешту або до 2 років обмеження волі.


Читайте також: 

Просто узяв покататися. За їзду і ночівлю в чужій «вісімці» отримає 8 років

Відкривав машини ножиком. Історія нічних гастролей упертого авто-крадія

Систематично знімав гроші з кредитки мертвого друга. Вирок за гроші мерця

Грабіж на Київській. Видер у продавчині жменю золота, щоб подарувати дружині

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olvol

    Молодежь наша безпринципная. Зайдешь в троллейбус - так и хочется развернуться и сказать рядом стоящим юношам: возвращайтесь в родные Задрипанцы или же ведите себя как в общественном месте, а не в туалете.
  • Юра

    та депортувати їх до чоловіків і все

    Жора reply Юра

    По Винницы телок трахаются с арабами и иракцами, если все уедут то  проституток в городе не будет...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up