Підприємець привласнив майже мільйон гривень, виділених на ремонт лікарні

Підприємець привласнив майже мільйон гривень, виділених на ремонт лікарні
  • Гроші, які мали піти на ремонт у центральній районній лікарні, стали підставою для кримінального провадження.
  • Власник фірми, що проводив роботи, обхитрив систему та привласнив державні кошти, — стверджують правоохоронці.
  • Допомогли йому у цьому, за даними слідства, і посадовці лікарні — головний лікар та інженер.

Підозру директору фірми оголосили 27 січня. Про це у фейсбук пише Поліція Вінницької області.

— Слідством встановлено, що фірма-підрядник згідно договору зобов’язалася провести будівельні роботи та поточний ремонт в медичному закладі на загальну суму понад 2 млн грн, — каже начальник ГУ НП у Вінницькій області Іван Іщенко. — Для реалізації злочинного умислу щодо заволодіння бюджетними коштами, директор ТОВ виготовив та надав для підписання та оплати акт приймання виконаних будівельних робіт до районної лікарні, хоча фактично реконструкція не була проведена в повному обсязі. Згідно висновком експерта, вартість невиконаних робіт становила понад 990 тисяч гривень.

Діючи спільно з посадовцями районної лікарні, злочинні дії яких наразі документуються, зловмисник, як зазначають у поліції, незаконно заволодів частиною бюджетних коштів, перерахованих йому за фактично невиконані ремонтні роботи каналізаційних мереж. Зробив він це не сам. Допомагали посадовці з районної лікарні. Дії останніх нині документує поліція у рамках слідства. 

Відео дня

У прокуратурі Вінницької області більш детально розповіли про учасників махінації.

— Слідством установлено, що чоловік, будучи службовою особою, діючи умисно, за попередньою змовою із головним лікарем однієї з районних лікарень та з інженером технічного нагляду закладу, заволодів бюджетними коштами, виділеними на проведення будівельних робіт та поточного ремонту у ЦРЛ. Сума матеріальної шкоди, завданої державі, становить понад 990 тисяч грн, — зазначили у пресслужбі прокуратур Вінницької області. — На цей час у кримінальному провадженні проводяться слідчі та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення.

 

Читайте також:

Зміни не будуть відчутні. Вінницька районна лікарня працюватиме, як і раніше

Викрили хабарника у «Вінницяобленерго». Він взяв шість з половиною тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ольга Рябикина

    Якась анонімка.ні лікарні,ні району,жодного прізвища.
  • Анатолий Гайдук

    Хто б сумнівався? Поділили ,і все як треба.
  • Ната Мельник

    Яка лікарня???
  • Vova Str

    Якого району хто знає?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up