Очільниця відділу освіти РДА закупила шкільні меблі, які не відповідають стандартам

Очільниця відділу освіти РДА закупила шкільні меблі, які не відповідають стандартам
  • Вручили підозру начальнику відділу освіти однієї із РДА області. Якої саме не кажуть, але відомо, що провадженням займається Могилів-Подільська місцева прокуратура..

— Встановлено, що начальник відділу освіти РДА, з метою уникнення процедури відкритих торгів та застосування Закону України «Про публічні закупівлі», здійснила поділ предмету закупівлі – комплекту шкільних меблів на частини, при цьому, предмет закупівлі, його технічні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника значно відрізняються від вимог, що були визначені відділом освіти у тендерній документації, — зазначають у прес-службі прокуратури області.

До того ж, чиновниця купила за завищеною ціною шкільні парти та стільці, які не відповідають «Вимогам до шкільних меблів Нової Української школи». Своїми діями, як стверджують в прокуратурі, вона завдала державі збитків на загальну суму майже 400 тисяч гривень.

Через це начальнику відділу освіти районної державної адміністрації оголошено про підозру за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Відео дня


Читайте також:

В області закрили ще дві незаконні АЗС. Вилучили понад 4 тисячі літрів пального

За минулий рік у жителів області вилучили понад 600 одиниць зброї

У Вінниці виявили великий підпільний склад алкоголю

Покер у Вінниці: трьом організаторам підпільного грального закладу оголосили підозру

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • ваняк

    Всего одну поймали? О Ужас! Я когда в 1997 в первый клас пошёл, уже тогда барыжили баблом и родители носили деньги на "ФОНД КЛАССА", и перешёл в технический лицей - вроде бы платишь за год учёбы, вроде и серьезно всё... и НА ТЕБЕ, "ФОНД КЛАССА"... шторки, краска, лак, ремонт парт и стульев ПАТАМУШТА МОНУ видите ли, не выделяет средства..

    Друг сейчас в Липовцах в школе, учитель химии, после университета пошёл по образованию работать.. реактивы на лабораторные работы, вы только вдумайтесь, САМ ПОКУПАЕТ, директор говорит, спирт сухой надо? иди бери сам.. нет денег, не выделяют.. А сами ездят на джипах... так жили 20 лет назад, так и сейчас живём, ничего не поменялось

    Андрій Ко reply ваняк

    Дурепа ти, Ванятко, причому ще й ватне у своєму сприйнятті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up