Корупція на Подільській митниці. Двоє інспекторів щомісяця «заробляли» по 80 тисяч

Корупція на Подільській митниці. Двоє інспекторів щомісяця «заробляли» по 80 тисяч
  • Служба безпеки України викрила незаконну схему, яка діяла пів року на Подільській митниці. Посадовці систематично отримували хабарі.
  • Середній розмір неправомірної вигоди щомісяця складав 80 тисяч гривень.

Про це у фейсбук пише Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

— За даними досудового слідства, оборудку організували двоє головних інспекторів посту «Могилів-Подільський» спільно з митним брокером. Гроші зловмисники вимагали від компаній, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю, та фізичних осіб. За винагороду зловмисники обіцяли клієнтам пришвидшити митне оформлення товарів та штучно мінімізувати відрахування до державного бюджету, — йдеться у повідомленні. — За оперативними даними, нелегальний прибуток від корупційної діяльності становив у середньому 80 тисяч гривень на місяць. Діяла схема пів року.

Хабарників затримали «на гарячому» у приміщенні митного посту. Гроші вони вимагали та отримали за безперешкодне ввезення автомобіля, а також товарів широкого вжитку.

Відео дня

Обом затриманим готують підозру та планують взяти під варту. Триває слідство.

— Так, за даними слідства, вказані особи систематично отримували неправомірну вигоду від окремих суб`єктів господарювання за безперешкодне оформлення транспортних засобів та вантажів у митних режимах «імпорт», «експорт», а також розмитнення транспортних засобів ввезених на територію України, — додають у прес-службі прокуратури Вінницької області. — Під час одержання неправомірної вигоди, митника та його пособника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

 

 

Читайте також:

Забезпечуватимуть порядок та масковий режим. Поліція перейшла у посилений режим служби

«Несуть загрозу життю». На Некрасова просять обрізати сухі дерева

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Svitlana Lankl

    Хтось вірить в те що схема тільки півроку працювала?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up