В театральному ательє шкільну форму пошиють майже вдвічі дешевше

В театральному ательє шкільну форму пошиють майже вдвічі дешевше

Серпень — час активної підготовки до школи. Щоб зекономити на купівлі шкільної форми майже вдвічі, багато батьків замовляють її в ательє.

 

В ательє «Арлекіно» на Скалецького, 15 робота кипить повним ходом. На стелажах та полицях всюди висять дитячі костюми, сарафани та блузки. Продавці допомагають батькам обрати для своїх дітей шкільну форму на будь-який смак. Серпень – «жнива» для продажу шкільної форми. Частину товару в ательє замовляють на фабриках, а решту шиють самі. Найбільшим попитом користується синя, чорна і сіра форми, зрідка трапляється і бордова.  

— Синя форма практичніша, — каже власниця ательє Катерина Селезньова. — Купувати форму чорного кольору вважаю неправильно. По-перше, навколо дитини створюється гнітюча атмосфера. По-друге —  чорний колір капризний, за ним важко доглядати.

Previous Next

Відео дня

розповіла пані Катерина, ательє працює вже десять років. Раніше тут шили лише театральні костюми. Потім вирішили у міжсезоння шити шкільну форму, щоб забезпечити колектив роботою. Але вийшло так, що форму шиють та продають цілий рік. Більшість клієнтів стають постійними відвідувачами. Куплений костюм тут приймають в ремонт: комусь ґудзик замінити, або «реанімувати» роздерті штани. Потрібна тканина є в наявності, а ремонт одягу коштує відносно недорого. Подовжують рукави, збільшують об’єми або замінюють частину тканини. Такі допрацювання коштують від 30  до 100 гривень.

В ательє слідкують за трендами. У дівчаток, наприклад, мода змінюється щороку. То модні спідниці гофре, то плісе, або ж у стилі сімдесятих років. Хлопчачі костюми мають класичний крій. Але вже років зо два, як у моду увійшли костюми із латками із замші на рукавах. Користується в деяких школах попитом і  форма старого зразка: з платтями та фартушками. А цього року з’явилась нова тенденція. Форму почали замовляти не лише вінницькі школи, а навчальні заклади з районів: Шаргорода та Гнівані.

— Одягнулися дуже швидко, за півгодини вибрали усе необхідне, — розповіла вінничанка Світлана Матеранська. — Раніше купували і дуже дорогі польські костюми, які швидко кошлатилися. Тут брати набагато вигідніше. Взяли чотири речі за тисячу гривень: гольф, блузка, сарафан та піджак.

Previous Next

Комплект форми в ательє коштує від  400 гривень. Частину замовляють на українських фабриках, або реалізовують, а частину шиють самі. У звичайних магазинах ціни на комплект форми починається від 600 гривень. Усі костюми, які купують в ательє, носять, як правило, два і більше років.

Ціни на шкільну форму в дитячих магазинах торгових центрів Вінниці

Дитячий магазин

Костюм - штани і піджак  - 600 грн

Сорочка  - 200 грн

Штани - 400 грн

Блузка - 300 грн

Сарафан - 500 грн

Спідниця - 300 грн

Гольф - 180 грн

Піджак - 500 грн

Ринок

Костюм - штани і піджак  - 900 грн

Костюм  - штани і жилетка  - 500 грн

Сорочка - 200 грн

Штани - 250 грн

Сарафан - 300 грн

Спідниця - 300 грн

Блузка - 200 грн

Гольф - 100 грн

Піджак - 600 грн

Магазин українських товарів

Костюм  штани і піджак  - 1300 грн

Сорочка - 180 грн

Штани - 300 грн

Сарафан - 300 грн

Сукня - 700 грн

Блузка - 300 грн

Спідниця - 300 грн


 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Вона ж дружина колишнього худ.керівника театру В.Є.Селезньова. Здогадалися, навіщо їй було театральне ательє? ))))

    А тепер немає замовлень з театру, то пишуть статті, щоб завлікати людей купувати їхній бракований одяг.

    Реально покрій препаршивий(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up