У Вінниці чиновники контролюють ціни «соціального пакета продуктів»

У Вінниці чиновники контролюють ціни «соціального пакета продуктів»
  • Держава визначила перелік продуктів, ціни на які не можуть рости більше, ніж на 10%. Порівнюють нинішні та довоєнні розцінки.
  • У Вінниці контролем займається 10 груп фахівців з Держпродспоживслужби. А ще вони перевіряють чи можна розрахуватись карткою в магазинах.

Результати перевірки 15 березня повідомив голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

«Сьогодні промоніторили цінову політику та наявність в торговельній мережі (як гуртовій, так і роздрібній) хлібобулочних виробів, макаронів та круп, молочної продукції, яєць, м’яса та овочів, — писав посадовець на своїй фейсбук-сторінці. — Ціни на визначені товари можуть підійматися не більше як на 10% гуртово-відпускної ціни, щоб заклади залишались рентабельними, що визначено у постанові уряду».

Відтак, у магазинах «Гранд» та «Форум», ціни на соціальні продукти підняли на 20-25%. А на ринку «Урожай», за словами Борзова, ціни утримуються на довоєнному рівні. Мовляв, підняття цін підприємцями більш ніж на 10% не зафіксовано.

Відео дня

«Сьогодні у Вінниці залучили десять груп спеціалістів обласного управління Держпродспоживслужби, які здійснюють щоденний моніторинг цін та перевіряють роботу терміналів безготівкового розрахунку. Сформовано 26 таких груп по області. Протягом дня проводить 160-170 перевірок», — пише голова військової адміністрації.

Раніше, нагадаємо, міський голова Сергій Моргунов говорив, що поскаржитись на різке зростання ціни на продукти першої необхідності можна на «Цілодобову варту». Ось телефони: 15-60; 0-800-601560; (0432)65-15-60; (0432)50-50-39; (0432)60-15-60; (0432)59-51-11.

 

Читайте також:

«На роботі тривожно, але вдома сидіти не можу»: репортаж з Центрального ринку

Двадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та області (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

За законами воєнного часу. Які вінницькі компанії можуть бути націоналізовані?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Liliia Ponomar - Honcharuk

    Де ту сіль знайти в Вінниці?
  • Татьяна Войнаровская

    Гречка по 81грн.   в АТБ
  • Вячеслав Зозуля

    А кто проверял центральный рынок? Мне кажется что проверяют только мелкие магазины. Не знаю как на урожае а на центральном что хоз. товары ,что продукты по сравнению с довоенным временем цены завышены.
  • Катя Бадражан

    Да і капуста в Грош 43 гр люди без роботи сидят

keyboard_arrow_up