Росія хоче заборонити імпорт солодощів «Roshen»

Росія хоче заборонити імпорт солодощів «Roshen»
Росії не сподобалися українські цукерки. Спочатку, 11 липня, прес-секретар Росспоживнагляду повідомила, що відомство забракувало ввіз кількох партій української кондитерської продукції. А сьогодні, 29 липня, глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив російським виданням, що введена заборона на поставки в Росію продукції компанії Roshen.

За його словами, Росспоживнагляд відібрав для експертизи з торгових мереж Москви кондитерську продукцію, вироблену на чотирьох фабриках компанії "Рошен" - Київської, Вінницької, Маріупольської і Кременчуцької. За результатами перевірки,  відомство дійшло висновку, що продукція "не відповідає заявленим параметрам".
- Зокрема, цукерки «Конафето» - виробництва Вінницької кондитерської фабрики не відповідали нормативам за вмістом жирів і органолептиці. Карамель з молочною начинкою «Молочна крапля» Кременчуцької фабрики, а також цукерки «Монблан» із шоколадом Київської кондитерської фабрики та цукерки «Монблан» крем-праліне з подрібненим горіхом. Чорний шоколад «Рошен» Вінницької фабрики, цукерки «Вар'єте» з вершковим кремом та хрусткими кульками, взагалі мали численні відхилення за показниками якості.  А в шоколаді молочному «Рошен» ще й виявлено бензопірен, - заявив він, додавши, що митним органам уже надані вказівки про заборону ввезення продукції фабрики на територію Росії.

Водночас, станом на 10:00 за київським часом Федеральна митна служба Росії ще не отримала вказівок Росспоживнагляду про заборону поставок на територію Росії продукції Roshen.

А в самій корпорації «Roshen» як і раніше, кажуть, що не отримували ніяких офіційних документів, які б підтверджували претензії російської сторони.

Відео дня
> «Кондитерська корпорація ROSHEN вважає необхідним проінформувати про відсутність фактів офіційних претензій зі сторони Росспоживнагляду до якості кондитерської продукції ТМ ROSHEN, що надходить на ринок Російської Федерації. (Митного союзу). Корпорація  ROSHEN завжди  дотримувалась усіх правил сертифікацій на кондитерську продукцію та виконувала всі необхідні санітарні норми, дотримуючись вимог державної нормативної документації України та Російської Федерації – йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Нагадаємо, раніше, 7 лютого 2012-го року Росія ввела заборону на ввезення сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідала техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію. 17 квітня Онищенко провів з українською делегацією переговори, за підсумками яких було розроблено механізм повернення сиру на ринок РФ.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    всем читать и перечитывать: http://flavorchemist.livejournal.com/177470.html 1. Начать искать бензапирен в кофе ибо он там есть 2. Начать искать бензапирен в чае, ибо он там есть
  • Anonymous

    Причитал раза три - не понял сути, можно еще раз и с расстановкой, кто и где вкуснее?
  • Anonymous

    приезжали знакомые из Америки, так говорят что там у них рошеновские конфеты - гораздо вкуснее винницких рошеновских. Так что разница в импорте и том, чем нас кормят - очевидна
  • Anonymous

    Это вброс простейший, как наши чинуши-придурки про машины с литовскими номерами предположили просто, а пресса раздула как будто запрещено.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up