Почали розбирати будівлю аеропорту «Вінниці». Для чого і що там буде?

Почали розбирати будівлю аеропорту «Вінниці». Для чого і що там буде?
Фото ілюстративне
  • Знімають тиньк, підлогу та навіть унітази — всередині аеропорту тривають підготовчі роботи до подальшої модернізації.
  • Мерія хоче осучаснити термінал та підвищити його пропускну спроможність. І на виконання цих цілей беруть позику на 300 млн грн
  • Яким буде аеропорт після реконструкції? Та що там зі злітно-посадковою смугою, реконструкція якої коштує вп’ятеро дорожче?

У 2022 році почнуть оновлювати будівлю вінницького аеропорту в селі Гавришівка. Але для цього треба виконати чимало демонтажних робіт. 

Їх почали робити ще з 17 грудня, про що журналісту 20minut.ua повідомив директор вінницького аеропорту Володимир Ніценко.

Треба прибрати все з будівлі

Підрядник «Б.В.В-БУД» виконує внутрішні роботи в будівлі аеровокзалу. Робітникам треба збити тинькування зі стін на двох поверхах аеровокзалу, вийняти всі труби та електропроводку, демонтувати покриття підлоги, зняти старі підвісні стелі, та навіть прибрати унітази з розетками й ще багато іншого.

Відео дня

Варто зауважити, що кошторисна вартість підготовчих робіт була оцінена у 4 мільйони 161 тисяча гривень. Але в ході торгів на ProZorro, підсумкову ціну вдалося «збити» до 2 мільйонів 680 тисяч гривень.

У результаті мерія хоче отримати об’єкт, повністю підготовлений до перебудови. Кінцевий строк завершення демонтажних робіт — березень 2022 року.

Що відомо про виконавця робіт

Приватне підприємство «Б.В.В-БУД» було створене в 2007 році, зареєстроване у Якушинцях. Основний профіль діяльності — «41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель». Компанія має статутний капітал 21 тисячу гривень, і за 2020 рік отримала 2,1 млн грн чистого прибутку, передає Opendatabot.

Фірма відома тим, що робила у Вінниці стадіон біля Палацу дітей та юнацтва на Хмельницькому шосе, ремонтували спортивне ядро біля школи №33, та займались реконструкцією будівлі дитсадка №16 на Зерова,12.

Яким буде аеровокзал 2.0

Отож, після виконання підготовчих робіт візьмуться за модернізацію будівлі аеровокзалу. Проектувальники з фірми «УВТ Груп» показали, як змінять будівлю: зроблять скляний фасад, добудують ще один поверх, поділять приміщення на внутрішню і міжнародну зону авіасполучень, про що йдеться на сайті розробника проекту.

Розрахункова пропускна спроможність терміналу після реконструкції має досягти 480 пасажирів на годину, з яких: 380 пас/год – сектор міжнародних рейсів та 100 пас/год – сектор внутрішніх рейсів.

— Міська рада взяла на себе зобов'язання профінансувати ці роботи. У кредит отримали 300 мільйонів гривень (читайте про умови кредитування). Наразі допрацьовується проектно-кошторисна документація і будемо оголошувати тендер. Бо ідея така — ми здаємо в експлуатацію першу чергу злітно-посадкової смуги та першу чергу реконструйованого аеровокзалу, — розказував раніше директор аеропорту Володимир Ніценко.

До слова, за роботу архітекторів з «УВТ Груп» міська влада заплатила 4,8 млн грн

План робіт по «злітці» на цей рік завершені

Щодо реконструкції злітно-посадкової смуги, яка стартувала в жовтні 2021 року, то наразі через снігопади всі роботи припинені, повідомив директор вінницького аеропорту Володимир Ніценко.

— Кошти, які були виділені з держбюджету на реконструкцію злітно-посадкової смуги, а це 135 мільйонів гривень, витрачені підрядником на роботи у повному обсязі, — сказав Ніценко.

Відтак генеральний підрядник — маріупольська компанія «Шляхове будівництво «Альтком» — виконав демонтаж існуючих плит злітно-посадкової смуги, фрезерування, викладання вирівнюючого шару бетону тощо.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що на реконструкцію вінницької «злітки» потрібно 1,5 мільярда гривень та щонайменше два роки. А також повідомляли, що входить у перелік робіт.

 

Читайте також:

Хто віддав землю на Бригантині під забудову ТРЦ? Ми дізнались

Беруть кредит на 300 мільйонів, щоб зробити реконструкцію будівлі аеропорту Вінниці

Гральний бізнес дав гроші на початок реконструкції аеропорту Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Евгений Богданов

    Чем старый то не устраивал? Там всё было относительно новое. Хотя... К чему это всё, если аэропорт не летающий. Разве что так, денег "чуток" списать.

keyboard_arrow_up