Гральний бізнес дав гроші на початок реконструкції аеропорту Вінниці

Гральний бізнес дав гроші на початок реконструкції аеропорту Вінниці
  • Після легалізації, у 2020-му, лотереї і казино в Україні стали платити податки.
  • Кошти спрямували на реконструкцію українських аеропортів. Більша частина грошей дісталася вінницькому летовищу.
  • Реконструкцію вінницької «злітки» оцінили у 1,5 мільярда гривень, але у проекті держбюджету на наступний рік закладено тільки 400 млн грн. І це на всі регіональні аеропорти.

Чимала частка фінансування українських аеропортів, зокрема, на їх ремонти, припадає з лотерей. Про це стало відомо на форумі асоціації «Аеропорти України», передає avianews.com.

Чиновники розраховували, що гральний бізнес (прим. - був легалізований через закон України, в серпні 2020 року), своїми податками, профінансує ремонти аеропортів на суму 1 мільярд гривень. 

Але фактична сума становила лише 160 мільйонів, з яких 135 вже спрямовано на реконструкцію аеродрому Вінниці, розповіла начальниця управління інфраструктурних проектів держагенства «Укрінфрапроект» Інеса Пікуль.

Відео дня

Ці гроші Вінниця отримала восени 2021-го: держава перерахувала 135 з обіцяних 604 млн грн. Цих коштів вистачить, щоб до кінця року провести підготовчі роботи для реконструкції «злітки», про що розказав директор аеропорту «Вінниця» Володимир Ніценко.

— Держава взяла на себе зобов'язання — профінансувати реконструкцію аеродрому Вінниці. Це все прописано в нормативних документах та програмах. Тому я, сподіваюсь, що підтримка не припиниться і в 2022 році, — говорив директор аеропорту. — Якщо роботи вже розпочалися, то їх потрібно завершити до логічного кінця — здати в експлуатацію першу чергу злітно-посадкової смуги та приймати регулярні авіарейси.

Дві черги реконструкції аеродрому Вінниці коштуватиме 1,5 мільярда гривень. За словами представниці «Укрінфрапроекту» Інеси Пікуль, у нинішній проект держбюджету заклали фінансування у розмірі 400 мільйонів гривень. І це на всі регіональні аеропорти.

 

Читайте також:

Беруть кредит на 300 мільйонів, щоб зробити реконструкцію будівлі аеропорту Вінниці

Аеропорт «Вінниця» прийматиме по два борти одночасно. Куди б хотіли полетіти?

За 1,5 мільярди гривень і два роки планують повністю оновити аеродром Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Слава Vector

  • Елена Савченко

    Різновид ідей для якісного бізнесу, поради від спеціалістів, інновації для вашого бізнесу - все та більше ви дізнаєтесь на сайті https://buduysvoe.com/publications/must-visit-cikavi-kursy-ta-l-0 Цей портал є частиною спеціальної програми для підприємців та тих, хто тільки мріє ними стати.

  • Артур Ткаченко

    Хабар владі - ось як це називається
  • Jon Walker

    Можно к стати продавать наших людей в рабство и потом подщитать сколько денег можна куда потратить.

keyboard_arrow_up