Нова візитівка П’ятничан. Зроблять сквер Кобилянської на околицях Вінниці

Нова візитівка П’ятничан. Зроблять сквер Кобилянської на околицях Вінниці
Сквер створять на розі вулиці Кобилянської та Богуна. По центру поставлять монумент, присвячений письменниці
  • За понад 600 тисяч гривень на П’ятничанах облаштують нову зелену зону. 
  • Проектанти запланували й освітлення, і пішохідні доріжки, і озеленення. За ідеєю місцевих жителів, в центрі скверу поставлять монумент Ользі Кобилянській.
  • Ще дві відпочинкових зони зроблять в Стадниці та Щітках. Це будуть пляжі на місцевих ставках.

Ви голосували — тепер ідеї реалізуються. Цього року зроблять 23 проекти-переможці «Бюджету громадських ініціатив». 

Серед них є будівництво кількох скверів і відпочинкових зон, які будуть як у Вінниці, так і в приміських селах, що входять до нашої громади.

Поставлять монумент письменниці

Наразі шукають підрядника, який зробить сквер на П’ятничанах. Його планують зробити на розі вулиці Кобилянської та Богуна.

Відео дня

«Створення скверу пам'яті це візитна картка мікрорайону П'ятничан. Піднімаючись по вулиці Кобилянської нас зустрічає чудовий зелений парк – сквер з іменною табличкою Кобилянської. Лавки, доріжки, світильники, різноманітні зелені насадження», — йшлося в описі проекту, який переміг на Бюджеті громадських ініціатив у 2021 році.

В рамках робіт запланований демонтаж старої металевої огорожи, формувальна обрізка дерев. Ділянку під сквер вирівняють, сформують пішохідні доріжки, установлять три лавки. По центру скверу поставлять монумент письменниці Ользі Кобилянській.

Найбільшою складовою проекту є озеленення: планують висадити 100 кущів барбарису, 15 дерев, 8 туй. А ще будуть 280 квітників, новий газон. І ще майбутній сквер освітлять сім нових ліхтарів.

Загалом облаштування скверу Кобилянської коштуватиме 625 тисяч гривень, але ціна, під час торгів, може ще зменшитись.

Оновлять пляжі у селах

Крім того, зараз шукають компанії, що побудують ще дві зони відпочинку в приміських селах, які входять до нашої міської громади.

У Стадниці, біля вулиці Молодіжна, хочуть побудувати пікнік-майданчик біля озера. У тендері прописали, що формуватимуть пляжну зону з пісочницею, трьома лавами, кабіною для переодягання, містком. Очікувана вартість робіт: 212 тисяч 540 гривень. Строки виконання робіт будуть прописані у договорі з підрядником, але наразі визначені орієнтовні терміни — побудувати зону відпочинку треба до 30 жовтня 2022 року.

У селі Щітки створять зону відпочинку на ставку Тарасишин. Прибережну смугу, де влаштують пляжну зону, почистять; поставлять два зонтики-грибочки, два шезлонги, три лавки. Під цими конструкціями викладуть ФЕМ-плитку. За все це платять 228 тисяч гривень. Підрядником робіт є товариство «ПВМ-БУД».

Раніше, нагадаємо, у мерії визначили проекти «Бюджету громадських ініціатив», які реалізують у 2022 році.

 

Читайте також:

У Вінниці вирішують, що робити з малими річками. «Під прицілом» Дьогтянець

Вінниця стала на «Зелений курс». Що це означає для нас?

«Не відповідають санітарним вимогам»: чи можна пити воду з-під крана та з міських криниць

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    На сайті 20 мінут систематично виставляють фото Вадима Павлова, який просить грошей, дійсно молодий і гарний чоловік. Але росити потрібно  не на сайті, а в інших місцях, можливо хтось і подасть...

keyboard_arrow_up