У Вінниці вирішують, що робити з малими річками. «Під прицілом» Дьогтянець

У Вінниці вирішують, що робити з малими річками. «Під прицілом» Дьогтянець
Річка Дьогтянець засмічена, але подекуди її простір схожий на дикий світ, куди ніколи не ступала нога людини/ Фото: vmr.gov.ua
  • Річка, що тече від Лісопарку до парку Дружби народів, стала об’єктом дослідження.
  • На прикладі Дьогтянця напрацюють механізми, як покращити стан малих річок та перетворити їх на зони відпочинку і заповідники, замість нинішніх «річок-смердючок».
  • У матеріалі — відео, завдяки якому можна віртуально прогулятися вздовж всієї річки.

На території нашої міської громади є 37 малих річок та струмків. За інформацією проекту «Малі річки Вінниці», загальна довжина малих річок у Вінниці — аж 80 кілометрів!

Разом з очищенням русла Південного Бугу, в мерії міркують, як покращити стан малих річок. Обрали Дьогтянець, що тече на Вишенці, для демонстраційного проекту.

Відео дня

Чому? Пояснюють організатори процесу:

«По-перше, вся річка знаходиться у межах одного населеного пункту, а отже ми зможемо пропрацювати весь об’єкт по всій довжині;

По-друге, усі два кілометри річки Дьогтянець наповнені типовими проблемами усіх малих річках громади (незаконні скиди, сміття, гаражі, самозахоплення територій тощо), отже, знайшовши механізми для їх вирішення на прикладі Дьогтянця, можна буде застосовувати їх до всіх інших річок;

По-третє, ця річка є природним синьо-зеленим коридором, що поєднує дві рекреаційні зони – Лісопарк та парк Дружби народів, і цей відрізок є важливий не лише через призму людського користування природними ресурсами, але й з точки зору біорізноманіття», — йдеться в дописі на фейсбуку.

Також презентували відео, в якому можна віртуально прогулятися вздовж всієї малої річки Дьогтянець.

Отож, після збору та аналізу інформації, як зазначають організатори, ми матимемо план дій щодо розвитку та відродження малих річок.

 

Читайте також:

«Малі річки — не смердючки». У Вінниці досліджували річку Дьогтянець

Не Бугом єдиним. Що робитимуть з річками-«смердючками»

123 адмінпротоколи. Вінничани зливають нечистоти з вигрібних ям у Буг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрий Бондарук

    Тільки "ЗА", давно пора!
  • Benya Raiderman

    Что там решать еще, экскаватор запустить и пусть чистит

keyboard_arrow_up