123 адмінпротоколи. Вінничани зливають нечистоти з вигрібних ям у Буг

123 адмінпротоколи. Вінничани зливають нечистоти з вигрібних ям у Буг
  • У Вінниці спеціальні мобільні групи перевіряють акваторію річки Південний Буг, малі річки та озера.
  • У приватному секторі перевіряють вигрібні ями поблизу водних об'єктів, аби вінничани не зливали нечистоти до водойм.

 

У Вінницькій міській територіальній громаді продовжується обстеження водних об'єктів та прибережно-захисних смуг. 

До складу мобільних груп окрім працівників Муніципальної варти входять представники Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, міського управління Держпродспоживслужби, Національної та Патрульної поліції, Асоціації органів самоорганізації населення, а також старостинських округів.

«Є містяни, які забруднюють річки, виводячи в них каналізаційні стоки з приватних будинків. А також влаштовують на прибережних зонах сміттєзвалища. Через це якість води погіршується. Це має негативний вплив на здоров'я вінничан. Тож головне завдання мобільних груп — виявляти та запобігати подальшому забрудненню водойм. І сприяти тому, аби річку Південний Буг не засмічували. Важливо, щоб чистими залишалися і малі річки та струмки, які теж є важливою частиною екосистеми», — розповідає начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Відео дня

Водні обєкти Вінниця (1).jpgВінничанам, які скидають стічні води у водойми та не належно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф. Його розмір сягає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн - для суб'єктів підприємницької діяльності.

Керівник Муніципальної варти зазначив, що порушників штрафують не одразу, а дають можливість навести лад та прибрати непотріб.

«Складаються приписи, щоб власник будинку або міські служби навели лад на цій території. Після цього наші інспектори проводять повторну перевірку, і, якщо припис не виконано – складають адмінпротокол. Тоді порушник повинен сплатити штраф», — додає Віталій Чигур.

За 8 місяців мобільні групи обстежили 132 водних об'єкти Великої Вінниці. На порушників склали 123 адмінпротоколи. Зокрема, на приєднаних територіях – 32, у місті Вінниці – 91.

У Муніципальній варті просять повідомляти про факти засмічення або забруднення водойм до Ситуаційного центру за номером 067-41-02-101 або ж до Цілодобової варти за номером 15-60.

 

Читайте також:

Важливе за 9 листопада на 20minut.ua. Найцікавіші новини, які ви могли пропустити

У цей день вітайте холостяків та Вікторів. Історія та забобони 11 листопада

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ols Kat

    Бедные хозяева особняков на берегу Буга на Пятничанах. Как они выплатят эти огромные штрафы? Вы что совсем изверги?

    Читач88 reply Ols Kat

    не говори..... совсем у людей последние копейки на штрафы отнимут.....

keyboard_arrow_up