Хто переміг на «Бюджеті громадських ініціатив»? Ці проєкти зроблять в Вінниці у 2022 році

Хто переміг на «Бюджеті громадських ініціатив»? Ці проєкти зроблять в Вінниці у 2022 році
Майбутній вигляд одного проєкту
  • Ви голосували — тепер ідеї реалізуються. У міськраді визначили, які проєкти подані жителями Вінниччини на «Бюджет громадських ініціатив», зроблять у наступному році. Розповідаємо про них. 

Раніше ми писали про кожен з цих проєктів. Голосування за них тривало до 15 жовтня. Далі — обирали найкращі ідеї вінничан, які реалізують у Вінниці та приміських селах. Загалом проєктів подали 48. Найбільше ініціатив — про створення нових та ремонт старих паркових зон.

«Цього року перемогу отримали 9 великих проєктів, з них, 1 з приєднаних територій  та 14 малих, з них, 5 зі старостинських округів. На їх реалізацію у 2022 році буде виділено 10 мільйонів гривень.», — йдеться на сайті міськради. 

Що це за проєкти? Розповідаємо про ті, які зроблять безпосередньо у Вінниці. Детальніше про всі інші можете дізнатися ТУТ. 

Відео дня

Вісім великих проєктів

На всі ці вісім проєктів місто витратить 6 312 320 гривень. Інформацію про них взяли з сайту «Громадського бюджету».

Це проєкт про облаштування фітнес-залу в бібліотеці-філії №6 для проведення безплатних занять із загальної фізичної підготовки, проведення спортивних змагань.

Вартість – 676 000 гривень. 

Проєкт спрямований на облаштування озелененої території локаціями, яка буде майданчиком для втілення громадських культурних проєктів, просвітницьких та навчальних заходів. Вартість —  1 067 620 гривень. 

Йдеться про будівництво спортивного майданчика по вулиці Б. Ступки, 18 для користування мешканцями прилеглих будинків та учнів школи №5. 

Вартість — 878 700 гривень. 

Створення спортивної зони з майданчиком для проведення турніру із вуличних видів спорту для мешканців Вінницької міської ТГ. Вартість — 495 000 гривень. 

У цьому проєкті йдеться про створення неподалік школи №27 «куточка живої природи з метою емоційного розвантаження, відновлення ресурсів через проведення родинних свят та фестивалів». Вартість — 989 000 гривень. 

У проєкті з цією лаконічною назвою йдеться про дитячого ігрового спортивного майданчика на Сабарові. Вартість — 1 085 800 гривень. 

Цей сквер має стати візитівкою П'ятничан. Пропонують зробити сквер з іменною табличкою О. Кобилянської. А також облагородити територію: лавки, доріжки, світильники, різноманітні зелені насадження. Вартість — 660 000 гривень. 

Останній проєкт із великих, який є списку реалізації — це відкриття студії звукозапису на базі КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання». Вартість — 460 200 гривень. 

Дев'ять малих проєктів

На ці малі проєкти місто витратить 1 595 120 гривень. 

У цьому проєкті йдеться про облаштування на прилеглій території міської бібліотеки №16 (вул. Бучми, 96) території з екологічним спрямуванням. Вартість — 204 010 гривень. 

Це просвітницький проєкт, який має за мету створити систему правового, соціального та інклюзивного супроводу дитини, що опинилася у складних життєвих обставинах.

Вартість — 160 000 гривень. 

На Волошковій в наступному році з'являться трибуни із навісом на 20 посадкових місць при волейбольному майданчику. Вартість — 187 350 гривень. 

Це проєкт для літних людей, націлений підтримувати їхні когнітивні функції через «набуття творчих навичок в процесі майстер-класу та результату, котрий учасники отримають після реалізації ідеї». Вартість — 45 760 гривень. 

Ось, як описують цей проєкт його ідейники: «Розширення знань та популяризація культурно-мистецьких надбань Вінниччини серед громадян похилого віку». Вартість — 47 000 гривень. 

Ще один проєкт націлений зробити життя маленьких жителів Тяжилова яскравішим. У ньому пропонують встановити тарзанку та наземний батут. Вартість — 240 000 гривень. 

Це проєкт має зменшити популяцію тварин на вулицях міста, також ініціативи передбачає вакцинацію від сказу. Вартість — 248 000 гривень. 

Пропонують відкрити тематичні локації для проведення майстер-класів, квестів, ігрових та розважально-пізнавальних заходів. Вартість — 250 000 гривень. 

У цьому проєкті йдеться про вдосконалення майданчика для вигулу собак в парку Дружби народів. А також про установку нового обладнання для тренування тварин. Вартість — 213 000 гривень. 

Читайте також:

«Моя Маша не сонячна, а вогонь!», — каже мама дівчинки з синдромом Дауна, яка руйнує стереотипи

«Це більше, ніж книгосховище». Історія бібліотекарки Тетяни, яка кайфує від своєї роботи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up