«Київський міст готовий на 60%». Коли відкриють для проїзду?

«Київський міст готовий на 60%». Коли відкриють для проїзду?
  • У мерії розказали, що міст на вулиці Чорвола, вже наполовину готовий. Та що роботи йдуть «згідно графіку»
  • Проїзд для всього транспорту хочуть відкрити незабаром. Але з певними «нюансами»

Питання про стан Київського мосту редакція RIA/20minut.ua підняла ще у березні минулого року. Тоді ми писали, що Київський міст міцніший, ніж він виглядає. А виглядає він погано. Після цього його таки закрили на ремонт у березні 2017 року. Обіцяли відремонтувати до жовтня, але все затягнулось.

Мерія та ремонтники вже кажуть про те, що повністю відремонтують міст до літа 2018 року...Але і це під грифом «можливо».

Зараз ремонтники з київського підприємства «МСУ-2» працюють більше «зверху»: бетонують шви між плитами, зв'язують арматуру між собою. Їхня головна задача — зробити переправу над Бугом міцною. А з цим зараз ще є «недопрацювання».

Відео дня

Фахівці з Вінницького політехнічного університету запевняють, що бетон ще є недостатньо міцним.

— Ми перевіряємо міцність бетону. Проводимо забори спеціальним приладом, який показує зусилля, з яким відривається асфальт. По цьому зусиллю, за спеціальними таблицями, розраховується фактична міцність бетону, — розповів керівник випробувальної лабораторії Вінницького технічного університету Ігор Ковальчук.

І хоча дату здачі об'єкту неодноразово переносили, у мерії запевняють — роботи йдуть по графіку.

— Ми випереджаємо графік на два місяці. Це вдалося за рахунок того, що ми долучили підрядників з компанії ТОВ «Поділля-залізобетон», вони практично виробляли усі залізобетонні вироби. Майже всі комунальні підприємства долучалися до роботи: як технікою, так і працівниками. Завдяки вчасному фінансуванню вдається виконувати роботи на випередження термінів, які зазначені в проекті, — передає прес-служба мерії слова заступника міського голови Микола Форманюк.

— Хоча проект розрахований на реконструкцію протягом 24 місяців, ми маємо встигнути раніше все зробити. Міст зараз готовий на 60%, — додав начальник міського департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Ще одна новація — проїжджу частину, яка зараз перекрита для транспорту, не будуть вкладати асфальтом. Як запевнили представники підрядної організації «МСУ-2», існуючого покриття мастикою вистачить.

Зруйнований тротуар цього року планують почати відновлювати: робітники будуть його робити навіть взимку. А там, де немає огородження — поставлять блоки і причеплять до них відбійники. Це щоб машини не вилітали з моста.

На останок чиновники вкотре запевнили: Київський міст відкриють для проїзду до кінця листопада 2017 року.

Але фахівці з ВНТУ запевняють, що шляхопровід відкриють «для всіх», коли показники міцності будуть на рівні 70%.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дмитрий Рманюк

    Зятягування ремонту фінансують нафтові компанії. За весь період ремонту спалено чимало додаткового бензину в постійних заторах. ))))))
  • Ололоша

    Як він може бути готовим на 60%, якшо навіть половину робіт не виконали ні під мостом(кількість забетонованих арок), ні над мостом(на перекритій половині нема ні асфальту ні інших елементів). Пройшов майже рік(зимою наврят там будуть активні роботи), а не виконано навіть половину робіт. Тобто такими темпами міст не здадуть навіть в 2018му році, шо я і передбачав раніше
  • Дід Панас

    Над нами ездеваются?

    Что нам не хватает чтобы сделать так?  Черт с ним с одними сутками или выходными - пусть будет месяц.... даже 3 месяца - июнь-июль-август, когда "тепло и мухи не кусают"



    https://www.youtube.com/watch?v=fiGlskRq0f0



    https://www.youtube.com/watch?v=6FsqQTjYxew

  • Богдан Пупкин

    если говорят что на 60 проц готовый, учитывая не устойку - готов максимум на 35%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up