“За три дні нічого не зробили”. Київський міст почали ремонтувати?

“За три дні нічого не зробили”. Київський міст почали ремонтувати?
Робітники за минулі вихідні встановили понад 70 блоків. Це треба, щоб обмежити рух по одній половині мосту та не заважати будівельникам робити ремонт
  • У соцмережі вінничани обурюються: чому міст перекрили, а ремонту немає
  • Люди переймаються, що після реконструкції мосту виникне потреба в ремонті Соборної та Центрального мосту
  • Так почалися роботи на Київському? Чи витримає Центральний міст вантажівки та сотні авто? “20хвилин” запитали в чиновників

 

Вінничани на початку тижня обурювалися, чому перекрили Київський міст, а нічого не ремонтують.

Відео дня

Також городян обурює, чому так довго будуть тривати ремонти - аж 9 місяців!

І люди переймаються - чи витримає Соборна додаткове навантаження?

Найпоширеніші питання журналіст задав очільнику міського департаменту капітального будівництва Ігорю Кравцю.

  • Чому в перші дні після перекриття Київського мосту не було ремонтів?

— Міст перекрили одразу, щоб встановити бетонні блоки для розділу дороги: виставили близько 70 блоків. Це не швидкий процес — привезти з бази, встановити та не зачепити машини, що їдуть поряд. У понеділок демонтували бордюри. У вівторок почали зрізати відбійники уздовж моста. А з середи будемо знімати старий асфальт за допомогою фрези. Далі за планом демонтаж плит, залізобетонних балок. Чому так мало людей працює? Поступово, працівників буде більше.

  • Чи безпечно залишати половину моста для проїзду транспорту, тоді як інша буде розібрана?

— Проектний інститут «Гервін» прорахував усі навантаження і фахівці сказали, що можна їздити. Те ж саме фахівці з «Гервіну» сказали і про Центральний, та Староміський: мости у задовільному стані та витримають збільшений автотрафік.

  • Чи можна прискорити ремонти?

— Неможливо. Усі конструктивні елементи цього моста — єдині в своєму роді. Їх роблять на заводі під замовлення. Наприклад, балки: їх зможуть зробити лише 20 штук в місяць. А їх потрібно близько 80 штук. Підрядник не буде чекати чотири місяці, щоб замінити всі балки за раз: у міру надходження матеріалів будуть замінювати старі частини моста. Паралельно будуть зміцнювати арки під мостом новою арматурою і бетоном. Опори мосту витримають додаткове навантаження.

Нагадаємо, що з 13 березня, змінили схему руху: відтепер поворот ліворуч на Коріатовичів, якщо їхати з Центрального мосту, заборонений. Проїзд на Коріатовичів (Свердлова) відкрили по вулицям Оводова, Соловйова та Мури. Але водії не сприйняли цю заборону - головний “коп” Редван Усеінов вчора, 14 березня, працював регулювальником біля Центрального мосту.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Владимир Подгорный

    Вчера на окружной в пробку попал в районе моста через Буг. Состояние окружной дороги - кто после зимы ездил, тот знает-яма на яме. Мне интересно, перед тем как закрывать мост , хоть в чью-то светлую голову приходила мысль сначала привести в порядок все маршруты, кудой перенаправится движение?
  • Oleksandr Stoliarov

    Автор, для чого цитувати сумашедших із фейсбуків, якщо ремонтом займаэться підрядник - кантора продивуса?
  • Винничанин

    А почему не построят новый мост? Вот Россия строит мост через Керч.пролив. А мы не можем через речку мост построить. Так кто спиздил бабло на постройку моста?
  • Виталик Войцицкий

    "Наприклад, балки: їх зможуть зробити лише 20 в місяць"

    Мені от цікаво що вам заважало їх замовити в грудні???

    Я постійно проїжаю через міст (на велосипеді)

    І бачу хо і як там працює!

    Четверо сидят байдики бють двоє роблять вигляд що працюють..

    В країні з Нормальною владою той міст зробили б за місяць максимум!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:02 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up