До Дня антикваріату: що старого і незвичного продають вінничани

До Дня антикваріату: що старого і незвичного продають вінничани
  • Дев’ятого квітня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день антикваріату. 
  • І до цієї дати вирішили переглянути, а що за старовинні речі продають вінничани. Чесно кажучи, найдорожчий лот здивував!

На OLX наразі найдорожчий антикварний лот — це монажниця (блюдо, що поділене на кілька секцій - авт.) NIBELUNGENWERK, яку автор оголошення з селища Млинки, що в Гайсинському районі хоче продати за 1,5 мільйона гривень!

«До вашої уваги монажниця NIBELUNGENWERK. Пройшла третій рейх, другу світову війну, срср, збереглася до нашого часу. Повторюся, такий посуд з написом NIBELUNGENWERK єдиний у світі.

Невелика історія цієї порцеляни: Сім'я Hutschenreuther розпочала виробництво порцеляни в німецькій Північній Баварії ще в 1814 році. Засновником був Каролус Магнус Хутшенройтер, який заснував фабрику в містечку Hohenberg an der Eger, на якій і був побудований танковий завод нацистської Німеччини.

Відео дня

Стан монажниці відмінний. Розміри: 28 см ширина, 9 мм товщина кераміки біля борту, 1,5 см товщина дна по середині, вага — 1,4 кілограма. Ціна знижена до мінімуму, торг відсутній!», — йдеться в оголошенні.

Годинник, монета, плуг

Величезний підлоговий годинник, наче з останнього сезону серіалу «Дивні дива / Stranger Things», пропонує придбати автор оголошення з Вінниці. Вартість — 850 доларів.

«Підлоговий гирьовий годинник з четвертним боєм і мелодією. Каркас годинника з масиву дуба виробництво Голландії, механізм Німеччина», — йдеться в описі до цього антикваріату.

А от в наступному оголошенні калинівчанин хоче продати 1 копійку часів російської імперії за 20 тисяч гривень.

«Монета викарбувана з міді, що випускалася з 1810 по 1830 рік. Лицьова та оборотна сторони мають по колу кант із насічками, що виступає. Часткова чи повна відсутність канта не є браком та обумовлена технологією карбування», — пише автор оголошення.

Ну якщо ви збираєтесь садити картоплю, то на OLX якраз продають старовинний плуг, за який автор із Зарванців хоче вторгувати 10 тисяч гривень.

«Плуг 19 сторіччя німецького виробництва. Всі деталі цілі. В робочому стані», — йдеться в описі до лота.

Друкарська машинка, запальничка і знову порцеляна

Наступні лоти теж цікаві та ще й менші за ціною.

Антикварну друкарську машинку «москва» продає автор оголошення з Козятина за 1 тисячу 100 гривень.

«Машинка у хорошому стані, повністю робоча, велика, важка. Антикваріат 30-х років минулого століття! Для колекції. Але можна використовувати за призначенням, легко», — йдеться в описі.

Ретро-запальничку Mylfiam продає за 1 тисячу гривень автор оголошення з Вінниці.

«Антикварна настільна запальничка Mylfiam, вироблена у Німеччині, 1955 рік. В робочому стані. Без подряпин», — йдеться в описі.

І завершуємо цю добірку знову посудом: 

«Продам цей подарунок, оригінал, отриманий на честь 250-річчя музею порцеляни у Фюрстенберзі в 1997 році. Цей подарунок випущений малим тиражем зроблений, належить до антикваріату. Розмір фірмової коробки 32*12 см. Три предмети», — пише автор оголошення з Вінниці.

За ці порцелянові тарілки просять 800 гривень.

Раніше, нагадаємо, прокуратура зацікавилася продажем історичної гори у Буші.

 

Читайте також:

В садибі Михайла Коцюбинського у Вінниці висадили агави

Тіна Пересунько: «Диригент Кошиць у 1914 році був у захваті від Вінниці, що була як цвітучий вишневий садок»

Садиба з венеціанським двориком. Що відомо про будинок поліцмейстера Райгнерца

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up