Чи можна розраховувати вкладникам банку «Фінансова ініціатива» на повернення власних коштів?

Чи можна розраховувати вкладникам банку «Фінансова ініціатива» на повернення власних коштів?
В редакцію газети «РІА» звернувся 64-річний вінничанин Микола Петришин – вкладник банку «Фінансова ініціатива» - з проханням про допомогу. Він стомився самотужки оббивати пороги вищевказаного банку і ходити по «замкнутому колу» щоб повернути свої власні гроші.

«Коли я прочитав оголошення про акційні умови розміщення депозиту в банку «Фінансова ініціатива» то вирішив скористатися моментом – покласти гроші на депозит. Гроші зайвими не бувають. Договір підписав на один рік, строк якого закінчився 3 червня. Приїхав до банку завчасно (29.05.2015 року) та написав заяву про те, що збираюся забрати кошти. Проте на наступний день, після закінчення терміну договору, коли я прийшов до банку по гроші, то працівники банку мені повідомили, що коштів вони віддати не можуть. Натомість запропонували перезаключити договір: 90% від суми вкладу залишити, а лише 10% - забрати, пояснюючи це тим, що їм надійшла вказівка з центрального відділення банку у м. Києві щодо припинення видачі вкладів. Я на такі умови не погодився тому, що мені дуже потрібні гроші на лікування. Про це я повідомив начальника Вінницького відділення № 3 банку Оксану Виговську, але вона сказала, що нічим допомогти не може тому, що у банку виникли фінансові труднощі, які позбавили можливості повертати вклади клієнтам банку. Вона запропонувала мені звертатися безпосередньо до керуючого центральним відділенням мотивуючи це тим, що на рівні філії такі питання не вирішуються. Мене надзвичайно обурює той факт, що моїми ж таки грішми може розпоряджатися будь-хто, тільки не я! Тепер я не знаю чи вистачить мені здоров’я і життя, щоб щодня ходити до банкомату в надії на те, що банк змилується та поверне мої чесно зароблені гроші».  

Журналісти звернулись за коментарями до начальника вінницького відділення банку «Фінансова ініціатива» Оксани Виготської.

-  З приводу даної ситуації я нічого сказати не можу, бо від клієнта нашого банку Миколи Петришина не поступила письмова заява на ім’я голови правління центрального відділення банку у м. Києві. Йому була призначена зустріч для обговорення питання щодо повернення вкладу, на яку Микола Васильович не з’явився.

Відео дня

Щоб детальніше вивчити питання щодо повернення депозитів, журналісти «RIA» поспілкувались з юристом Михайлом Бегеймою, який пояснив наступне:

- На даний час, це дуже розповсюджена проблема. Для того, щоб повернути депозит, необхідно, в першу чергу, звернутися до банку з вимогою про перерахунок коштів і обов’язково вказати термін виконання даної вимоги. Після спливу цього терміну, якщо банк не перерахував кошти, можна сміливо звертатися до суду з позовною заявою про захист прав споживачів та повернення депозиту. Відповідно до ЗУ «Про захист прав споживачів» така позовна заява є безкоштовною – за неї не сплачується судовий збір».  

Алла ЛЕСЬКО, Тетяна ГРИНЮК,

(067)7475697

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Сподіваюсь чоловік не здаватиметься та доведе цю справу до кінця, справедливість відновиться та він отримає свої кошти. Це лишній раз доказує те, що банкам немає віри.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up