Вінниця стала першою у рейтингу найкрасивіших вечірніх пейзажів України. ФОТО ДНЯ

Вінниця стала першою у рейтингу найкрасивіших вечірніх пейзажів України. ФОТО ДНЯ
Фото: Павло Лебедєв/vsviti.com.ua
  • Український ресурс «ВСВІТІ» сформував рейтинг найкрасивіших вечірніх пейзажів нашої країни.
  • На першому місці опинилась Вінниця.
  • А які ще міста потрапили у ТОП-10?

Український інтернет-журнал «ВСВІТІ» вирішив порівняти світлини вечірніх міст нашої країни й обрати серед них найкращі.

«В Україні є міста, що ніби створені для романтичних вечірніх прогулянок. Прогулянок вздовж набережної під крики чайок; між пахучих клумб і красивих ліхтарів; звивистими вуличками під легким снігом, що виблискує на світлі; чи під кольоровим дощем літніх фонтанів», — читаємо на українському ресурсі.

На першому місці опинилась наша Вінниця, багата на зелень і фонтани.

Відео дня

«Вінниця простяглась вздовж мальовничого берега річки Південний Буг. Тут багато зелені і фонтанів, які стають справжнім видовищем ввечері, коли на воді загоряються кольорові вогні, — описують наше місто. — А відомий світломузичний фонтан «Рошен» називають одним з найкрасивіших у Європі. Центр Вінниці прикрашають старі барокові будівлі, поміж яких курсують трамваї».

Фото: Вадим Тарасов
Фото: blog.stanis

Одразу за Вінницею йде вечірнє місто Лева. Його атмосферні вулички, затишні кав’ярні й старовинна архітектура просто не могли не потрапити до топу.

«Атмосфера вечірнього Львова, із запахами кави і шоколаду, мелодіями скрипки і піснями вуличних музикантів, є справді незабутньою, — захоплюються на онлайн-ресурсі. — При світлі вечірніх ліхтарів вулички із старою архітектурою набувають якогось особливого шарму таємничості. Виблискуючи вогниками на мокрій від дощу бруківці, світло вікон і вітрин малює на ній різнобарвну картину. Під вечір оживає центральна площа Ринок, з якої видніється красива вежа Замкової гори».

Фото: Микола Кочерган

Почесне третє місце здобув Кам'янець-Подільський. При формуванні рейтингу звернули особливу увагу на міську фортецю й назвали місто одним із найромантичніших в Україні.

«Від минулого року, завдяки новій системі освітлення, стіни та вежі замку засяяли новими дивовижними кольорами, — читаємо далі. — Це місто може похвалитися численними історико-архітектурними пам'ятками. А ще тут надзвичайно красиві старі вулички, яким вечірнє світло додає особливої таємничості. Кам'янець-Подільський – одне із найромантичніших міст України».

Фото: Сергій Сидоров

Вражає вечірніми краєвидами й Одеса

«Місто на чорноморському узбережжі, де романтичні причали морського вокзалу запрошують помилуватись заходом сонця, що розливає своє світло поміж красивих білосніжних яхт і синіх хвиль. А в Міському саду в цей час оживає розкішний фонтан під звуки класичної музики, що зачаровує перехожих, — йдеться у журналі «Всвіті». — У парку Шевченка є велике колесо огляду, з якого відкриваються просто неймовірні краєвиди на море та центр міста. Великою окрасою Одеси є Приморський бульвар. Це улюблене місце для вечірніх прогулянок одеситів. Щодня з настанням сутінок всі дерева бульвару одягають яскраві шати з різнокольорових гірлянд».

Фото: http: vsviti.com.ua

П’ятим став Харків з його численними площами, театрами й скульптурами.

«Велике гарне місто з красивою історією. Харків має багато парків і скверів, історія деяких налічує понад 100 років, — зазначають організатори рейтингу. — Тут є чудовий Ботанічний сад, який влітку наповнює квітковими пахощами міське повітря. Туроператори навіть пропонують платні екскурсії вечірнім Харковом. Красиві фонтани, вечірній центр міста, набережна із будиночками біля води, великі мости і старі собори…».

Фото: Геннадій Удовиченко

Не відстає від решти й файне місто Тернопіль.

«Зелене місто парків, посеред якого розлилось велике красиве озеро. Тернопіль давно заслужив собі звання міста затишку, міста спокою. Набережну ставу, яка простяглась попри міський парк, прикрашають високі ліхтарі та лавочки для вечірніх побачень, — повідомляють далі. — Найромантичніше місце Тернополя — Острівець Кохання, звідки відкривається неймовірний краєвид на захід сонця, що червоним диском потопає у хвилях. Нічні вогні святково виблискують у воді, відбиваючи силует міста, ніби у дзеркалі».

Фото: vsviti.com.ua

Почесне сьоме місце в української столиці. Говорячи про вечірні пейзажі Києва, автори рейтингу радять прогулятись серед іншого Хрещатиком і Дніпровською набережною.

«Тут завжди людно: он хтось танцює латину під ритми вуличних музикантів, а хтось, тримаючи за руку кохану людину, милується нічними пейзажами дивовижного міста, — захоплюються автори. — Вечірній Хрещатик заворожує морем неонових вогнів. А стара, вічна ріка світиться здаля красивими мостами. Золота Києво-Печерська Лавра, пам’ятники та собори, романтична Дніпровська набережна».

Фото: Олег Жарій

Красивими вечірніми пейзажами славиться й невелике містечко Кременець, що на Волині.

«Кременець оточений сімома горами. Та найбільш відомою є легендарна гора Бона. На її вершині досі красуються руїни могутньої колись князівської фортеці. Замок оповитий багатьма легендами і моторошними таємницями, тому не радимо відвідувати гору у вечірній час, — інтригують на сайті. — Краще, прогулюючись затишними вуличками міста, милуватись величною красою її силуету, що тане у сутінках. У Кременці ви не знайдете розкішних ресторанів, та значно цікавіше посидіти із чашкою ароматної кави у невеличкому гостинному кафе, відпочиваючи після незабутньої мандрівки містом з особливим, неповторним шармом.»

Фото: av4

Опинилось у рейтингу й місто з найдовшою у Європі набережною — Дніпро.

«Простягнувшись вздовж центру міста, вона (набережна — авт.) віддавна залишається улюбленим місцем для романтичних прогулянок. Ввечері, коли вогні міста чарівно віддзеркалюються у воді, тут особливо гарно, — зазначають далі. — У місті багато фонтанів та красивих бульварів, повз які мчать трамваї, розчиняючи свої силуети у густій темряві вечора. Велике місто живе своїм яскравим життям».

Фото: Віталій Даценко

Закриває ТОП-10 міст із найкрасивішими вечірніми пейзажами Чернівці

«Це місто недарма називають маленьким Віднем. Якщо колись вам пощастить побувати тут ввечері — ви запам`ятаєте його як одне з найкрасивіших. Центральна, Театральна та Турецька міські площі, прикрашені клумбами, фонтанами, ліхтарями, виблискують дивовижними вогнями на тлі темно-синього небесного оксамиту», — пишуть автори рейтингу.

Фото: vsviti.com.ua

Додамо, що світлини вечірньої Вінниці, переможниці рейтингу, люблять публікувати у соціальних мережах і самі містяни. Пропонуємо вашій увазі кілька таких фотографій, аби вчергове переконатись, що перше місце ми здобули заслужено.

 

Читайте також:

Під парасольками і по калюжах: як вінничани гуляють у зливу. ФОТО ДНЯ

ФОТО ДНЯ: у Вінниці вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up