Юні дослідники вивчали, як бджоли, собаки і кози допомагають покращити здоров’я

Юні дослідники вивчали, як бджоли, собаки і кози допомагають покращити здоров’я
Володимир Новак (Зозулинці, Хмельницький район) розповідав про користь утримання кіз в домашньому господарстві.

У Вінниці, на обласній станції юннатів, відбувся традиційний тиждень зоології і тваринництва. Його відкрила директор навчального закладу, заслужений працівник освіти України Ольга Драгомирецька. Вона зазначила, що тваринницька галузь є дуже важливою, а перші кроки в цьому напрямку діти роблять, працюючи на шкільних кролефермах чи пасіках.   

У Вінниці, на обласній станції юннатів, відбувся традиційний тиждень зоології і тваринництва. Його відкрила директор навчального закладу, заслужений працівник освіти України Ольга Драгомирецька. Вона зазначила, що тваринницька галузь є дуже важливою, а перші кроки в цьому напрямку діти роблять, працюючи на шкільних кролефермах чи пасіках.  

В рамках тижня зоології і тваринництва були підбиті підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Зоологічна галерея» і пройшла науково-практична конференція. 40 учнів 7 – 11 класів з 25 районів області представляли експериментально-дослідницькі роботи в різних секціях: зоології та акваріумістики, тваринництва та кролівництва, орнітології та птахівництва, бджільництва, конкурс захисту проектів «Кролеферма».

13-річний Володимир Новак (Зозулинці, Хмельницький район) розповідав про користь утримання кіз в домашньому господарстві.

Відео дня

– Кози, хоча й не дають стільки молока, як корови, але їхнє молоко є дуже корисним. Зокрема, допомагає вилікувати простудні захворювання і підвищує імунітет, – каже Володимир Новак. – Щоб удої були великими, треба приділяти тваринам увагу, ставитися до них лагідно. Завдяки цьому три наших кози щодня дають чотири літри молока, що чимало.  

14-річна Вікторія Домрет (с. Копайгород, Барський район) представила проект «Технологія вирощування кролів». Дівчина на домашній кролефермі проводила дослідження два роки поспіль. Допомагала їй в цьому шкільна вчителька.

13-річний вінничанин Денис Виногородский досліджував йоркширського тер’єра, який мешкає у нього вдома. Він виявив, що ця тварина позитивно впливає на здоров’я хазяїна.

– Йоркширський тер’єр допомагає знизити тиск людини. Для цього треба гуляти зі своїм чотирилапим другом кілька разів на день, гладити його. Це каністерапія – досить відомий метод лікування, – вважає Денис Виногородский.

13-річна Катерина Справедлива (Ольгопіль, Чечельницький район) вивчала особливості розведення індиків. Вона вирощує цих птахів у домашньому господарстві.

– Займатися індиками так же нескладно, як і курчатами. Але вони дають значно більше м’яса – до 6 кг, – пояснює Катерина Справедлива.

12-річна Надія Гоцуляк (с. Бронниця, Могилів-Подільський) розповідала про продукти бджільництва, які допомагають покращити здоров’я.

– Корисними є мед, прополіс, пилок, перга, бджолина отрута. Ми також виготовляємо мазь на основі воску, яка лікує запалення та допомагає загоїти рани, – поділилася Надія Гоцуляк 

Як повідомила методист обласної станції юннатів Галина Мосьондз, кращі тематичні малюнки і дослідницькі роботи будуть представлені на всеукраїнських етапах конкурсів у Києві.   

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up