За водіння в нетверезому стані з 1 січня мали запровадити кримінальну відповідальність

За водіння в нетверезому стані з  1 січня мали запровадити кримінальну відповідальність
  • Від сьогодні, 1 січня 2020 року, мав набрати чинності прийнятий Верховною Радою закон про застосування кримінальної відповідальності за водіння в нетверезому вигляді.
  • Водій отримає судимість за новою статтею 286-1 Кримінального кодексу навіть у разі притягнення в перший раз.
  • Ці зміни відтермінували на півроку, тож яким влітку стане покарання для п'яних водіїв — читайте далі. 

Кримінальна відповідальність за статтею 286-1 Кримінального кодексу України загрожує водіям у разі:

  • керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;
  • передачі керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів;
  • відмови водія від проходження медичного огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів;
  • вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного освідування з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого медичного освідування.

За всі перераховані вище дії передбачили штраф від 17 до 32 тисяч гривень і позбавлення права керувати транспортним засобом на строк до 3 років.

У разі повторного правопорушення штраф складе до 51 тисячі гривень з позбавленням права керувати транспортним засобом від 2 до 3 років.

Відео дня

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Olesya Volchenko Volchenko

    КОНФІСКАЦІЯ ПРАВ БЕЗ ПРАВА НА ЇХ ПОНОВЛЕННЯ З ПЕРШОГО РАЗУ КОЛИ СІВ ЗА РУЛЬ НА ПІДПИТКУ ЧИ В НАРКОТИЧНОМУ СТАНІ. ТАК І ТІЛЬКИ ТАК А НЕ ІНАКШЕ
  • Юрій Кравчук

    Кримінальна відповідальність це коли спіймали і посадили як мінімум на 5 років, а штрафи і без права керування це все фігня сьогодні заплатив завтра купив нові права і до дупи ваша кримінальна відповідальність.
  • Сергій Діденко

    А інтиресно булоб узнати  для  кого такі штрафи .наверно для чиновників

    Александр Дорогов reply Сергій Діденко

    Сергій Діденко для людей, не садись пьяным за руль и не будет штрафа, я бы по 100 тыс.грн зделал и лешение прав пожизненно
  • Олександр Перепелиця

    О,це оп'ять пенерціалам робота з'явиться,тюрми то прийдеться розконсервовути,столярні швейні цехи запускати; у нас майже 700 генералів,а вони не звикли 'голодувати' !

    Сергій Діденко reply Олександр Перепелиця

    Олександр Перепелиця Іце правда.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up