Вінничани придумали, як боротися з автомобілями на велодоріжках

Вінничани придумали, як боротися з автомобілями на велодоріжках
  • Вінничани просять міську владу установити обмежувачі-напівсфери на велодоріжці, що на Хмельницькому шосе;

  • Таку петицію написав велоактивіст Олександр Царевський;

  • Крім того, він доводить, що ця велодоріжка «одна з найнебезпечніших у Вінниці», тому її потрібно привети до ладу

«Одна з найперших "намальованих на тротуарі" велополос м.Вінниця що тягнеться від Західного автовокзалу до площі Гагаріна знаходиться напевно в найзанедбанішому стані (відсутність нормального покриття. лівньовок, нормальної розмітки, освітлення) серед велодоріжок міста», — пише Царевський. І ось які наводить аргументи:

  • Відсутність нормального маркування велодоріжки відповідно до ДСТУ 2587-94 та ДБН В.2.3-5-2001

    Корисне посилання

    Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

  • Відсутність піктограм що позначають велодоріжку нанесених на асфальт

    Відео дня
    /li>
  • Відсутність нормального освітлення данної ділянки

  • Відсутність лівньовок із за чого після добрячого дощу на данній ділянці можна відкривати судноплавство

  • Використання велодоріжки як парковки відвідувачами офісного центру і супермаркету "Варшава" (навпроти якого доречі велодоріжка чомусь не промаркована що також спричиняє конфлікти з пішоходами)

Ось як він пропонує виправити недоліки:

  • Оновити маркування велодоріжки згідно ДСТУ 2587-94 та ДБН В.2.3-5-2001

  • Розглянути можливість збільшення ширини велосмуги до 2,2 метри

  • Встановлення знаку 3.35 "Стоянка заборонена"

  • Встановлення нормального освітлення на данному участку

  • Встановлення бетоних напівсфер (як то зроблено на соборній) або металевих стовпчиків ( як то зроблено на сегменті велодоріжки навпроти будинку що на Порика 1) для унеможливлення паркування автівок і відокремлення велодоріжки

  • Оновлення асфальтного покритя з організацією адекватної ситеми відводу дощової води

Посилання на петицію.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ваняк

    на 100 велосипедистов в Виннице - парочка может ездить по правилам, все остальные проскакивают между машинами, нередко ручками велосипеда ударяя по боковым зеркалам, выпрыгивают на ходу на пешеходные переходы (разрешается проходить только с велосипедом в руках), и еще целая куча нарушений, которые заставляют их ненавидеть больше чем пешеходов.



    Безусловно надо велодорожки, но контролем ВАШЕГО!!! (ВЕЛОСИПЕДНОГО) движения в городе никто абсолютно не занимается, вы творите что хотите на дорогах

    Daily reply Ваняк

    полностью поддерживаю ,на пешеходном переходе возле Урожая тот что выходит к магазину "лайфа" постоянно велосипедисты летят по переходу ладно там пацанёнок по незнанию а так великие велосипедисты в своих велосипедных шмотках как раз у них заканчивается дорожка то им лень свою жопу скинуть со седла то они зразу по переходу на Келецкую.Одному старому петуху сделал замечание по поводу знаний ПДД то недовольный бубнел что то себе под нос.
  • Александр Балаганов

    В ГОРОДЕ ХАОТИЧНО ОРГАНИЗОВАНО ДОРОЖНОЕ ДВИЖЕНИЕ,ХОДИТЬ ОПАСНО,А ЕЗДИТЬ ТЕМ БОЛЕЕ.лИСАПЕД-ЭТО ЕСТЬ ХОРОШО,ЗДОРОВО,ЭКОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТО-НО СЕГОДНЯ НАШ ГОРОД НЕ ГОТОВ ДЛЯ ОРГАНИЗАЦИИ ТАКОГО ДВИЖЕНИЯ.СНАЧАЛО ПУСТЬ НАВЕДУТ ПОРЯДОК В ОРГАНИЗАЦИИ ДОРОЖНОГО ДВИЖЕНИЯ,ПЕШЕХОДНОГО ДВИЖЕНИЯ,А ЛИШЬ ПОТОМ ПУСТЬ ЗАНИМАЮТСЯ ЛИСАПЕДНЫМ ДВИЖЕНИЕМ.И БЕЗДАРНО НАНЕСЕННЫЕ ВЕЛОДОРОЖКИ НА ТРОТУАРАХ НАДО СТЕРЕТЬ-ВЕДЬ СЕГОДНЯ ЛЮДЯМ НЕГДЕ ХОДИТЬ.
  • Андрийчук Алексей

    В першу чергу велодоріжки потрібно окремо від тротуарів робити ! А не зробили на тротуарі розмітку і все !!!
  • Петушко

    Понаставят своих ведер на тротуарах, ездят, уничтожают. А потом сбивают мам с детьми. Горадминистрация вообще ничего не делает для пешеходов, пока кого то не покалечат.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up