Чи приймуть замовлення під час комендантської години? Перевірили, як працює таксі у Вінниці

Чи приймуть замовлення під час комендантської години? Перевірили, як працює таксі у Вінниці
  • Через дію комендантської години після 23.00 практично усе зачинене. Пересуватися вулицею суворо заборонено. Чи стосується ця заборона таксистів? Чи погодяться вони везти вас вночі? А якщо до лікарні? А чи приймуть виклик за кілька хвилин до початку забороненого часу? Перевіряємо на власному прикладі. 

Від першого дня широкомасштабного наступу росії на Україну в країні діє воєнний стан. З того ж часу на всій території нашої області запровадили комендантську годину. Нині вона діє з 23.00 до 5.00. Це означає, що у цей час цивільним заборонено знаходитися на вулиці. Виняток — перехід до укриття під час повітряної тривоги. 

Нещодавно ми розповідали про роботу «швидкої» під час комендантської години. Детальніше про це читайте у матеріалі: «Не виїжджаємо під час тривоги»: чи приїде до вас швидка, якщо почалася комендантська година. Тепер вирішили перевірити, як працюють служби таксі: чи вдасться викликати машину після 23.00?

Зазначимо, що замовляти машини ми почали ще до комендантської години. Якщо робити це за 20-30 хвилин до початку забороненого часу, то майже всі служби приймають замовлення. О 22.56 наше замовлення прийняли у додатку Uklon, а о 22.57 вже операторка «Євро Таксі» Ярослава повідомила про готовність прийняти замовлення. До вказаного нами кінцевого пункту прибуття, додамо, їхати було довше, ніж п’ять хвилин. 

Відео дня

Починаючи з 23.00 ми знову почали телефонувати в служби та намагатися замовляти машину через мобільні застосунки. В додатку Uklon нам повідомили про велику кількість замовлень, тому, мовляв, пошук машини може зайняти дещо довший час. Водночас ціна на ймовірну поїздку підстрибнула вдвічі. Платити нам не довелося, оскільки замовлення ніхто так і не прийняв. 

Не вдалося нам викликати машину й через Uber. У застосунку з’явилося повідомлення: «На жаль, сервіс Uber наразі недоступний у вашому регіоні». 

Естонська компанія Bolt також дотримується обмежень, тому на наше замовлення водіїв не знайшлося. Пояснення у додатку були такими: «Bolt поки недоступний у Вінниці. Замовляйте Bolt в Парижі, Лагосі, Йоганнесбурзі…».

Зрештою ми почали телефонувати до служб таксі. Першими були «Євро Таксі». Як і до 23.00 нам автоматично передзвонили, робот подякував нам за вибір, але операторка Ярослава вже не відповідала. 

Набрали «Еко Таксі». Але тут не те, що Nissan Leaf нам не подали, з нами навіть робот не поговорив — наші дзвінки автоматично збивалися.

Таксі «Вимпел», якщо не рахувати робота, після початку комендантської години не відповів. 

У службі «838» ми «провисіли» на лінії понад хвилину. За цей час штучний голос нам кілька разів повідомив, що наразі багато замовлень, але ви залишайтеся на лінії, ось-ось ми приймемо ваше замовлення. Але його ніхто так і не прийняв. 

Сервіс виклику таксі Sprut також залишив наше бажання скористатися їхніми послугами у комендантську годину без належної уваги. 

Останнім ми зателефонували до Opti Таксі. Нам автоматично перетелефонували, зрештою слухавку підняла операторка, запитала, куди подати машину. Ми назвали адресу. Вона перепитала, з якого ми міста.

— У Вінниці комендантська година, тому ми не можемо подати вам авто, — пояснила дівчина.

Водії вінницьких служб таксі розповіли журналісту 20minut.ua, що згідно з розпорядженням місцевої влади їм заборонено брати замовлення та взагалі переміщуватися містом під час комендантської години. Один із них припустив, що після 23.00 замовлення можуть приймати хіба що через «чорні» схеми, про які він не знає. 

— Будь-яка компанія приймає замовлення чітко до початку комендантської години. Усе інше — на відповідальності самого водія, — говорить один із таксистів. — Перших 30-40 хвилин після початку комендантської години до таксистів ставляться лояльно (має на увазі поліцію та територіальну оборону - авт.), тому замовлення дійсно можуть брати навіть за кілька хвилин до 23.00.

Таксисти говорять, що не мають повноважень та розпоряджень возити будь-кого з 23.00 до 5.00. Мова зокрема й про співробітників поліції, військових, службовців ТрО й тих містян, яким, наприклад, терміново може знадобитися до лікарні.

 

Читайте також:

Перепродують у сотні разів дорожче. Чи можливо знайти марку з «русским кораблем» у Вінниці?

Герої тилу. Як у Вінниці позашляховики переробляють на бандеромобілі та передають на фронт

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Алексей Аристократ

    Фейк
  • Алексей Аристократ

    Не працює,;!!!!
  • Алексей Аристократ

    Так шо мені сьогодні подзонять чи як!?????? З доставкою все зрозуміло не працює
  • Читач26

    До прикладу, потяг прибуває в 22:44(має прибути) що робити якщо потяг затримається?

    Провести всю ніч на вокзалі дуже не хочеться

keyboard_arrow_up