Під ялинкою збирали гроші на операцію з пересадки нирки

З благодійної справи розпочав Новий рік вінницький підприємець Олег. Він виявив готовність профінансувати операцію з пересадки нирки від матері хворій дочці. Торік цей чоловік так само підтримав ще одну пацієнтку – Світлану Загранюк з Козятина.

Як тоді, так і тепер, благодійник не хоче, щоб називали його прізвище. Каже, робить це тільки для того, щоб допомоги людині, а не афішувати свою благодійну діяльність. Радіє, що є і його часточка заслуги у врятуванні життя Світлани Загранюк з Козятина.
Про намір пана Олега журналіст газети дізнався випадково. Під час розмови з героїнею минулорічної публікації.
До операції Світлана Загранюк лікувалася в обласній лікарні ім. Пирогова. Під час курсу гемодіалізу познайомилася з дівчиною з Вінниці, у якої також хвора нирка. Дотепер підтримують стосунки.
- Вона теж згодна на операцію, але батьки не мають грошей. Ми розповіли, яка нам зустрілася щира людина. І були приємно вражені, що Олег вирішив профінансувати ще одну операцію з пересадки нирки, - каже Віра Загранюк. – Знаю, що він уже їздив у Київ, з'ясовував суму. Та ще й надав роботу дівчині з хворою ниркою.
Втім, благодійники живуть не лише у обласному центрі.
У селі Сапіжанка Шаргородського району під час відзначення Новорічного свята у сільському клубі зібрали майже тисячу гривень на операцію для молодої матері Анастасії Олійник. Ініціював збір коштів сільський голова Петро Фомишен.
- Село у нас невелике, - каже сільський голова. – Трохи більше тисячі населення. Частина односельчан на заробітках. Серед них і мама хворої дівчини. Заробляє гроші на операцію з пересадки нирки. От ми і вирішили допомогти цій сім'ї.
Учасники художньої самодіяльності організували для жителів села концертну програму. Вхід на концерт зробили платним. Білет коштував три гривні. А коли всі зібралися в залі, Юрій Циганський з дружиною ходили між рядами і пропонували односельчанам підтримати коштами на операцію Насті. Продовжували це робити і під час розваг біля ялинки.
- Зібрали не так вже й багато грошей, трохи менше тисячі гривень, - каже сільський голова. – Знаємо, що в людей порожньо в кишенях. Важливо, що відгукнулися дуже багато. Нехай суми їхнього внеску невеликі, але вони не залишилися осторонь біди односельчанки.
В кінці вечора Анастасію запросили на сцену і вручили зібрані кошти.
- Решту суми нам пообіцяли з районного бюджету, - каже Петро Фомишен. – Депутати сільради звернулися з проханням до керівників району. Наше звернення винесли на обговорення на сесію районної ради. Державна адміністрація підпише угоду з лікарняним закладом, де оперуватимуть Настю і її маму. Перекажуть на рахунок необхідну суму.
Насті Олійник нема ще й 25-ти. Проблеми з ниркою почалися після народження другої дитини. У сім'ї ростуть чотирирічна дівчинка і хлопчик на два роки старший від неї. Настя не працює. Чоловік був трактористом. Нині займається заготівлею молока у людей. На лікування грошей катастрофічно не вистачає. Уже два роки поспіль дівчина не обходиться без такої процедури, як перитональний діаліз. Робить його самостійно чотири рази на день. Для цього їй вживили в тіло спеціальний пристрій.
Щоб хоч трохи допомогти дочці, мати Анастасії – Алевтина - подалася на заробітки. Спочатку працювала в Києві, тепер заробляє у Москві.
- Мама навіть на Новий рік не приїжджала, щоб не витрачати гроші, - каже Анастасія. – І аж плакала, коли я їй розповідала по телефону, що в селі люди збирають для нас гроші.

Читайте також: і ці дві статті.
vn.20minut.ua/news/168130

vn.20minut.ua/news/10182592

Відео дня
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up