Григорій Калетнік став почесним громадянином Ямполя

Григорій Калетнік став почесним громадянином Ямполя
Депутати Ямпільської міськради одноголосно прийняли рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Ямполя» народному депутату України, своєму земляку Григорію Калетніку.

Про це міський голова Олександр Кульбаба повідомив під час зустрічі Григорія Калетніка з ветеранами праці, яка відбулася в суботу, 20 серпня під девізом «Батьківщини витоків торкаюсь». Знатні у минулому буряководи, тваринники, керівники господарств, з якими колись працював Григорій Калетнік, переглянули документальний фільм «Ямпільський почин». Стрічку, зняту ще у 1978 році, віднайшли у фільмотеці місцевого кінотеатру. У ній розповідається про те, як ямпільчани запровадили новий метод виробництва цукру. З ініціативи тодішнього керівника району Павла Лук’янчикова, роботу всіх колективів, зайнятих на вирощуванні буряків і виробництві цукру, почали оцінювати за кінцевим результатом – залежно від того, скільки отримали не буряків, а цукру з гектара поля. Почин ямпільчан схвалив тодішній Генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв. Досвід місцевих буряководів приїздили вивчати представники з різних куточків тодішнього Союзу. Павла Лук’янчикова удостоїли звання Героя Соціалістичної Праці.
Григорій Калетнік запропонував назвати одну з вулиць Ямполя іменем Лук’янчикова. Його пропозицію підтримали учасники зустрічі. Питання винесуть нас сесію міськради.
Павло Лук’янчиков родом з Алтайського краю Росії. Після роботи в Ямполі очолював раду федерації профспілок області. На будинку профспілок у Вінниці встановлено меморіальну дошку на пам’ять про нього. До речі, зроблено це також з ініціативи вдячного учня Григорія Калетніка. Перебуваючи на посаді голови облради, Григорій Калетнік вніс таку пропозицію на розгляд депутатів, і вони підтримали її.
- Ветерани нині забуті всіма, тому такі зустрічі дають можливість побачити одне одного, поспілкуватися, - каже Герой Соціалістичної Праці, колишній буряківник із села Слобода-Підлісівська Дмитро Васильківський. – Добре було б, якби ініціативу Калетніка підтримали і зібрали б на розмову ветеранів у кожному селі.
- Люди від землі – це чисті люди, позбавлені всяких політичних інтриг і скандалів, - сказав присутній на зустрічі голова облдержадміністрації Микола Джига. – Я низько схиляюся перед кожним з ветеранів, бо сам знаю, наскільки важко вони працювали. Моя мати також весь вік працювала в колгоспі на буряках, а я, будучи учнем школи, допомагав їй.
За словами Миколи Джиги, традицію, яку започаткував у Ямполі Григорій Калетнік, поширять в інших районах області.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    нафиг им тот Калетник? дайте наконец им газ!!!! в 2011 году н.е.
  • Anonymous

    Якраз один із тих, кого мала на увазі Ліна Костенко, пропонуючи свій варіант організації "святкової" колони із "державотворців" в честь 20-річчя Незалежності.

    Anonymous reply Anonymous

    Стрункими рядами мають пройти депутати всіх скликань на чолі зі спікерами, помічниками й заступниками, зі всім штатом й апаратом Верховної Ради, фракціями й комітетами, тушками й перебіжчиками. Секретаріати й Адміністрації всіх президентів із відділами й колегіями, нацрадами й консультантами, речниками, радниками й референтами. Міністри всіх урядів на чолі з прем’єр-міністрами, судимими й несудимими, тут сущими й деінде. Усі розлогі гілки влади, на яких рясно повсідалися керівники й управлінці всіх рангів і спеціалізацій. Словом, усе те воїнство, завдяки якому Україна тріумфально здобулася на четверте місце серед найгірших економік світу й за різними показниками доганяє як не Гвінею, то Гондурас. Щоб народ міг побачити, кого він годував й утримував 20 років, чиї засідання, пільги й закордонні вояжі, державні дачі й курорти так щедро оплачував. І замислився, урешті, чи варто годувати таку армію ще й наступні 20 років

    Anonymous reply Anonymous

    а попроще можно ?

    Anonymous reply Anonymous

    Див. статтю в газеті "День"
  • Anonymous

    Этот честный, лучистый взгляд...:)
  • Anonymous

    успевает везде, а простым людям от его деяткльности ни холодно ни жарко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up