Видатні лікарі, смертельні епідемії, цікаві медзаклади. Тест про минуле й сучасне вінницької медицини

Видатні лікарі, смертельні епідемії, цікаві медзаклади. Тест про минуле й сучасне вінницької медицини
  • Медицина без перебільшення є дуже важливою галуззю.
  • Вона швидко розвивається і змінюється. Але як і сотні років тому, продовжує виконувати головне завдання — рятувати людські життя.
  • А що про минуле вінницької медицини й відомих лікарів знаєте ви?

Сьогодні, 27 липня, День медичного працівника. Вітаємо лікарів, медбратів і медсестер та всіх, хто має відношення до медицини! І з цієї нагоди пропонуємо проти тест, який ми підготували раніше


На Вінниччині працює понад 130 закладів охорони здоров'я. А у самому місті, до прикладу, є три міських клінічних лікарні, лікарня швидкої медичної допомоги, «Центр матері та дитини», два клінічних пологових будинки, п’ять Центрів первинної медико-санітарної допомоги, станція швидкої медичної допомоги та дві стоматологічні поліклініки.

У 2021 році був сторічний ювілей створення першого в Україні санаторію для відпочинку жителів Подільської губернії у Немирові. Минає також 102 роки з відкриття Вінницької профшколи для середнього медичного персоналу, який тепер всі знають як Вінницький медичний коледж імені Заболотного.

Зельман Ваксман, якого називають рятівником світу від туберкульозу, народився у селі Вінницького району, і став єдиним Нобелівським лауреатом нашої області. А у Сполучених Штатах Америки всі знають «українського Дарвіна» Феодосія Добржанського, родом з Немирова.

Це лише кілька фактів з історії медицини нашого краю, які доводять, що нам є ким і чим пишатись. А більше дізнатись і заодно перевірити, що вам вже відомо, можна з тестом від 20minut.ua.

 

 

 

Читайте також:

Врятував світ від туберкульозу й отримав Нобелівську премію. Що відомо про Зельмана Ваксмана

Роблять більше восьми тисяч щеплень за добу, або Як і чому змінюється статистика вакцинації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олег Каськов

    Будьте уважні,складачі! Ви знову сіли в калюжу! Зокрема,в запитанні N6. Де ви,з біса,знайшли "червоний" тиф? Тиф буває черевний.
  • Елена Назаренко

    З с.Стара Прилуках , де досі є помешкання - палац Мерінга.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Next

    На при великий жаль, сам ТЕСТ видно тільки в заголовку.

keyboard_arrow_up