Знову маніяки? Втечу школярок перекрутили на викрадення для багатих педофілів

Знову маніяки? Втечу школярок перекрутили на викрадення для багатих педофілів
Зниклі четверо дівчат. Насправді їх не викрадали. Вони самі пішли з дому
  • У Фейсбуку розійшовся пост про двох дівчаток, яких заманили в бірюзову машину і повезли в Сокілець до педофілів.
  • Відправна точка знову, як у випадку з «тяжилівським маніяком», – вулиця Максима Шимка (колишня Карла Маркса).
  • Редакція дізналася, що ця страшилка не відповідає дійсності. Але звідки вона узялась?

Більше 150 перепостів і дві з половиною тисячі переглядів. Стільки набрала менше, як за добу новина у Фейсбуку з попередженням для дітей та їхніх батьків. Йдеться про пост вінничанки, яка виклала російське відео з порадами порятунку від педофілів і написала ось таку інформацію:

«Вчера 9 мая в Виннице на К.Маркса, мужчина и женщина в бирюзовой машине обманом заманили через общение в соц сетях, две 12 летние девочки близняшки. Говорили им, чтобы они еще подружек позвали, что открывается где-то новострой, праздник, их будут фотографировать и что заплатят им. Девочки позвали несколько подружек, умные отказались, одна собралась ехать, но мама настояла рассказать, куда. Узнав, вызвала полицию, но видимо не сразу. Девочек увезли!

Слава богу полиция, видимо благодаря наблюдательному центру с видеонаблюдением, поняли в какую сторону поехали, и успели догнать их аж в Сокольце. Видимо везли девочек к каким-то уродам педофилам толстосумам. 

Відео дня

Честно, в такие моменты жалею, что нет смертной казни в Украине!»




Редакція звернулися в поліцію з питанням, чи відповідає дійсності така інформація. У відділі комунікацій сказали, що чутки про випадок зі зникненням дівчат, який був, обросли брехнею.

І журналісту розповіли зовсім іншу історію. Вона сходиться з описаною в соціальних мережах пригодою тільки датою та тим, що головні герої – дівчатка шкільного віку.

Ось що було насправді

Ввечері того ж таки 9 травня в поліцію заявила вінничанка про зникнення двох її дочок, віком 7 і 11 років. Жінка розповіла, що діти пішли з дому без мобільних телефонів, але з великою сумою грошей у гривнях і доларах. Як вдалося дізнатися редакції, йдеться про суму, що перевищує тисячу доларів.

На пошуки дітей, як кажуть в поліції, одразу ж після звернення матері задіяли весь особовий склад вінницької поліції. За словами начальника відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмили Кузнєцової, поліцейські встановили, що сестрички протягом дня побували у різних магазинах міста, кафе, центральному ринку та міському парку. Вони залишали робітникам атракціонів чималі «чайові». Разом з ними були ще дві дівчинки – 12-річні сестрички-близнючки.

– На очах у багатьох людей дівчатка впродовж дня витрачали чималі гроші на розваги та таксі і ніхто з дорослих не зупинив їх, – розповідають у відділі комунікацій. – Дівчата пересувались містом виключно на таксі. Один з таксистів допоміг малолітнім дітям обміняти валюту на гривні...

Лише близько 23.00 батьки уіткачок й поліція дізналися, де діти. До мами близнючок, як розказали правоохоронці, зателефонувала родичка з Козятинського району, бо усі четверо зниклих дівчаток на таксі приїхали до неї та попросилися залишитися на ніч. Сказали, що витратили усі батьківські заощадження на розваги і тому тепер бояться повертатися додому.

Повернені батькам утікачки (фото поліцейського відділу комунікацій):
 

12-річні близнючки

 

Сестрички 7 та 11 років 

– Через байдужість дорослих ці діти могли опинитись у небезпеці або стати жертвами зловмисників, – каже Ірина Добровольська з відділу комунікацій обласної поліції.

– Просимо громадян звертати увагу на малолітніх дітей, які без супроводу дорослих витрачають значні суми коштів та користуються послугами таксі, – додає Людмила Кузнєцова. – Якщо стали свідком цього, одразу телефонуйте за номером 102.


Читайте також:

Одні панікують, інші заспокоюють. Як правильно розказати дитині про «маніяка»

Затримали педофіла, який тримав у страху всю Вінницю. Як його "взяли"?

Зґвалтував і пограбував студентку біля Вічного вогню. Злочинця щойно спіймали

«Тяжилівського маніяка» ще не спіймали, але нарешті хоча б знаємо його в обличчя

Як дитина пішла додому, вихователька не помітила. Хлопчик утік з ясельної групи

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергей Сторожук

    Просимо громадян звертати увагу на малолітніх дітей, які без супроводу дорослих витрачають значні суми коштів та користуються послугами таксі, – додає Людмила Кузнєцова. – Якщо стали свідком цього, одразу телефонуйте за номером 102.

    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/lyudi/znovu-maniyaki-vtechu-shkolyarok-perekrutili-na-vikradennya-dlya-bagat-10690861.html

    Щоб потім мусора затаскали по відділках - як батьки навчили так нехай і розбирають своє лайно.

    витрачають та й витрачають - зараз малолітня соска може бельше за день заробити ніж доросла людина. В нас демократія та вільна гЕЙропа

  • Вінничанин

    молодці дівчата. відірвались гарно. буде шо внукам розповісти на старості.

    Читательница reply Вінничанин

    Не розповідять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up