Одні панікують, інші заспокоюють. Як правильно розказати дитині про «маніяка»

Одні панікують, інші заспокоюють. Як правильно розказати дитині про «маніяка»
На скриншоті зліва - якійсь жартівники приліпили до Вінниці письменника з так званої ДНР на прізвище Прилєпін. Справа - абсолютно "липова" історія, в яку адекватні люди мали б не повірити
  • Сьогодні в школах проводять збори, щоб попередити дітей про небезпечних незнайомців.
  • Учора в батьківських групових переписках розіслали дані про чоловіка, який чіпляється до дівчат.
  • У соцмережах продовжують нагнітати паніку – вигадують нові історії.
  • Натомість поліція розіслала інформацію, яка має заспокоїти вінничан.

Третій день вінничани отримують в месенджерах повідомлення з попередженням про «маніяка». Почалося все із інформації про напад на 11-річну дівчинку в під’їзді будинку на Максима Шимка.

І цей факт – єдиний, який дійсно мав місце. Зґвалтування дитини не було. Чоловіка, що, як сказали в поліції, вчинив розпусні дії проти школярки в під’їзді будинку 19 березня, розшукують. Мають оперативну інформацію. Фоторобота нападника ще не виготовили, але надали vn.20minut.ua опис зловмисника.

Учора, 21 березня, в поліцію звернулася мати 7-річної дівчинки, тому що її дочка налякалася чоловіка, який з нею заговорив на вулиці. Перед цим дівчина дізналася від матері, що треба остерігатися незнайомців. Дитина налякалася чужого дядька і втекла. В поліції проводять перевірку отриманої від дитини та її мами інформації. І вже розібралися, що опис чоловіка, який заговорив із 7-річною дівчинкою, не співпадає з описом, даним 11-річною потерпілою від розбещення.

Відео дня

Тож висновок: злочин проти дитини був тільки один. На Максима Шимка. Другий, на Замості, не підтвердився. В поліції зараз говорять, що підстав для паніки немає, дітей варто попередити про небезпеку, але без нагнітання ситуації. І головне – не поширювати недостовірну інформацію.

А вигадок якраз багато. Як написав сьогодні, 22 березня у Фейсбуку координатор громадської організації «Пошук зниклих дітей» Ярослав Пашкевич, люди вже розповсюджують фотографії якихось незрозумілих чоловіків та машин, які нібито засвітилися біля шкіл і причетні до викрадення школярів. Ця інформація не відповідає дійсності. Нічого подібного у Вінниці не було.

«Нафига постить бред??!!! Ааа????», – обурюється він.

Щоб дізнатися правдиву інформацію про злочинця, якого прозвали «тяжилівським маніяком», слідкуйте за стрічкою новин 20minut.ua. Перевірені відомості про перший випадок із розбещенням та друге повідомлення про ймовірного педофіла, який насправді нічим дитині не нашкодив, можете прочитати у цих публікаціях:

Також сьогодні, 22 березня, у міських навчальних закладах почали організовувати екстрені наради та збори. Про це редакція дізналася від кількох батьків, чиї діти навчаться у школах різних мікрорайонів міста.

В одному випадку, зібралися на збори учителі. В другій школі зібрали дітей для роз’яснювальної роботи. В третій – в батьківських групах у Вайбері розповсюдили інформацію з описом двох чоловіків, про яких батьки дівчаток зверталися в поліцію, та попросити провести з дітьми повчальні бесіди.

Як це правильно зробити? Так, щоб діти не шарахалися від кожного зустрічного, але й стали обережнішими? Поради батькам дала психолог:

Как обезопасить ребенка

Анна Катрук, психолог, психоаналітик:

Чем ребенок младше, тем больше должен быть родительский контроль. Если есть возможность встречать ребенка из школы, стоит это организовать. Если ребенок перемещается самостоятельно, он должен иметь возможность позвонить родителям в любой момент.

А также стоит ребенка познакомить с некоторыми правилами:

  1. Не заходить в лифт или подъезд с незнакомыми людьми.
  2. Никогда не садится в машину с незнакомыми людьми, даже если друг сделал это.
  3. Не идти с незнакомыми людьми, какое бы вознаграждение за это они не предлагали.
  4. Не открывать дверь квартиры никому, даже соседям, если родители об этом не попросили по телефону.
  5. Если друг приглашает к себе домой, спросить разрешение у родителей и сообщить им адрес и телефон родителей друга.
  6. Если друг приглашает в гости к кому-то неизвестному, не идти.
  7. Рассказывать родителям о своей жизни, особенно, если кто-то запрещает ребенку рассказывать о том, что происходило.
  8. Доверять своим чувствам: то, что происходит, комфортно или некомфортно.

Со своей стороны не постесняйтесь спросить у незнакомца, что он делает в вашем подъезде, к кому пришел, и убедитесь в этом. Не игнорируйте детский крик или плач. Чужих детей не бывает.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Marynka Engle

    Вы что пишете????
    "Не нагнетать панику??? Был ТОЛЬКО один случай ??? "
    А ЭТОГО МАЛО ????????????????????

    Максим reply Marynka Engle

    Да! И всё правильно написано! Был один случай и на него нужно адекватно отреагировать, а не разводить панику и кидать непроверенные фото людей и чужих машин. Так что не нужно тут "капсить" и гневно зажимать клавишу знака вопроса.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up