«Тяжилівського маніяка» ще не спіймали, але нарешті хоча б знаємо його в обличчя

«Тяжилівського маніяка» ще не спіймали, але нарешті хоча б знаємо його в обличчя
  • У батьківських групах і в дитячих листуваннях минулого тижня постили різні жахи і незрозумілого походження фото.
  • Школярки просили зустрічати їх з уроків, а батьки дзвонили в поліцію через кожний дитячий переляк.
  • Нарешті маємо фоторобот збоченця, з яким мала нещастя зустрітися 11-річна дівчинка в під’їзді будинку на вулиці Максима Шимка.
  • Що робити, якщо ви знаєте цього чоловіка або випадково зустрінете?

Страхітлива інформація поширилася серед вінничан через месенджер, вайбер та інші мобільні додатки для обміну повідомленнями. Почалося все з того, що невідомого походження фоторобот поширили з інформацією про зґвалтування 11-річної школярки в під’їзді будинку на вулиці Максима Шимка.

Насправді зґвалтування не було, але привід говорити про маніяка мав місце. Злочин сексуального характеру проти дівчинки був 19 березня. Дитина йшла на урок музики до викладача і до неї вчепився незнайомий чоловік між другим та третім поверхами. У поліції уникають подробиць, кажуть тільки, що проти дитини педофіл вчинив розпусні дії. Його злочин кваліфікували як розбещення малолітньої.

Звідси почалося поширення інформації з перебільшенням того, про що офіційно не кажуть. Невідомого походження знімки постили батьки, хвилюючись за безпеку своїх дітей. Таким чином намагалися попередити інших, а насправді – поширювали брехню про нові діяння маніяка, яких не було.

Відео дня

Наприклад, писали, що біля шостої школи бачили чоловіка, який полює на дітей. Поширювали знімки якоїсь машини, в яку, нібито, заманюють дітей. Піком паніки стала вигадана інформація про розчленований труп дитини в гаражі за містом. Усе це супроводжувалося домашніми інструктажами дітям, які потім лякалися кожного зустрічного.

Так сталося у випадку з 7-річною дівчинкою, яка з криком втекла від чоловіка, що заговорив до неї і попросив відчинити двері під’їзду. Мама напередодні поговорила з дитиною про те, що треба боятися незнайомців. Після переляку дитини вона дзвонила на «102» з повідомленням про появу «тяжилівського маніяка» вже в їхньому мікрорайоні на вулиці Академіка Янгеля. Це було 21 березня.

Поліція за випадком на Замості не відкрила провадження, але шукала описаного 7-річною дівчинкою чоловіка, щоб перевірити його. Врешті сказала – інформація про злочин проти дитини в цьому випадку не підтвердилася.

Як сказали у відділі комунікацій обласної поліції, описи кривдників в обох випадках (у факті розбещення і у випадку переляку) різняться. Тому говорити про серійного педофіла немає підстав. Поліція Вінниччини заспокоювала вінничан, тиражуючи роз’яснення про розбещення, але, доки не почалися канікули у школах, там спокійніше не ставало.

Діти телефонували батькам і просили зустрічати зі школи. В одних навчальних закладах учителі збиралися на екстрені наради. В інших – скликали дітей на збори для роз’яснювальної роботи. Паралельно з цим в батьківських групах у Вайбері розповсюджували описи чоловіків, про яких були звернення в поліцію, та попросили провести з дітьми навчальні бесіди.

Окремі батьки розказували, що мають знайомих в Національній або муніципальній поліції і, мовляв, від цих співробітників вони отримали фото «маніяка». Як би смішно це не звучало в цій ситуації, але такі знаючі мами "приліпили" до вінницької історії з розбещенням дитини письменника з «ДНР» на прізвище Прилєпін…Тобто жодного правдивого фото розшукуваного за розбещення до понеділка не було.   

А в понеділок офіційна інформація про збоченця, прозваного «тяжилівським маніяком», перестала обмежуватися словесним описом його зовнішності. Правоохоронці нарешті виготовили справжній фоторобот зловмисника. Прикмети описаного потерпілою від розбещення дівчинкою звели в картинку та просять вінничан, які мають інформацію про чоловіка такого вигляду,  негайно телефонувати в поліцію.

До того, як фоторобот з’явився, дзвінків на «102» про маніяка була маса. У поліції розповіли, що вінничанки телефонували за найменших підозр неадекватної поведінки. Був дзвінок, наприклад, про чоловіка, який узяв за руку незнайомку в трамваї. Телефонували переважно жінки і з різною інформацією, але поки що вона не допомогла знайти та спіймати справжнього педофіла.

Отож, за підозрою у вчиненні розпусних дій відносно 11-річної дівчинки Лівобережним відділенням поліції розшукується чоловік приблизно такої зовнішності:

Кривдник 11-річної дівчинки. Фоторобот чоловіка, якого розшукують за розпусні дії на Максима Шимка

Прикмети розшукуваного:

  • вік – 35-40 років, зріст – 175-180 см, волосся русяве світле, обличчя кругле, очі карі, ніс великий, губи пухлі, середньої тілобудови, розмовляє українською мовою (суржиком).

Був одягнений у чорну болонову куртку до пояса, чорні спортивні штани, на правій руці мав обручку з жовтого металу. При собі мав матерчату сумку темно-сірого кольору.

Інформацію, що допоможе встановити особу розшукуваного, негайно повідомляйте поліції за телефонами: 

  • (063)1961233,
  • (093)6120302
  • або 102.

Конфіденційність гарантують.



Читайте також:

Одні панікують, інші заспокоюють. Як правильно розказати дитині про «маніяка»

Через «тяжилівського маніяка» дорослі та діти в страху. Другий випадок вже на Замості

Збоченець напав в під’їзді на 11-річну дитину. На Тяжилові говорять про маніяка

Поліція оприлюднила фоторобот педофіла, який на Тяжилові розбещував дитину
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up