«Життя в окупації — як тюряга. Тільки в тюрязі більше гарантій вижити!» Лідер «Роллікс» про Херсон і концерт у Вінниці

«Життя в окупації — як тюряга. Тільки в тюрязі більше гарантій вижити!» Лідер «Роллікс» про Херсон і концерт у Вінниці
  • У суботу у Вінниці з великим драйвовим концертом і збором коштів для розвідки виступить знаменитий херсонський гурт «Роллікс».
  • Перед приїздом лідер групи і за сумісництвом — юрист-адвокат Дмитро Ігнатов ексклюзивно для RIA розказав про місяці в окупації, чим живе нині його рідний Херсон, чому росте кількість розлучень під час війни, та якими реп- і рок-сюрпризами 17 грудня буде тішити на концерті вінничан і херсонців, які зараз живуть у Вінниці. 

«Вони — наші українські Limp Bizkit і Linkin Park!» — часто говорять про гурт «Роллікс». Своєю шаленою сумішшю року і репу та завжди забійними треками запальні херсонські хлопці розривали не один фестиваль! На рахунку мають більше десятка кліпів, чимало перемог та нагород, а головне — відданих шанувальників. Їхня потужна музика та дотепні, вигадливі тексти не залишають байдужими нікого!

Із новим великим концертом «Роллікс» вже цієї суботи, 17 грудня, о 19.00 виступлять у Royal pub. Обіцяють наробити шуму у Вінниці, вразивши своїм фірмовим щільним гітарним звучанням зі складовими читки і проникливим, з натиском співом.

Відео дня

Про всі сюрпризи, які чекають глядачів, а також про особливу мету концерту у ексклюзивному інтерв’ю RIA розказав фронтмен гурту «Роллікс» Дмитро Ігнатов.

— Наш концерт у Вінниці буде благодійним, а зібрані кошти ми передамо на потреби бійців Південного фронту, а саме — на купівлю обладнання для розвідки у цьому регіоні. Адже якраз в Миколаєві з найперших днів повномасштабної війни захищає Україну наш басист Женя Гейко, — говорить Дмитро Ігнатов. — Чекаємо всіх на нашому концерті, на якому плануємо зібрати потужну суму, щоб покарати цю кляту русню!

«У Херсоні зараз повна спустошеність — жодних інших емоцій»

— Коли почалася повномасштабна війна, я був у рідному Херсоні. Як тоді все було? Страшно. Так ніколи в житті не було страшно, як тоді. Мій син тоді був у Бучі, коли окупанти зайшли, і просто дивом зумів звідти виїхати. А я у Херсоні на власні очі бачив, як із танка стріляли по сусідньому житловому будинку. Мій міг бути наступним, але минулося, — розповідає Дмитро Ігнатов. — В окупації я пробув 45 днів. Враховуючи мою музичну діяльність і виступи на різних фестивалях, які «рускіє» вважають націоналістичними, розумів загрозу для життя, тому намагався практично нікуди не виходити, ніде зайве не світитися. Кожного могли запросто зупинити на вулиці, роздягнути, пошукати наколочки або перевірити телефончик, що ти пишеш і з ким переписуєшся. Кожний крок був небезпечний. Тож вийшов у магазин — і додому. Життя в окупації — як тюряга. Тільки в тюрязі у тебе більше гарантій вижити… Те, що наші херсонці будуть виходити на масштабні мітинги, особисто для мене було очікувано, бо і на Майдан виходили. Але багато людей, на жаль, не усвідомлювали, з ким вони стикнулися, чого можна очікувати від росіян. Ці протести не були «прогулянкою». Найактивнішим спершу дозволили вийти, а потім їх же почали виловлювати, вишукувати по квартирах і садити «на підвал». Після тих тортур багато людей вже не поверталися. Там дійсно жахливі речі були… Особисто моїх знайомих кілька тижнів тримали «на підвалі» — і їм просто дивом вдалося звідти вибратися. Знаючи, що далі буде тільки гірше, я шукав можливість виїхати із міста. На початку квітня вийшло. У той день виїжджали десь приблизно тисяча машин із Херсона й області і прямували до Миколаєва таким крюком — через вісім російських блокпостів. Мені пощастило виїхати без ексцесів — навіть практично нічого не перевіряли. Але це в мене так вийшло. А багато близьких лишилися там. Зокрема, батько досі залишається на лівому березі, який відрізаний від деокупованого правого. Коли є зв'язок, звісно, зідзвонюємося. Батько у мене позитивний, тож завжди каже, що у нього все добре. Ніколи не скаржиться, запевняє: «Все добре. Всього вистачає».

Коли ЗСУ звільнили правий берег Херсона — це була дуже радісна і неочікувана звістка. Тому що багато військових казали, що все це надовго, дехто — що взагалі неможливо. Тому, звісно, всі раділи цій новині, але й розуміли, що по Херсону будуть шарашити далі. Зараз щодня стріляють. Я буквально кілька днів тому повернувся із Херсона — там практично кожну хвилину бабахкає, прилітає і в центр міста, і в домівки, і люди гинуть. Місто пусте, нікого практично немає. Тільки галасно дуже від вибухів. Повна спустошеність — жодних інших емоцій.

«Як адвокату по розлученням роботи зараз предосить!»

— Коли виїхав із Херсона, спершу я майже місяць жив у Одесі, а з травня переїхав у Київ. Чи є творчість під час війни? Чесно: пісні геть не пишуться. Спочатку взагалі такий стан був, що нічого не хотілося. Та й у нас же у гурті змінився склад — всі миколаївські хлопці. Двоє залишились у Миколаєві, один — зараз у Рені, а басист Женя Гейко, як я вже казав, із найперших днів, як офіцер, пішов захищати Україну у лавах ЗСУ, служить у розвідці.

— У цей час творчість поки були змушені поставити на паузу і я зосередився на основній своїй професії — адвокатській справі. Я ще до війни спеціалізувався саме на сімейних справах: розлученнях, поділі майна, вирішенні питань з дітьми. Під час війни спостерігаю, як стрімко зріс попит. Із кінця квітня у мене у впровадженні майже 160 розлучень. Звісно, причини у кожного свої, та у більшості випадків саме війна стала тим визначальним чинником у розриві пар. Багато жінок переїхали у Європу, а коли люди на відстані кілька місяців, то про яку сім’ю може йти мова?.. Статистика розлучень зараз дійсно дуже висока. Війна випробовує людину на всіх фронтах.

«На концерті збиратимемо кошти для розвідки»

— У суботу, 17 грудня, на концерті у Вінниці наш гурт «Роллікс» буде виступати у зміненому складі. Як я кажу: нашим київським філіалом. На ударних гратиме барабанщик гурту «Тартак» Ярослав Вільчик, на бас-гітарі — херсонський друг нашого колективу Юрій Куприяненко, а на гітарі — найперший гітарист і співзасновник «Роллікс» Максим Міщенко, з яким, власне, ми і починали цей музичний шлях багато-багато років тому. Максим давно живе в Ірпені, тож теж пережив окупацію — ракета влучила у його будинок…

Відволікатись від реалій війни і повсякденного сірого життя будемо разом із вінничанами та усіма херсонцями, які нині живуть у вашому місті. Знаю, що коли виїжджали, багато херсонців саме у Вінниці зупинялися, тож буду щиро радий всіх бачити на нашому концерті.

Гарного року і драйву дамо всім! Заграємо потужну програму з наших найкращих пісень різних періодів і, звісно, всі наші крайні хіти «Борода», «Живи», «Кордони», кліпи на які, до речі, нам знімав Максим Лавренчук із Вінниці. Концерт буде класний — це гарантуємо всім!

«У Вінниці відзначимо 20 років спільної пісні з «Тартак»

Одним із сюрпризів вінницького концерту гурту «Роллікс», як зазначає Дмитро Ігнатов, буде виконання знакової пісні «Мікрофонна перевірка», якій цього року виповнилося 20 років.

— Саме з цією піснею ми у 2002 році виступали на фестивалі. Сашку Положинському з гурту «Тартак» вона тоді дуже сподобалася, тож він запропонував заспівати її спільно. Потім ви зняли спільний кліп і виступали з цією піснею на багатьох фестивалях. І, власне, завдяки Положинському «Роллікс» тоді продовжив своє існування та розвиток, — ділиться Дмитро Ігнатов. — Із Сашком Положинським ми, звісно, спілкуємося досі. Він зараз служить у ЗСУ, та влітку, коли приїжджав у Київ, мали змогу зустрітися і на площі у Києві з ним та Маруничем під акустичну гітару разом поспівали, збираючи кошти для ЗСУ.

Нагадаємо, історія гурту «Роллікс» бере свій відлік, починаючи з кінця 2000 року, але своє свідоме існування команда розпочала після участі у фестивалі «Перлини сезону-2002», де отримала звання лауреата другої премії в номінації «танцювальна музика».

У 2006 і 2008 роках гурт ставав лауреатом «Перлин сезону» ще двічі: у номінаціях «рок-музика» та «гурт правильної музики» відповідно. Крім того, брав участь у проєкті «Свіжа кров» каналу М1, став переможцем конкурсу Snickers Urbaniя-2006.

У 2007 році група видала дебютний альбом «Мікрофонна перевірка», а у 2012 році — презентувала другу платівку «Перетворися на зброю».

Назва гурту «Роллікс» походить від англійського «rollick», що в перекладі означає «бавитися», «галасувати» або «робити незвичайні витівки». Логотипом гурту є кроляча морда, стилізована під літеру «О».

Приходьте долучитись до доброї справи й отримати свою порцію рок-насолоди у суботу, 17 грудня, о 19.00 у Royal pub на концерті гурту «Роллікс».

Квитки коштують 300 гривень. Придбати квитки можна на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах «Афіша Вінниці».

Читайте також:

Велике військове весілля: у прямому ефірі «ТІК» заспівав на одруженні нацгвардійця з Кропивницького

«Українську виставу про диктаторів у Багдаді всі зрозуміли!» Олександр Ковшун привіз Гран-прі з Іраку і готує прем’єру у Вінниці

«Знімали кліп у суцільний темряві»: вінницька співачка Darisha презентувала щемливе відео «Мій дім»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up