Замість модних шоу — балаклави та броники. Вінницькі дизайнери взялися шити для військових

Замість модних шоу — балаклави та броники. Вінницькі дизайнери взялися шити для військових
Фото: Суспільне Вінниця
  • Кожен з нас намагається всіляко наблизити перемогу. Не стали виключенням й модні дизайнери. Вони закинули модні колекції, взялися за виготовлення одягу для військових.

Українські модні дизайнери змінили звичну роботу і взялися забезпечувати одягом військових, учасників тероборони. Так, дизайнерські студії тепер займаються пошиттям одягу з флісу, спідньої та термобілизни, бронежилетів, спальників, взуття,та маскувальних сіток.

Так, бренд ANDRE TAN перепрофілював фабрики у Києві, Черкасах, Миколаєві, Ужгороді, Львові та інших містах на пошиття необхідного одягу для ЗСУ та тероборони. Команда шиє флісові кофти та штани, спідню білизну, теплі жилети і спальники. З тканинами та фурнітурою йому допомагали і вінничани.

Відео дня

Бронежилети

Із самого початку війни дизайнер Світлани Теренчук разом з чоловіком шоуменом Олександром Теренчуком допомагали українській армії та мирному населенню. Нині, замість суконь і купальників, в ательє дизайнерки виготовляють бронежилети. Свій пошивочний цех разом із майстринями Світлана віддала під реалізацію спецзамовлення ЗСУ.

Проект реалізують дизайнер чоловічого одягу Дмитро Чернега та фотограф Євген Чернецький. Команда отримала матеріали з Польщі, і тепер відшиває першу партію бронежилетів для українських військових.

Білизна, бафи й одяг для захисників

Бренд спортивного одягу «Impact» з Вінниччини почав шити труси-боксери, бафи та одяг для українських військових, раніше займались пошиттям худі.

«Зараз частина нашої команди працює у підвальному приміщенні, ми вивезли частину техніки. За один день навчились робити чоловічі труси-боксери та бафи», — написав співзасновник бренду Андрій Шулик. 

Магазин «Bezbrendu Sport» взялися за виготовлення термобілизни та балаклав, які вони відправляють на потреби тероборони та ЗСУ. Бажаючі можуть товари придбати,10 % від виручки піде на птреби української армії.

Балаклави

За тиждень півтори тисячі балаклав пошили та роздали вінничанки для військових ЗСУ та тероборони, розповіла волонтерка Інна Єрмакова. Каже, коли дізналася, що наші військові потребують балаклав, кинула клич в соцмережі, відізвалися близько 20 швей.

Робоче місце для людей організували на базі центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля». Щодня тут відшивають до 400 балаклав.ЗСУ та теробороні уже передали півтори тисячі балаклав.

Робить лікала та контролює процес вінницький дизайнер Вадим Діденко. Балаклави шиють із теплого флісу темно-зеленого та чорного кольорів.

«Ми почали шукати в інтернеті, що потрібно. У нас була можливість взяти фліс, тому і вирішили робити балаклави. Розробили ликала для балаклав і використовуємо їх у своїй роботі», — каже Вадим Діденко.

Балаклави вінницьких швачок волонтери розвозять військовим та тероборонівцям у різні міста України. У кожній — листівка з написом «З теплом і любов'ю, з Вінниці».

 

Читайте також:

Про врятовану дівчинку і ампутовану стопу. Героїчна історія вінницького «Апостола» Євгена Ісаєва

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Війна коханню не завада. В Калинівці після реєстрації шлюбу наречений вирушив на війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Nelya Mateush

    Молодці! кожен допомагає чим може!
  • Виталия Паламарчук

    Дуже доречно щоб Вони приймали участь у  розробці  укр. Форми особливо жіночої, а головне взуття.
  • Татьяна Волошина

    💗
  • Наталія Криволап

    Слава нації! Слава Україні! Україна понад усе!

keyboard_arrow_up