135 тисяч для незрячого скрипаля: як вінничанка зібрала гроші на нову скрипку для музиканта

135 тисяч для незрячого скрипаля: як вінничанка зібрала гроші на нову скрипку для музиканта
Фото з архіву 20minut.ua
  • Різдвяне диво. Вінничанка Вікторія Ястремська зробила лише один допис на своїй сторінці в Інстаграм, а вже за кілька годин на її картці були гроші на новий музичний інструмент для незрячого скрипаля. На гроші, що залишилися буде видана автобіографічна книга музиканта.

Кілька днів тому на сторінці Вікторії з’явився допис про незрячого музиканта, який вже багато років грає неподалік вежі. Більшість вінничан про нього чули. Та й, напевно, всі місцеві ЗМІ писали про цього музику. І не один раз. 

«З ним я вас вже знайомила раніше. Це Валерій Олексійович. Незрячий дідусь. Скрипаль. Неосяжно талановитий музикант і прекрасна людина, з величезним серцем і, повірте, дуже красивою душею!» — пише дівчина. 

Сам дідусь не місцевий. Щоразу він сідає на електричку та їде до Вінниці з Козятина. Живе самотньо. Вікторія пише, що вона постійно розповідає музиці, як багато людей зупиняється, щоб послухати його гру. Після цього дідусь розпливається в усмішці і червоніє. Швидко змінює тему. 

«Нещодавно у нас була розмова. Ми говорили про його скрипку. Старенький інструмент прожив з дідусем більшу частину життя. Вона дуже дорога для нього. Валерій Олексійович розповідає про неї з такою теплотою та любов’ю, що цього не описати словами.... Прикро, але все має свій термін придатності». — йдеться в дописі.

Якось, пише Вікторія, дідусь мимохідь сказав, що мріє про новий інструмент. На жаль, скрипки дуже дорогі, тому для літнього музиканта це була лише мрія. Але дівчина думала інакше:

«Мрії мають здійснюватися! Обдаровані талантом люди — повинні жити і дарувати світу свій талант! Ми — повинні цінувати і приймати його! — звертається Вікторія до своїх підписників. — Нова скрипка коштує близько 1,5-2 тисяч доларів. Вас у мене 25 тисяч. Якщо кожен допоможе хоча б двома гривнями — одна мрія здійсниться».

Вікторія написала, якщо суму не вдасться зібрати, вона витратить власні кошти. Якщо грошей буде більше, то все віддасть скрипалю: «Попереду Різдво. Я хочу, щоб його мрія здійснилася в Різдво!» — так закінчився її перший допис. 

Вже наступного дня на її сторінці з’явився інший: «Стан шоку! Ось, що відбувається зі мною цієї доби» — і прикріплений скріншот з сумою у 135 950 гривень. Ми намагалися зв’язатися з Вікторією, щоб з’ясувати подробиці, але до цих пір не отримали від неї відповіді.

У своєму Інстаграмі дівчина написала, що задля безпеки дідуся не буде передавати йому гроші. Але оплатить інструмент, який він сам обере. Усю іншу суму хотіли витратити на лікування очей, але після обстеження стало відомо, що зір повернути неможливо. Тому, за бажаням самого Валерія Олексійовича, гроші будуть витраченні на видання його автобіографічної книги. 

«Гроші більше не збираю! Але прошу кожного, за можливістю, продовжувати допомагати йому особисто. У його дерев’яну скриньку, з якою він не розлучається». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Я бы не делала этого, если б не знала, что вы ждёте и тоже переживаете! Скажу сразу, когда говорила Валерию Алексеевичу все, было очень нервно, долго собирались. Он знал все, ему рассказали раньше. Поэтому все эмоции он пережил ещё за день до нашей встречи. Вы знаете, наверное, это к лучшему. Потому что , человек в возрасте, и это немного страшно, не знаешь какая реакция может быть от происходящего. За кадром , Настя и Дима. Дима помог с видео для Вас. Спасибо ему огромное, за все что он делает для меня! И Насте ( флорист моего магазина) , за то что пережила все моменты вместе со мной. Говорили мы ещё долго. Ему было все интересно) спрашивал за всех и говорил сто раз спасибо! И ещё в который раз, от меня, слова благодарности вам всем ! 23 декабря были в клинике профессора Сергиенко. Нам предложили бесплатный осмотр с операцией. Операции , к сожалению не будет. Зрение не вернуть. Дедушка все время думал, что эта проблема у него связана с ударом головой ( в детстве) , но это не так, это генетическая болезнь, последствия которой не устранить и никак не остановить. Если честно , он был готов к такому ответу. Мы все обсудили и посмотрели на ситуацию под другим углом) Купим скрипку и издадим его книгу !!! ( желание Валерия Алексеевича). За скрипку уже узнали у одного мастера , звонили вчера, думали , советовались. Осталось позвонить ещё двум. Думаю сегодня закроем этот вопрос. Сравним все, уладим и обязательно дадим знать!) Спасибо за чудо ❤️

Публикация от @ vorobey_v 24 Дек 2019 в 4:55 PST

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Ірина Заборна

    Вікторіє, нехай Господь віддячить тобі сторицею ,за твоє добре серце.
  • Sergeyi Voloh

    Дай Боже таку вінничанку для будівництва православного храму по вул. Стельмаха 43а.

    Олена Фіголь reply Sergeyi Voloh

    Добре, що є такі люди як Вікторія і мало таких як ви, пане віруни, а то б замість шкіл, театрів, будинків культури і т.д. в нас були б самі храми брехні і настало б середньовіччя і почали б відьом палити на багаттях😩

    Papa Justify reply Sergeyi Voloh

    Вам нехай Боженька і допомагає збирати...

    Грицько Штахета reply Sergeyi Voloh

    То вам до Олі Полякової. А загалом - христоз головного мозку - то небезпечна і заразна хвороба.
  • Іра Назаренко

    Скрипаль- маестро. Гра чудова. Аби добрі люди, які мають можливість, організували талановитій людині сольний концерт. Зі свого віддаленоно села зібрала б автобус влячних слухачів.  Можливо хтось підтримає таку ідею. У нашому шаленому світі усе можливо.
  • Руслан Заяц

    Світ не без добрих людей .Як добре що у нас люди небайдужі і можуть робити дива..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up