«Я б вам сказав, але мені стидно...» Ми запитали вінничан, що робить жінок щасливими

«Я б вам сказав, але мені стидно...» Ми запитали вінничан, що робить жінок щасливими
Цей вінничанин наше питання назвав підступним. А як відповідали інші, дивіться на відео нижче
  • Коли ми вітаємо близьких, то обов’язково бажаємо їм щастя, бо це вважається найголовнішим у житті.
  • А ось у чому полягає щастя вінничан? Журналісти 20minut.ua спробували дізнатися з перших уст.
  • У перехожих запитували цього разу про щастя жінок. Причому питали про це у чоловіків також. Їх відповіді знайдете у відеосюжеті. 

Статистика свідчить, що протягом останніх 30 років жінки стали нещаснішими — удвічі частіше страждають від депресій зокрема. На це впливають біологічні, психологічні, економічні та соціальні чинники, впевнена психологиня Наталія Маркушенко.

Втім, за її словами, жінки схильні частіше відчувати сильні позитивні емоції, які нівелюють високий ризик депресій. А ось сперечатися, хто щасливіший — чоловіки чи жінки — марно, бо представники обох статей сприймають щастя по-різному.  

— Вчені з'ясували, що відмінності в переживанні щастя зумовлюються не лише соціальними причинами. Вони спостерігаються і зі сторони мозку. Жінки краще розпізнають людські емоції, вони більш чутливі та схильні до емпатії. Це підтвердили і наукові тести, в яких вони показали вищі результати, ніж чоловіки, — пояснює лікарка. — Потім дослідники візуалізували ці дані і виявили, що під час обробки емоцій у жінок задіюється більше областей мозку, що містять дзеркальні нейрони. Ці нейрони дають нам пізнавати світ з точки зору інших людей, розуміти мотиви їхніх вчинків і наміри. З тієї ж причини жінки глибше відчувають смуток і тугу.

Відео дня

З точки зору психології чоловіки і жінки відрізняються і тим, як вони обробляють і виражають емоції. За винятком гніву, бо жінки відчувають емоції інтенсивніше і відкрито діляться ними з іншими людьми.

— Як правило, чоловіки мають більше здібностей до вирішення проблем і велику когнітивну гнучкість. Тому вони в цілому більш емоційно стійкі і часто позитивно налаштовані, — додає вона.

Втім, як сказав класик, щастя в кожного своє. І справді, хтось абсолютно щасливий, коли вся родина здорова, хтось відчуває щастя, коли може дозволити собі омріяну покупку чи подорож, а для когось щастя залежить від другої половинки.

Найцікавіше, що у різні моменти людське щастя виглядає по-різному.

А ось справжнє жіноче щастя залишається загадкою для більшості чоловіків, хоча саме його і бажають прекрасній половині людства найчастіше.

Ми розпитали у вінничан та вінничанок про їхні думки на те, чим саме можна ощасливити жінку. Відповіді на таке просте питання вражають.

 

Читайте також:

«Поохали і поїхали далі». Чому у вінницькому автобусі впали двері та що робити у таких випадках

Без ключів, ножа та балончика. Вінничанок будуть вчити самообороні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Max Fireline

    Дивлюсь Ваші відео і натішитись не можу !
    Побільше б Ваших реплік, пані Діано, та як на початку!
    Ви круто виглядаєте в кадрі!
  • Pasha Aivazov

    В Україні війна 😭
  • Inna Filippova

    Так смішно, коли люди порівнюють поганий настрій, меланхолійного характеру з депресією- психічною хворобою(
  • Артем Лозний

    Хачі з грошима ощасливлюють наших молодих дівчат...

keyboard_arrow_up