«Встала з того дивана і пішла. Через вогонь, через скло...» Розповідь Ірини, що дивом вижила 14 липня

«Встала з того дивана і пішла. Через вогонь, через скло...» Розповідь Ірини, що дивом вижила 14 липня
  • Ірина — вихователька в дитячому садочку з 30-річним стажем. 14 липня 2022 року вона проходила обстеження за 200 метрів від місця влучання ворожої ракети.
  • Як жінка живе сьогодні і що розповідала про той день медикам, що лікували її опіки?

На сторінці Міністерства охорони здоров'я України розповіли історію вінничанки, яка дивом вижила під час терористичної атаки 14 липня. Написали, що сьогодні Ірина святкує свій другий день народження.

«Вона буквально пройшла крізь вогонь — однією з отриманих травм були опіки ступень від розплавлених підошов взуття…», — пише джерело. Нижче процитуємо повністю розповідь про вінничанку. 

Відео дня

Ірина — вихователька в дитячому садочку із 30-річним стажем. 14 липня 2022 року, під час масованого ракетного удару по Вінниці, вона проходила обстеження за 200 метрів від вінницького Будинку офіцерів, в який влучила ворожа ракета.

Жінка пригадує, що в момент вибуху вона дістала телефон із сумки, аби перевірити час, та цієї миті щось вдарило її в груди.

— Одразу ж почався вогонь, будівля почала падати, здійнявся пил.

Зреагувала швидко: вийшла з будівлі, інтуїтивно розуміючи, що необхідно просуватися далі від епіцентру вогню, водночас не забувши прихопити сумку з телефоном. Коли ми з захопленням відмітили її надзвичайну зібраність, вона спокійно відповіла:

— Я просто вихователька. В мене немає такого, щоб я була розсіяна. Тако, встала з того дивана і пішла. Через вогонь, через скло. Оговталася в 30-ти метрах від клініки, коли на обпечені ступні неможливо було підвестися.

Поки Ірина рятувала своє життя, взуття на ній повністю згоріло, а підошви пристали до ступень.

— Дуже було страшно. І боляче! — розповідає вона.

Окрім ніг, опіків зазнали права рука, вухо, шия та обличчя.

Програму «Неопалимі» пані Ірині порекомендували одразу кілька людей, проте вона вагалася — чи візьметься проєкт лікувати цивільну? Та координатори проєкту не лише прийняли її, а й з розуміння поставилися до її психологічної травми. «Неопалимі» знайшли відповідний медичний центр у Вінниці, аби жінка не мала переносити складну для неї дорогу в Житомир або Київ, де зазвичай проходять лікування пацієнти проєкту.

«10 лютого цього року героїня святкувала ювілей, — пишуть далі на сторінці МОЗу, — проте справжнє свято планує організувати 14 липня, який тепер став її другим днем народження. Треба жити вже сьогодні, не відкладаючи життя на майбутнє «після перемоги», вважає вона. Щиро вітаємо пані Ірину з минулим ювілеєм та з другим, сьогоднішнім, днем народження! Дякуємо за її роботу як виховательки та мужність і бажаємо довгих й щасливих років життя!»


Читайте також:

«Не вірю, що її більше немає». Спогади рідних загиблих про трагедію 14 липня

«Символ краси і жіночності». В пам’ять про Галину Олексів, що загинула від ракетного удару по Вінниці

«Це наше спільне горе»: у Вінниці відкрили стелу пам'яті жертвам теракту 14 липня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up