«Ворог вчиться на наших помилках». Історія аеророзвідника з бригади «Червона Калина»

«Ворог вчиться на наших помилках». Історія аеророзвідника з бригади «Червона Калина»
  • За плечима аеророзвідника з позивним «Сова» — жорстокі бої на Донбасі в ролі піхотинця.
  • Бійцю бригади «Червона Калина» лише 22 роки. Чотири роки він служить в армії, два останні — воює за звільнення України від російських окупантів.

Військовий підкреслює, що наразі головним для нього є перемога. Лише після неї можна буде повноцінно перейти до вирішення суспільних та особистих питань: розбудовувати країну та створювати сім'ю.

— Я думаю про майбутнє нашої країни, про майбутнє своєї сім'ї, яку хочу створити. Але зараз війна в мене забрала цю можливість. Тепер в мене є одна мета — перемога. Після перемоги вже будемо повертатись до життя, яке в нас було до 2022 року. Потрібно зрозуміти, що ми переможемо лише тоді, коли народ об'єднається і усвідомить, що війна йде на території всієї України, а не лише в окремих областях, — відзначає військовий.

Свій бойовий шлях після повномасштабного вторгнення «Сова» розпочав як піхотинець. Обіймав посаду стрільця-санітара та брав участь у жорстоких боях з російськими окупантами на Донбасі. Основними завданнями на той момент було відбиття ворожих штурмів і евакуація поранених.

Відео дня

— Штурми були потужними. Ворог намагався брати кількістю, також використовував броньовану та легкоброньовану техніку. Але ми давали противнику гідну відсіч. До цього часу всі ті кордони, всі ті позиції, які ми мали, вони й досі є нашими. Але вже під контролем суміжних бригад, — згадує «Сова».

У бойових діях на Південному напрямку боєць «Червоної Калини» бере участь вже як аеророзвідник. Перед цим отримав важке поранення, пройшов довгу реабілітацію. Зараз перед військовим стоять наступні завдання: виявити живу силу противника і його вогневі засоби, зафіксувати пересування легкоброньованої та броньованої техніки ворога. Як каже військовий, робота складна, але її і близько не можна порівняти з важкою працею піхотинців.

— Основні проблеми, які постають перед нами під час роботи з БПЛА — це дія ворожого РЕБу та погодні умови. Це — найголовніші вороги. Тут ми воюємо з регулярною армією, яка показує достойний результат. Не варто недооцінювати ворога. Ворог вчиться — це факт. Вчиться на наших помилках. Це теж факт, — підкреслює аеророзвідник.

Боєць бригади «Червоної Калини» закликає українців, які вважають себе «не народженими для війни» усвідомити, перед яким історичним випробуванням ми наразі стоїмо. Робота у війську знайдеться для всіх, а нові знання можна отримати під час підготовки та навчань.

Головне — бажання та розуміння кінцевої мети.

 

Читайте також:

Рятував пораненого побратима і підірвався на міні. Історія сапера Євгена Савченка

Командира 59-ї бригади з Вінниччини Вадима Сухаревського призначили заступником Сирського

Вінницький другокласник передав на підтримку ЗСУ близько 35 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up