«Стресостійкість і комунікабельність». До Дня бармена вінницькі профі діляться секретами ремесла

«Стресостійкість і комунікабельність». До Дня бармена вінницькі профі діляться секретами ремесла
Бармен Кирило Кравченко
  • Є на землі такі люди: вони готовлять «зілля», читають ваші думки й знають, що саме вам потрібно в дану мить. Вони кращі співрозмовники й творці гарного настрою, чарівники вашої вечірки. 
  • 6 лютого — Міжнародний день бармена. До свята професіонали діляться тонкощами ремесла і рецептом коктейлю.

Змішаними напоями вгамовувати спрагу ще у сиву давнину. У стародавньому Китаї понад 3 тисячі  років тому вживали напої з натуральних ягідних соків змішуючи їх з снігом чи льодом. Коктейлі з'явилися значно пізніше. 

В Англії, появу коктейлів пов'язують з історією півнячих боїв. Від англійського слова соск-ale —півняче пиво— можливо і з'явилася на світ назва. Так називали суміш з міцно алкогольних напоїв і гірких настоянок.

Тоді ж і з'явилася професія бармен. Назва походить від англійського слова «бар», що означає прилавок, стійка, які відгороджують продавця від покупця. Якщо раніше бари були тільки самостійними закладами, то тепер вони невід`ємна частина ресторанів і кафе.

Відео дня

Бармен — це обличчя й честь, руки, ноги й мозок закладу. Від нього залежить дуже багато чого, і це накладає на нього деякі зобов’язання. Крім бездоганного володіння професійною складовою своєї роботи барменові потрібно мати певні психологічні й фізичні якості.

Кирило Кравченко

Кирилу Кравченку 26 років. Десять років тому почав працювати поваром, потім баристою. Тепер він бармен в популярному вінницькому коктейль-барі «Полуночники».

— В кожній професії є підводні камені, складності,— розповідає Кирило. — В нашій професії це, звісно, багато комунікацій з гостями. Не кожна людина готова бути стресостійкою, знаходити правильний підхід до кожного гостя. В нашій професії важливі такі якості: гнучкість, комунікабельність, стресостійкість і бажання робити смачно і якісно.

Та не лише шейкерами потрібно правильно жонглювати. Уважність і гарна пам’ять не менш важливі, розповідає бармен. Тримати в голові рецепти класичних і фірмових коктейлів і їхні варіанти не так легко, як здається. А потрібно ще пам’ятати, хто, що й коли замовив, сказав, запитав. Уявіть собі, заходите ви в той же бар через пару місяців і чуєте: «Ви будете те ж, що й минулого разу?». Це підкуповує. Будь-яка людина оцінить таку увагу.

— В багатьох містах не мільйонниках, таких як Вінниця, ця культура лише починає рости, — говорить бармен. — Тому є бажання, щоб якомога більше хлопців розвивалися, прикладали зусилля і просували культуру в маси. Але не просто, готуючи базові напої,як робота, щоб донести до людей культуру, смак і гарний настрій.

Від бармена багато в чому залежить дух і стиль закладу. Є місця із зовсім чарівною атмосферою, де тобі раді, де ти дорогий гість, а не безликий клієнт. Де видовищність поєднується із задушевною бесідою. Де є кураж і легке приємне спілкування. Новизна й відчуття чогось дуже знайомого й рідного. Куди хочеться повертатися.

— Бажання, в першу чергу, в нашій професії важливе, — секретом успіху ділиться Кирило Кравченко.— Я думаю, можна за кілька місяців, за півроку вирости. Потрібно бажання, багато читати, наснага, практика — і все складеться.

Бармен закладу «Полуночники» для читачів 20minut.ua. приготував коктейль «Old Fashion», та розповів, як напій можна створити в домашніх умовах. В наступному відео дізнаєтеся рецепт коктейлю.

 

Читайте також:

«Міс Вінниця 2022» відбудеться вже на початку березня. Дізналися, як йде підготовка до фіналу

 Успіхи в професії та особистому житті. Вінницькі астрологи дають прогноз на прийдешній рік Тигра

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up