Рідні просять присвоїти посмертно звання Героя України 24-річному захиснику з Браїлова

Рідні просять присвоїти посмертно звання Героя України 24-річному захиснику з Браїлова
  • Олександр Полянський подав петицію до президента у якій просить присвоїти почесне звання Героя України його брату — Артему. 
  • Військовий Артем Полянський захищав нашу країну та поліг у бою рік тому.

Петицію опублікували 9 травня, до річниці загибелі. 

У зверненні зазначають, що Артем підписав контракт з ЗСУ за два дні до повномасштабного вторгнення. Служив оператором протитанкових керованих ракет у 80-тій десантно-штурмовій бригаді військової частини А 0284. Воїн з Браїлова, йому було 24 роки.

Відео дня

Цитуємо частину тексту петиції:

«Разом із побратимами брав участь у стримуванні агресії ворога на околицях фортеці Бахмут в селах Білогорівка та Лиман. 8 травня 2022 року, коли сили почали бути нерівними через накопичення великої кількості артилерійської техніки та постійні мінометні обстріли з боку ворожої сторони, під час здійснення розвідувальної операції, Артем втрачає зв‘язок із бригадою, і попадає під осколок чергового мінометного вибуху. Наступного дня 9 травня 2022 року об 10.30 серце Артема у віці 24 років, на жаль, зупинилось у відділенні реанімації бахмутської багатопрофільної лікарні. Його побратими і командир зазначили, що він був людиною надійною, відважною та хороброю з надлюдськими стійкістю, впевненістю, відданістю своєму обов‘язку, з великим та добрим серцем. Він до останнього разом з іншими захисниками живим щитом боровся за волю, за незалежність, за цілісність нашої держави, і віддав найцінніше — своє життя, щоб ми могли жити! Я пишаюсь своїм братом! І вважаю, що він заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка» його батькам! Вічна пам‘ять і слава усім загиблим у цій жахливій війні! Сили і віри тим, хто продовжує боронити Україну! Слава Україні! Героям слава»!

Долучитися та підтримати петицію можна за посиланням.

9 травня 2022 року, нагадаємо, у Донецькій області загинув мешканець Жмеринської громади Артем Полянський. Загинув від уламків вибухового снаряда.

4 червня 2022 року Указом Президента Артема Полянського нагородили орденом «За мужність» третього ступеня. На жаль, посмертно.

Почесний орден батькам Героя вручив в.о. начальника Жмеринського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олександр Зелінський. Він підкреслив, що солдат Артем Полянський був вірний військовій присязі у бою за Батьківщину, виявивши мужність і стійкість, загинув під час виконання бойового завдання.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up