Посмертно відзначили 25-річного лейтенанта Єгора Головчанського

Посмертно відзначили 25-річного лейтенанта Єгора Головчанського
Фото у тексті: «Ямпільські вісті»
  • Вчора, 26 січня, президент України підписав Указ про відзначення державними нагородами військових.
  • Орден Богдана Хмельницького третього ступеня присвоїли лейтенанту Єгору Головчанському. Посмертно.

Загинув військовий, лейтенант Єгор Головчанський поблизу населеного пункту Архангельське Херсонської області 20 вересня внаслідок несумісного з життям поранення. Тіло важко було опізнати. Після проведення експертизи ДНК 12 грудня підтвердилась смерть військового. Молодого героя поховали на Ямпільщині.

У п'ять років вмів читати

Єгор народився в Луганської області. Ріс кмітливим та допитливим хлопчиком. У п'ять років вже вмів читати.

Відео дня

Навчався на у рідній області. Коли склав ЗНО — почалася війна. Тому у 2014 році виїхав та продовжив навчання на Дніпропетровщині.

У 2020 році з відзнакою закінчив університет, отримав ступінь магістра та вступив на заочну форму навчання на аспірантуру. Знайшов роботу в банку. Під час навчання в університеті закінчив військову кафедру, отримав звання молодшого лейтенанта. Склав присягу на вірність Україні.

До військового ліцею не взяли

Хлопець з дитинства любив зброю та мріяв про роботу, пов’язану з захистом країни. Була спроба вступити до військового ліцею, але несподівано виявились медичні протипокази.

26 лютого Єгор мобілізувався, сам пішов до військкомату.

— Нелегким був його шлях на війні. З серпня йому присвоїли звання лейтенанта. Командував взводом в окремій стрілецькій бригаді на Херсонському напрямку. Мав декілька контузій, але, побувши у шпиталі всього два тижні, знову був відправлений на передову, до своїх побратимів. Мав позивне «Єгер», — передає газета «Ямпільські вісті». — 20 вересня ворожа міна обірвала молоде життя. Тіло було важко впізнати, тому проводилась експертиза ДНК та 12 грудня підтверджено смерть військового.

Двічі переселенець

Єгор родом із Луганщини, двічі переселенець. У його дім війна прийшла у 2014 році. Спочатку мати Єгора, переїхала жити з окупованого Молодогвардійська в Лисичанськ, а з початком повномасштабної війни евакуювалась у Дніпро.

Мати виховувала Єгора сама від самого народження, присвятила єдиній кровинці все своє життя.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Тетяна Рибченко

    СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ СЛАВА
  • Valentina Vorinuk

    Вічна пам'ять
    Світла пам'ять
  • Ольга Река

    Вічна пам'ять герою а рідним щире співчутя
  • Людмила Даценко

    Вічна пам'ять герою України

keyboard_arrow_up